Kombination av ljudabsorbenter och membran

Basfällorna eller membranbasfällan är avgörande för att få ett klart ljudet. Med deras hjälp kan vi utföra den viktigaste och samtidigt den svåraste uppgiften: dämpa basen.

Varför en bra ljudabsorberande basfälla?

Vid bas under 150Hz ökar efterklanget. I praktiken betyder det att vi inte kommer att höra den verkliga mängden och kvaliteten på låga frekvenser utan rummet. Förvrängd bas kan skada ljudupplevelsen, vi kan inte helt njuta av eller filmer eller musik.

Hur kan membranbasfällor hjälpa?

Huvud motiv för att använda ljudabsorbenter membranfällor är att dämpa mjuka ekon.
Ljudabsorbent membranet är baserat på en akustisk artikel som mjukar överdrivna ljudvågor i ett smalare frekvensområde och skapar bättre akustik i vår miljö. Till skillnad från andra ljudabsorbent akustiska paneler – bredband akustiska paneler är inte effektiva vid djup ljuddämpning – absorbenter membranbasfällor är mycket effektiva för att absorbera bas i lågfrekvensområdet. Trä och akustiskt tyg har utmärkt ljuddämpning effekt.

Med rätt akustisk mätning och exakt utrustning kan vi få ett renare, luftigare, mer realistiskt, bättre ljudet och en trevligare miljöer.
För ljuddämpning på vägg kan du placera en ljudabsorbent på vägg och i taket, men om du vill ha mer effektiva, placera flera absorbenter varandra i hörnen.
Välj en ljuddämpning med hög densitet för en utmärkt ljudabsorbent effekt på alla väggar.
Det är mycket viktigt att alla miljöer är harmoniska, så inte bara ljudet absorbenter utan också design är mycket viktigt.
Välj en ljuddämpning produkt för vägg, inte bara hemma eller i studion utan också på kontor.

Varför skum, akustiskt skum, polystyren kommer inte att göra jobbet?

Längden på basljudvågor är längre än längden på de höga frekvenserna. För att mildra bas behöver vi akustiska paneler tillverkade av annan typ av material. Djup bas kan endast tämjas av tätt, fibröst, hög specifik vikt eller akustiskt membranmaterial. Många gör samma misstag att limma väggarna helt med akustiskt skum, men effekten faller långt under deras förväntningar, tvärtom absorberar det mjuka, lätta skummet, polystyren, det akustiska skummet de högre frekvenserna.
Välj en ljudabsorbent panel och tyg för att skapa allt för bästa hem- eller kontor miljö.

Hur man använder en ljudabsorberande basfälla?

 • Bas bör mildras i hörnen först vid sidoväggarna – främst på främre väggen – och bakom listerpositionen.
 • Om möjligt placerar du inte membranbasfällorna direkt mot väggen utan håll minst 10 cm avstånd.
 • Vi borde inte glömma en av de viktigaste delarna i rummet, taket.
  Eftersom detta område är tomt kan stående vågor spridas utan någon barriär som kan orsaka stora toppar och nollor i de låga frekvenserna.

På vilken typ av platser kan vi använda basfällor?

 • Absorberande membran kan användas i studios, hemmabiografer, ibland i vardagsrum.
 • I de fall där andra absorberande paneler inte ger tillräckligt begränsning vid låga frekvenser.
 • På de platser där de höga frekvenserna redan är överdämpade jämfört med de låga frekvenserna.
Kombination av ljudabsorbenter och membran
ljudabsorbenter

Om du bara kan köpa en sak bör det vara den här!

För att uppnå den perfekta akustiska impakten kan vi behöva installera flera paneler. Om rummets egenskaper inte tillåter att placera rätt mängd akustiska paneler, är det viktigt att använda membranbasfällor även i sådana fall.

Basabsorbent erbjuder följande fördelar:

 • Tydligare, jämnare, mer naturtro ljudet.
 • Perfekt sub-basdämpning, rummet kommer att fyllas med den verkliga basen i musiken eller filmen.
 • Dekorativt tillbehör i ditt vardagsrum:

Förutom perfekt ljudet uppmärksammar vi också utseendet särskilt. Vi använder material av hög kvalitet – trä, läder, imitation av läder, akustisk sammet – och implementerar också enskilda idéer – din egen bild, tryckt design, anpassad storlek.

