Kombination av ljudabsorbenter och basfällor

Basfällorna är avgörande för att få ett klart ljud. Med deras hjälp kan vi utföra den viktigaste och samtidigt den svåraste uppgiften: dämpa basen.

Varför en bra ljudabsorberande basfälla?

Vid bas under 150Hz ökar efterklangen. I praktiken betyder det att vi inte kommer att höra den verkliga mängden och kvaliteten på låga frekvenser i rummet. Förvrängd bas kan skada ljudupplevelsen, vi kan inte helt njuta av våra filmer eller musik.

Hur kan basfällor hjälpa?

Huvudmotivet för att använda ljudabsorbenter som basfällor är att dämpa mjuka ekon.
Basfällans ljudabsorberande membran är av ett material som mjukar överdrivna ljudvågor till ett smalare frekvensområde och skapar bättre akustik den aktuella miljön. Till skillnad från andra väggabsorbenter – väggabsorbenter med breda frekvensområden är inte effektiva vid låga ljudvågor –  är basfällor mycket effektiva på att absorbera bas, dvs ljud i lågfrekvensområdet. Trä och ljudabsorberande tyger har utmärkt ljuddämpande effekt.

Om man mäter akustiken rätt och skaffar exakt den utrustning man behöver så kan man få ett renare, luftigare, mer realistiskt, bättre ljud, och därmed en trevligare miljö att vistas i.
För ljuddämpning på väggar och i taket kan man placera väggabsorbenter, men om man vill ha större effekt ska man placera flera absorbenter i hörnen.
Välj ljuddämpare av material med hög densitet för att få utmärkt ljudabsorption på alla väggar.
Det är mycket viktigt att miljön vi vistas i är harmonisk, inte bara när det gäller ljudet utan design är också mycket viktigt.
Använd inte ljuddämpande produkter bara på väggarna hemma eller i studion utan också på kontoret!

Varför kommer skum och polystyren inte att göra jobbet?

Längden på ljudvågorna i basljud är längre än i de höga frekvenserna. För att mildra basen behöver vi absorbenter tillverkade av andra material. Djup bas kan endast dämpas av material som är tätt, fibröst, har hög specifik vikt eller är specifikt utvecklat för ändamålet. Många gör misstaget att sätta upp ljuddämpare i skum på hela väggarna, men effekten blir långt under deras förväntningar, därför att det mjuka, lätta skummet, polystyren absorberar ljudvågor i de högre frekvenserna.
Välj väggabsorbenter och ljudisolerande tyger för att få den bästa hem- eller kontorsmiljön.

Hur använder man en ljudabsorberande basfälla?

 • Bas bör mildras i hörnen först vid sidoväggarna – främst på den främre väggen.
 • Om möjligt placerar du inte basfällorna direkt mot väggen utan håll minst 10 cm avstånd.
 • Vi ska inte glömma en av de viktigaste delarna av rummet, taket.
  Eftersom detta område är tomt kan stående vågor spridas utan någon barriär och kan orsaka stora toppar och dalar i de låga frekvenserna.

På vilka platser kan vi använda basfällor?

 • Basfällor kan användas i studios, hemmabiografer, ibland i vardagsrum.
 • I de fall där andra absorberande paneler inte ger tillräcklig absorption i låga frekvenser.
 • På de platser där de höga frekvenserna redan är överdämpade jämfört med de låga frekvenserna.
Kombination av ljudabsorbenter och membran
ljudabsorbenter

Om du bara kan köpa en sak ska det vara basfällan!

För att uppnå den perfekta akustiska effekten kan vi behöva installera flera paneler. Om rummets egenskaper inte tillåter oss att placera det antal paneler som behövs är det viktigt att använda basfällor även i sådana fall.

Basabsorbenter har följande fördelar:

 • Tydligare, jämnare, mer naturtroget ljud.
 • Perfekt sub-basdämpning, rummet kommer att fyllas av den verkliga basen i musiken eller filmen.
 • Dekorativt tillbehör till ditt vardagsrum:

Förutom att få till det perfekt ljudet lägger vi också fokus på design. Vi använder material av hög kvalitet – trä, läder, syntetiskt läder, sammet – och implementerar också kundens idéer: din egen bild, tryckt design, anpassad storlek.

