Vi har testat UE Wonderboom 2 bluetooth -högtalaren!

Ultimate Ears är en amerikansk tillverkare av hörlurar och högtalare i USA. Mindy och Jerry Harvey grundade företaget 1995. I augusti 2008 förvärvades Ultimate Ears av Logitech.

UE Wonderboom 2 Recension

Wonderboom 2 UE -högtalarrecension

Sommaren är en period av frihet och resor, och den är till nytta med en hållbar bärbar Bluetooth -högtalare med bra ljudkvalitet som inte förstörs av några droppar vatten eller damm och tål mindre stötar. Det är viktigt att den är relativt lätt och kompakt i storlek för att passa i en mindre väska.

Wonderboom är lite som den vanliga UE Megaboom 3 – något bredare men mycket kortare. Andra generationens modell är bara något större än den ursprungliga Wonderboom. Den väger nästan dubbelt så mycket som JBL Clip, men det betyder inte att den skulle vara tung.

Högst upp på enheten finns ström- och Bluetooth -parningsknappar, samt en textilslinga för att hänga eller bära högtalaren. Högst upp i Wonderboom 2 hittar vi också en extra knapp i mitten som låter dig styra uppspelningen. Tryck på den här knappen en gång för att spela upp eller pausa spåret och två gånger för att spola framåt. Du kan justera volymen med de stora + och – knapparna på sidan av högtalaren.

Entrada Micro USB UE Boom-2

MicroUSB -porten för laddning finns under locket längst ned på högtalaren. Wonderboom inkluderar inte en port för trådbundna anslutningar.

Prestanda

Wonderboom levererar ett överraskande fullt ljud jämfört med en liten högtalare med riktigt djup och diskant. Den erbjuder lite mer bas än den första generationens modell. Det är en av de bäst ljudande bärbara högtalarna vi kan få till detta pris, även om JBL Flip 4 eller 5 är något bättre i ljudkvalitet – främst för att Flip är större, så att du kan skapa ett bredare ljudfält.

Testa

Vi testade också Wonderboom 2 i ett mindre rum och utomhus. Rummet har nyligen behandlats akustiskt, med dubbla läderabsorberande paneler i läder på väggarna och Cube akustiska ljudpaneler placerade på golvet för att säkerställa korrekt ljud. Det finns till och med art diffusorer på väggarna, vilket säkerställer en jämn fördelning av ljud.

När jag lyssnade på Topic / Bebe Rexha’s Chain My Heart lät basen på optimalt djup på Wonderboom 2 och sången var tydlig och lätt att höra. Både mellersta och höga intervallet var förvånansvärt livliga och tydliga, varav ingen var störande dominerande.

Wonderboom har imponerande kraft utomhus, inklusive vid poolen. Längst ner på högtalaren finns knappen Outdoor Boost, som ökar volymen ännu mer i bullriga miljöer. Alla knappar är membrantyp för vattenbeständighet. Om du trycker på utomhus Boost -knappen längst ner kan den ha en volym på nästan 100 decibel, men ger fortfarande en volym på 94 decibel. Men vi måste notera att vi upplevde distorsion vid maximal volym och det lät mycket bättre runt 85 decibel.

Wonderboom-2-Wasserdicht

Wonderboom 2 är IPX67 -klassad, vilket innebär att den kan sänkas ned i upp till 30 minuter. Vi fördjupade oss i poolens vatten i 5 minuter och fortsatte spela utan problem. Dessutom är den till och med dammtät. Vi kan tappa högtalaren flera gånger utan att bli allvarligt skadad, så det är en högtalare som vi verkligen kan ta med oss ​​överallt, oavsett om vi ska vandra eller till och med koppla av vid poolen.

Enligt UE kommer Wonderboom 2 att köras för full laddning i 13 timmar. Det är dock ganska svårt att få information om batteriets skick. Volymknapparna måste tryckas upp och ner samtidigt, och högtalaren spelar ett ljud som motsvarar en av tre nivåer: hög, medel eller låg, vilket indikerar batteriets laddningsstatus. En visuell display hade varit bättre än många andra Bluetooth -högtalare. När den används kontinuerligt i Outdoor Boost -läge halveras dock batteriets livslängd.

Wonderboom 2 kopplades snabbt ihop med iPhone. Den hade tillräcklig signalstyrka och upprätthöll kommunikationen mellan telefonen och högtalaren även genom flera väggar. Tyvärr erbjuds inte smarta inställningar av UE, så det finns inget sätt att justera ljudet.

Du kan också para ihop två Wonderbooms genom att para ihop mittknappen på högtalarnas ovansida i 3 sekunder, men tyvärr kan du bara koppla ihop två Wonderboom -högtalare, Wonderboom 2 kan inte anslutas till andra modeller från tillverkaren.

Wonderboom 2 har 360-graders ljud tack vare sitt periferiska rutnät, vilket innebär att du får samma ljudkvalitet även när du står inför högtalaren.

Slutsats
Wonderboom-2-Farben

Om du letar efter en bärbar Bluetooth -högtalare som är liten nog att enkelt ta med dig nästan var som helst och samtidigt längtar efter bra ljud, uppfyller Wonderboom de flesta användarnas behov. Den har bra bas jämfört med en liten högtalare. Wonderboom rankas högt i rankingen av bärbara Bluetooth -högtalare när det gäller pris, storlek och ljudkvalitet. UE Wonderboom 2 är en fantastisk, robust och vattentät högtalare vars lilla storlek absolut inte betyder svagt ljud eftersom högtalaren är extremt hög och låter bra. Även om det inte är upp till basljudet från större högtalare som UE Boom 3 eller Bose SoundLink Revolve, ger den förbättrade basen värme och intensitet till den musik som den tidigare modellen saknade. Du kan förvänta dig att högtalaren kommer med en USB-C-laddning, men tyvärr missade Ultimate Ears det, liksom smarta funktioner.

Skrivet av Róbert Polgár

Similar Posts