Vi har testat stereo- och DAC-förförstärkaren Primare Pre 35!

Primär förstärkare före 35

Det svenska företaget Primare grundades 1985 av en dansk designer, Bo Christensen. Deras produkter kännetecknas av hållbarhet, kvalitetskomponenter och bra ljud. De gör ljudenheter som producerar perfekt ljud.

Pre35 och Pre35 Prisma

Pre35 är en analog version av Pre25 Prisma, som kan utvecklas vidare med DM35 digital analog avkodare och Prisma-modul. Prisma-modulen kan bearbeta dataströmmar från digitala källor, så den kan associeras med smartphones och surfplattor, den stöder formatet WAVE, FLAC, ALAC, MP3, M84, DSD … etc.

Primare-Pre-35-Ampere-Innen

Den integrerade DAC-kretsen behandlar digital ljuddata i LPCM-format. Pre 35-förförstärkaren har fått ett AKM AK4497-chip, vilket garanterar utmärkt ljudkvalitet och kan analog konvertering av högupplösta digitala signaler. Det erbjuder kontroller och anslutningslägen för flera rum eller zoner. Den har 2 par XLR, 3 par RCA analoga ingångar, 4 optiska Toslink digitala ingångar och 2 RCA koaxial- och 1 USB-B-ingångar. Konverterar signaler från analoga ingångar till 48 kHz eller 96 kHz digitalt format.

Pre35 huvud bakpanel

Den integrerade trådlösa streamingfunktionen gör Bluetooth, AirPlay, Spotify..etc tillgängligt. Det kan också signalbehandling av digitala ljud från CD, TV och datorer. Enheten är utrustad med reglerade Pre- och LINE-utgångar.

Ljud, design, utförande

Främre huvudpanel Pre35

Det vackra, vackra exteriören är inte alls en aspekt för Primare-enheter. Så vi föll inte på hans mage efter hans utseende, och inte heller var hans prestanda väggskakande. Vid design och tillverkning av en skandinavisk ljudenhet kan principen ”inte mer, inte mindre” ha svävt framför utvecklingsingenjörernas ögon. För dem är oklanderligt ljud, användningen av kvalitetsråvaror och komponenter viktiga. Korta signalvägar minskar förvrängning av in- och utsignaler. Det stabila metallhuset på Pre35 förhindrar resonans och förbättrar därmed ljudet ytterligare. Frontpanelen i aluminium har en svart och vit OLED-skärm. Enheten har 2 Wifi-antenner. På bakpanelen finns en 12 V trigger switch controller, RS232-port och IR-in- och utgång. Pre35 väger 11,3 kg.

Klass “D” effekt på 200 watt

Förförstärkaren är märkt ”D”. Klass “D” -förstärkare har enastående effektivitet och mycket låg värmeproduktion.

Lyssningstest

Tillsammans med Sonus Faber-högtalare började vi testlyssna i biorummet i ett trädgårdshus i Pest County. Akustiken behöver fortfarande förbättras med diffusorpaneler för att ljuden ska spridas jämnt i alla riktningar och vinklar i rymden. När vi lyssnade på Queen-bandets fantastiska hit, Who Wants To Live Forever, kom vi ihåg historien om filmen Highlander. Freedie Mercurys unika röst resonerade underbart, tydligt, vi upplevde en mängd detaljer och dynamik. Vi fick den perfekta stereoupplevelsen i mitten och höga intervaller, men de djupa kände för mycket. Vi fortsatte med rock’n Roll-genren, vi blev verkligen uppfriskade av Little Richard Tuttis sång Frutti. Prestationen av Pre35 räckte precis för att få tillbaka atmosfären i originalföreställningen. Basområdet ansågs vara påträngande också den här gången, och ibland fanns det problem med basens renhet. Vid en lägre volym var det lite bättre, men vi var inte helt nöjda med det.

Antonio Vivaldis arbete med fyra säsonger, hösten ägde rum. Instrumenten lät ömtåliga, smakfulla, alla strängarna i strängarna var avtagbara. Mellanområdet och diskanten var utmärkta, men tyvärr överdrivs de djupare intervallen för den här musiken också.

Sammanfattning

Den svenska tillverkaren har kommit med en rättvis enhet, prestanda och funktioner är tillräckligt, men versionen utan Prisma-modulen kan utökas ytterligare modulärt, vilket är en positiv funktion. Vi rekommenderar det främst till dem som inte riktigt bryr sig om utseende och inte är fans av brutal prestanda. Ljudet är nästan perfekt, men inte felfritt. Primare Pre35 erbjuder inte mer än vad den lovar, men den håller den maximalt. Det robusta höljet säkerställer minskning av resonans och komponenter av högsta kvalitet föreslår hållbarhet och tillförlitlighet. Förförstärkaren producerade adekvat dynamik, noggrannhet och detaljerat ljud. Vi skulle ge 4 poäng av 5 till den svenska förförstärkaren.