Vi försökte Anthem MRX 710 AV-mottagare!

Anthem MRX710 tuner AV-förstärkare

När vi testade det kanadensiska företagets produkt, MRX 710 AV-mottagaren, kom vi till ett välutrustat filmrum. Vi har testat Anthem-förstärkare tidigare (Anthem MRX 1120 och Anthem AVM60) så vi kände inte till varumärket.

Utseende

MRX 710 AV-mottagaren är en ren, enkel enhet med en svart frontpanel i aluminium. Eftersom den också har en fjärrkontroll fanns det inget behov av att placera för många knappar på frontpanelen, eftersom vi ändå styr allt med fjärrkontrollen. Den väger 14 kg. På vänster sida finns några kontroller för navigering, liksom ett öppningsbart lock som döljer ett hörlursuttag och en extra HDMI-ingång.

Fasad MRX-710

I mitten av frontpanelen finns en stor blå LED-skärm som kan ses på avstånd. Under skärmen kan du hitta några knappar för att justera skärmens ljusstyrka, välja läge, justera nivån, ställa in zon 2 och välja ingångar. Förstärkaren stöder 20 virtuella ingångar, vi kan växla mellan dem med fjärrkontrollen. Till höger är kontrollvolymen för hög volym och två strömbrytare. Utrustad med 8 HDMI 1.4a-ingångar har MRX 710 också två HDMI 1.4a-utgångar på bakpanelen. HDMI-anslutningar stöder 3D- och ARC-funktioner, de kan också ta emot 4K-signaler.

Panel trasero de Anthem MRX

Det finns ett färgkodat digitalt uttag på baksidan. Med Ethernet-anslutningen har IP-kontroll blivit möjlig, ARC -Anthem Room Correction-systemet kan också köras genom detta, uppdateringar kan också utföras via en USB-anslutning. Förstärkarens bakpanel har en 7.1-kanals förförstärkarutgång och surround-bakutgångar som kan användas som stereoutgång i zon 2 och för att driva de främre högtalarna för dubbel förstärkning. Det finns också stereo analoga ingångar, IR (infraröd) in- och utgång, 12 volt utgång, RS232-anslutning och en FM / AM-radioantennkontakt.

MRX-710 fjärrkontroll

Fjärrkontrollen är lätt att se, knapparnas layout är också perfekt, bakgrundsbelysningen är användbar när den används i ett mörkt rum.

Låt oss se den här mottagaren!

Menysystemet är mycket tydligt, snabbt och enkelt att justera. Leta inte efter DTS Neo: X-stöd på den här modellen, eftersom de övre, breda och höga högtalarutgångarna saknas också. Den har en FM / AM-radiomottagare, men inte en Internetradiofunktion. Vi kan inte ansluta externa USB-enheter till förstärkaren heller, men det här är inte så stora brister. För radioapparater är de viktigaste kraven att ha ett tydligt justeringssystem och låta bra. Dess krets- och signalbehandlingssystem är utmärkta.

Den har en digital signalbehandlingsenhet -DSP- som gör det möjligt för ARC, rumskorrigeringssystemet att applicera fler filter och därmed blir programinställningen snabbare och enklare.

Tänk dock på att rumskorrigeringssystem endast kan förbättras under perfekta akustiska förhållanden. Detta beror på att equalizer-program mäter ljudtryck och gör korrigeringar baserat på det. Men om det finns akustiska fel och ekoproblem i det givna rummet kan de inte korrigeras av rumskorrigeringssystemet, tvärtom! Eftersom det också behandlar efterklangsproblem eller reflektioner som ett ljudtrycksproblem, minskar det ljudtrycket istället för att korrigera verkliga fel, vilket gör ljudet ännu värre.

Även om mer avancerade DCR-program redan kalibrerar fas- och pulsöverföring, vilket förbättrar ljudets tydlighet och dynamik, räcker det inte i sig. Det är därför det rekommenderas att behandla väggar, tak, fönster och golvytor med akustiska paneler och tyger, som om rummet har perfekt akustik, kan vi förbättra ljudet ytterligare med mindre justeringar med equalizer-program. Tillverkaren levereras också med en mätmikrofon för ARC-systemet, tillsammans med ett stativmikrofonstativ, samt en CD med ett ARC-kalibreringssystem, en USB-kabel för anslutning av mikrofonen och förstärkaren och en CAT5-kabel för nätverksanslutning till mottagaren.

MRX-710-genom

Anthems senaste generationens radioapparater har en toppmodern digital signalbehandlingsenhet (DSP) som övervakar spännings- och strömvärden för att undvika överbelastning. Förstärkaren kyls av en dubbelhastighetsfläkt.

Lyssningstest

Testning av Anthem-förstärkaren kan utföras i ett akustiskt optimalt behandlat rum. Diffusorns frontpaneler och ljudabsorberande element på väggarna säkerställer rätt ljud. Som ett resultat av våra mätningar rekommenderade vi behandling av golvytor med ljudabsorberande akustiska mattor, som kan absorbera 20-30 decibel ljud jämfört med traditionella mattor.

Vi tittade på en mycket ny film för att testa ljudet av förstärkaren. Spännande scener från 2020-action, Tenet, en sci-fi-film med massor av ljudeffekter. Trots Anthems enkelhet kom det som en mycket trevlig överraskning. Vi parade ihop förstärkaren med ett par högtalare från Genelec. Vi upplevde ett realistiskt, rymligt ljud, en bred scenbild och en mängd detaljer. De djupa var väldigt fasta, täta och slagfärdiga. Dialogerna var förståeliga och tydliga, kanske de mellanliggande områdena skjuts ibland lite i bakgrunden, men de höga tonerna var vackra och livliga, lika mycket som de behövde.

Sammanfattning

Anthem-mottagare vet så mycket som en mottagare behöver. Vissa kanske tycker att funktionerna är ofullständiga, vi skulle hellre rekommendera andra modeller till dem, eftersom det finns mycket att få med en enhet med mycket fler funktioner än MRX 710 AV. Men om någon inte gillar överbefolkning eller finner ett oändligt antal funktioner överflödigt och vill ha ett rent, intensivt ljud, är den här förstärkaren den mest idealiska för det, enkelt men fantastiskt!

Similar Posts