Kombination av ljudabsorbenter och membran

Basfällorna eller membranbasfällan är avgörande för att få ett klart ljud. Med deras hjälp kan vi utföra den viktigaste och samtidigt den svåraste uppgiften: dämpa basen.

Varför en bra ljudabsorberande basfälla?

Vid bas under 150Hz ökar efterklanget. I praktiken betyder det att vi inte kommer att höra den verkliga mängden och kvaliteten på låga frekvenser utan rummet. Förvrängd bas kan skada ljudupplevelsen, vi kan inte helt njuta av eller filmer eller musik.

Hur kan membranbasfällor hjälpa?

Vi tillämpar membranbasfällor främst för att tämja efterklang.
Membranbasfällan är en akustisk artikel som mildrar de överdrivna ljudvågorna i ett smalare frekvensområde. Till skillnad från andra absorberande akustiska paneler – de bredbandsakustiska panelerna kan inte effektivt dämpa subbasfrekvensen – membranbasfällor absorberar bas betydligt mer effektivt i lågfrekvensområdet.

De speciella akustiska föremålen är tillverkade av högsta kvalitet material med tjocklek som krävs för att dämpa låga frekvenser. Tack vare noggrann efterbehandling och exakt montering, efter korrekt akustisk mätning och noggrann installation kan vi få ett tydligare, luftigare, mer naturtro och trevligare ljud.

Varför skum, akustiskt skum, polystyren kommer inte att göra jobbet?

Längden på basljudvågor är längre än längden på de höga frekvenserna. För att mildra bas behöver vi akustiska paneler tillverkade av annan typ av material. Djup bas kan endast tämjas av tätt, fibröst material med hög specifik vikt eller akustiskt membran. Många människor gör samma misstag att limma väggarna helt med akustiska skum men påverkan ligger långt under deras förväntningar, tvärtom, det mjuka, ljust strukturerade skummet, polystyren, akustiskt skum absorberar de högre frekvenserna, så de låga frekvenserna blir mer dominerande som ursprungligen ville dämpas.

Hur man använder en ljudabsorberande basfälla?

 • Bas bör mildras i hörnen först vid sidoväggarna – främst på främre väggen – och bakom listerpositionen.
 • Om möjligt placerar du inte membranbasfällorna direkt mot väggen utan håll minst 10 cm avstånd.
 • Vi borde inte glömma en av de viktigaste delarna i rummet, taket.
  Eftersom detta område är tomt kan stående vågor spridas utan någon barriär som kan orsaka stora toppar och nollor i de låga frekvenserna.

På vilken typ av platser kan vi använda basfällor?

 • Absorberande membran kan användas i studios, hemmabiografer, ibland i vardagsrum.
 • I de fall där andra absorberande paneler inte ger tillräckligt begränsning vid låga frekvenser.
 • På de platser där de höga frekvenserna redan är överdämpade jämfört med de låga frekvenserna.
Kombination av ljudabsorbenter och membran
ljudabsorbenter

Om du bara kan köpa en sak bör det vara den här!

För att uppnå den perfekta akustiska impakten kan vi behöva installera flera paneler. Om rummets egenskaper inte tillåter att placera rätt mängd akustiska paneler, är det viktigt att använda membranbasfällor även i sådana fall.

Basabsorbent erbjuder följande fördelar:

 • Tydligare, jämnare, mer naturtro ljud.
 • Perfekt sub-basdämpning, rummet kommer att fyllas med den verkliga basen i musiken eller filmen.
 • Dekorativt tillbehör i ditt vardagsrum:

Förutom perfekt ljud uppmärksammar vi också utseendet särskilt. Vi använder material av hög kvalitet – trä, läder, imitation av läder, akustisk sammet – och implementerar också enskilda idéer – din egen bild, tryckt design, anpassad storlek.

Varför är membranbasfällorna producerade av Perfect Acoustic ett bra val?

Tillverkad med expertis och erfarenhet

Förutom vår professionella kompetens på hög nivå kan vi också utnyttja tidigare års erfarenhet när vi designar och tillverkar våra produkter.
Maximal effektivitet producerad av vår unika teknologi, våra membranbasfällor kan vara stolta över att ha den högsta ljudabsorptionskoefficient som finns på marknaden idag.

Ljudabsorbenter för alla typer av miljöer

Genom att producera våra specifika subbasbasriktade membranbasfällor uppmärksammar vi både deras akustiska effektivitet och deras estetiska utseende. Förutom de sofistikerade efterbehandlingen och applicerade material är det viktigt att våra produkter måste passa i din studio, vardagsrum eller hemmabio.

Praktisk placering, enkel installation

Förutom akustisk effektivitet och estetiskt utseende strävar vi också efter praktisk placering. På grund av deras storlek och vikt kan våra membranbasfällor inte bara väggmonteras utan kan stå ensamma.
Genom detta kan de också användas som mobilpaneler.
Vi levererade våra paneler med borrar för bultar för att underlätta montering på vägg eller tak.

Vilken typ av material använder vi?

Beroende på modell kan basfällan tillverkas av trä eller imitation av läder. Det största problemet är dämpning av låga frekvenser under 70 Hz, eftersom fibrösa, absorberande material med hög densitet inte är lämpliga.
Men resonerande membranbasfällark av trä eller läder kan tämja oönskade lågfrekventa ljudvågor från 30 Hz.
Trämembran fungerar mellan 30Hz och 200Hz, imitation av lädermembran mildrar mellan 30Hz och 600Hz.

Ljudabsorbenter-Utseende av våra produkter

Förutom effektivitet ägnar vi också särskild uppmärksamhet åt utseende och erbjuder ett brett utbud av mönster:

 • Akustisk sammet i 16 olika färger
 • Imitation av läder i olika färger och struktur.
 • Valfria tryckta mönster från vårt lager
 • Eget fotoalternativ
 • Skräddarsydda storlekar
 • Designa dolda absorber

Betydelsen av materialanvändning i rumsakustik:

Effektiv basabsorption kräver användning av lämpliga råvaror. Akustiskt idealiska material har en flexibel, perforerad eller porös struktur och kännetecknas av hög kroppstäthet. Sådana material är lövträ som vi använder, plywood, laminerat möbelbräde och textilier utvecklade specifikt för akustiska ändamål. Akustiskt siden är, utöver dess anti-dammegenskaper, ett flexibelt, hållbart tyg, liksom akustiskt imiterande läder. Tät akustisk bomull är ett utmärkt ljudabsorberande material. Cellulära material, såsom styrofoam, är olämpliga för både ljudabsorption och ljudisolering.

Vi eliminerar inte bas!

Djupa ljud behövs för perfekt och harmoniskt ljud, men du måste definitivt hantera basområdet för att inte förstöra ljudupplevelsen. Låt oss börja med hörnen. Det är en bra idé att anpassa mängden basabsorbenter till ditt rums storlek och form. De mest problematiska i detta avseende är mindre, kvadratiska eller rektangulära rum, eftersom väggarnas närhet förstärker ekon. Det är bra att söka expertråd om exakt hur många ljudabsorberande paneler som behövs och var det rekommenderas att placera dem. Överdriven dämpning undviks, eftersom målet inte är att skapa ett så kallade ”dövrum”. Akustiska mätningar kan användas för att bestämma exakt var, vad och hur många akustiska element som ska placeras.
Tack vare det stora utbudet av färger och mönster såväl som storlekar skiljer sig våra akustiska ljudabsorberande paneler också som ett dekorativt inredningselement.

Ljudisolering och ljudabsorbering till hus och hem 

Kategorier: Tutorial