Varför är membranbasfällorna producerade av Perfect Acoustic ett bra val?

Tillverkad med expertis och erfarenhet

Förutom vår professionella kompetens på hög nivå kan vi också utnyttja tidigare års erfarenhet när vi designar och tillverkar våra produkter.
Maximal effektivitet producerad av vår unika teknologi, våra membranbasfällor kan vara stolta över att ha den högsta ljudabsorptionskoefficient som finns på marknaden idag.

Ljudabsorbenter för alla typer av miljöer

Specifika membran ljudabsorbenter genom att producera våra basfällor uppmärksammar vi både deras ljudabsorbenter effektivt och deras estetiska utseende. Förutom den sofistikerade efterbehandlingen och det applicerade materialet och tyg är det viktigt att effektiv ljudabsorbenter passar in i varje studio, vardagsrum eller hemmabio. Större förbättringar kan ses i hela rummet med användning av väggabsorbent.
Med effektiv väggabsorbent och hörnbas ljudabsorbenter skapa den perfekt akustik och atmosfären blir trevlig.

Praktisk placering, enkel installation

Förutom akustiskt effektivt ljuddämpande och estetiskt utseende strävar vi också efter praktisk placering. På grund av sin storlek och vikt kan våra membranfällor inte bara monteras på en vägg utan kan också stå på egen hand.
Genom detta kan de också användas som mobila paneler.
Väggabsorbent var försedd med skruvar för att underlätta montering på vägg eller tak.

Vilken typ av material använder vi?

Beroende på modell kan basfällan tillverkas av trä eller imitation av läder. Det största problemet är dämpning av låga frekvenser under 70 Hz, eftersom fibrösa, absorberande material med hög densitet inte är lämpliga.
Men resonerande membranbasfällark av trä eller läder kan tämja oönskade lågfrekventa ljudvågor från 30 Hz.
Trämembran fungerar mellan 30Hz och 200Hz, imitation av lädermembran mildrar mellan 30Hz och 600Hz.

Ljudabsorbenter-Utseende av våra produkter

Förutom effektivitet ägnar vi också särskild uppmärksamhet åt utseende och erbjuder ett brett utbud av mönster:

 • Akustisk sammet i 16 olika färger
 • Imitation av läder i olika färger och struktur.
 • Valfria tryckta mönster från vårt lager
 • Eget fotoalternativ
 • Skräddarsydda storlekar
 • Designa dolda absorber

Betydelsen av materialanvändning i rumsakustik:

Effektiva ljuddämpning av basen kräver användning av lämpliga råvaror. Akustiskt idealiska material har en flexibel, perforerad eller porös struktur och kännetecknas av en hög kroppstäthet. Sådana material inkluderar lövträ, plywood, laminerade möbelplattor vi använder och textilier som utvecklats speciellt för akustiska ändamål. Förutom dess dammskyddsegenskaper är akustiskt silke ett flexibelt, slitstarkt tyg och akustiskt imiterande läder.
Genom att använda den bästa ljudabsorbent kan större förbättringar lätt uppnås överallt på hela kontor, i rum, i alla miljöer.
Om du behandlar ljudet med den bästa absorbenter gjord för vägg eller placerad i ett hörn kan du uppleva en positiv effekt och skapa en idealisk miljö.

Vi eliminerar inte bas!

Djupa ljudet behövs för ett perfekt och harmoniskt ljudet, men du bör definitivt behandla basområdet så att ljudupplevelsen inte blir dålig. Låt oss börja med hörnen. Det är en bra idé att anpassa mängden ljudabsorbenter till rummets storlek och form. Det mest problematiska i detta avseende är mindre, fyrkantiga eller rektangulära rum, eftersom väggarnas närhet förstärker ekon. Det är tillrådligt att söka expertråd om exakt hur många ljuddämpande och väggabsorbent som behövs och var det rekommenderas att placera dem. Att skapa ett dövrum är inte vårt motiv.
Tack vare det stora utbudet av färger och mönster, liksom deras storlek och design, skiljer våra akustiska väggabsorbent blir också som dekorativa interiörelement.

Ljudisolering och ljudabsorbering till hus och hem 

 

Hos oss hittar du många utmärkta produkter till rimliga pris, du välj design och färg och storlek.

Om du köp en ljudet absorbent från hos oss kommer du att tycka om effekt.

Kontakta oss för beställning eller pris.

Kategorier: Tutorial