Varför är basfällorna producerade av Perfect Acoustic ett bra val?

Tillverkad med expertis och erfarenhet

Förutom vår höga professionella kompetens kan vi också utnyttja tidigare års erfarenhet när vi designar och tillverkar våra produkter.
Maximal effektivitet producerad av vår unika teknologi, vi kan stolt säga att våra basfällor har den högsta ljudabsorptionskoefficienten som finns på marknaden idag.

Ljudabsorbenter för alla typer av miljöer

Förutom den effektiva ljudabsorptionen väcker våra basfällors speciella utseende  uppmärksamhet. Förutom den sofistikerade efterbehandlingen, det applicerade materialet och tyget är det viktigt att våra effektiva ljudabsorbenter passar in i varje studio, vardagsrum eller hemmabio. Med väggabsorbenter blir det ännu större förbättringar i hela rummet.
Med effektiva väggabsorbenter och basfällor i hörnen kan man skapa den perfekta akustiken och atmosfären blir trevlig.

Praktisk placering, enkel installation

Förutom effektivt ljuddämpande och estetiskt utseende strävar vi också efter praktiskhet i placeringen. Tack vare sin storlek och vikt kan våra basfällor inte bara monteras på vägg utan också stå på egen hand.
Detta gör att de kan också användas som mobila paneler.
Väggabsorbenterna är försedda med skruvar för att underlätta montering på vägg eller tak.

Vilken typ av material använder vi?

Beroende på modell kan basfällan tillverkas av trä eller syntetiskt läder. Det största problemet är dämpning av låga frekvenser under 70 Hz, eftersom fibrösa, absorberande material med hög densitet inte är lämpliga.
Men de resonerande membranen i trä eller läder i våra basfällor kan dämpa oönskade lågfrekventa ljudvågor ända från 30 Hz.
Trämembran fungerar mellan 30Hz och 200Hz, syntetiskt lädermembran mildrar mellan 30Hz och 600Hz.

Ljudabsorbenter – designen av våra produkter

Förutom effektivitet ägnar vi också särskild uppmärksamhet åt utseende och erbjuder ett brett utbud av mönster:

 • Ljuddämpande sammet i 16 olika färger
 • Syntetiskt läder i olika färger och strukturer.
 • Valfria tryckta mönster från vårt lager
 • Eget fotoalternativ
 • Skräddarsydda storlekar
 • Designade dolda absorbenter

Materialets betydelse inom rumsakustik:

Effektiv ljuddämpning av basen kräver användningen av rätt råvaror. Akustiskt idealiska material har en flexibel, perforerad eller porös struktur och kännetecknas av hög densitet. Sådana material inkluderar trä, plywood, vi använder laminerade möbelplattor och textilier som utvecklats speciellt för akustiska ändamål. Vi använder ljuddämpande silke, flexibelt, slitstarkt tyg och ljuddämpande syntetiskt läder.
Genom att använda de bästa ljudabsorbenterna kan man lätt uppnå stora förbättringar överallt på hela kontoret, eller praktiskt taget i alla miljöer.
Om du behandlar ljudet med de bästa absorbenterna som finns för väggar och hörn kommer du att uppleva en positiv effekt och skapa en idealisk miljö.

Vi eliminerar inte basen!

Det djupa ljudet behövs för att få en perfekt och harmonisk ljudbild, men du bör definitivt behandla basområdet så att ljudupplevelsen inte förstörs. Börja med hörnen. Det är en bra idé att anpassa mängden ljudabsorbenter till rummets storlek och form. De mest problematiska i detta avseende är mindre, fyrkantiga eller rektangulära rum, eftersom ekot blir starkare av väggarnas närhet. Det är rekommenderat att söka expertråd om exakt hur många ljuddämpare och väggabsorbenter som behövs och var det rekommenderas att placera dem. Målet är att inte skapa ett överdämpat rum.
Tack vare det stora utbudet av färger och mönster, liksom storlek och design som skiljer våra väggabsorbenter åt, är de också dekorativa interiörelement.

Ljudisolering och ljudabsorbering till hus och hem 

Hos oss hittar du många utmärkta produkter till rimliga priser, du väljer design, färg och storlek!

Om du köper en ljudabsorbent från hos oss kommer du att gilla effekten!

Kontakta oss för beställning eller pris.

BG

Similar Posts