Jämförelse av JBL Flip 5 och JBL Charge 4 Bluetooth-högtalare

Vi hade provat föregångaren till JBL Flip 5, JBL Flip 4, tidigare och det gjorde ett riktigt positivt intryck på oss, så vi var väldigt nyfikna på att se hur den nyare modellen, Flip 5 och Flip 4 Charge, skilde sig från Det.

Utsidan av JBL Flip 5 har inte förändrats mycket från sin föregångare. Den vanliga cylinderformen, storleken och designen liknar också Flip 4. Vattentät upp till 1 meters djup, IPX7-certifierad och gummerad för att skydda mot skador. Dess prestanda är ganska seriös jämfört med dess storlek, 20 Watt RMS. Den har 1 4,4 x 8 cm högtalare och 2 passiva basradiatorer på sidan.

JBL roterar 5 färger

Tillverkaren erbjuder 11 färgversioner. Till skillnad från Flip 4 har laddaren en gratis USB-C-kontakt. 3,5 mm jackuttaget ligger bakom det. I stället för Connect-anslutningen (med vilken vi kunde ansluta upp till 100 Flip-högtalare) fick den en Party Boost-funktion, med vilken två Flip 5-högtalare kan anslutas. (Tyvärr stöds inte Connect-anslutningen på tidigare Flip-modeller av den här nya funktionen.) Ärligt talat ser vi inte mycket poäng i att ansluta flera högtalare, det är lättare att använda en högre högtalare som JBL Boombox eller UE Hyperboom. istället.

Det kan förväntas pågå i cirka 12 timmar och har en räckvidd på cirka 10 meter. Telefonsamtal kan dock inte göras handsfree. Högtalarfrekvensöverföring: 65 Hz-20 kHz, väger 540 gram. På baksidan finns strömförsörjningen, Bluetooth-parningsknapp och USB-C-ingång. Runt knapparna tänds när de är tända. Naturligtvis finns det också på / av och volymkontrollknappar på högtalaren. Den handledsliknande skosnören har inte förändrats jämfört med Flip 4. Utrustad med ett 4800 mAh litiumjonbatteri.

Ljudtest

Det spelar ingen roll var vi lyssnar på talaren. Vi försökte först JBL i ett akustiskt idealiskt rum, sedan i en liten studie med ganska ogynnsam akustik, och slutligen gick vi ut och lyssnade på den i trädgården. Vi fann att den lilla, bärbara högtalaren lät väldigt snyggt och tydligt, även om mellan- och högdistansljuden visade sig vara lite svagare. I studien med ogynnsam akustik upplevde vi några reflektionsproblem som gjorde att ljudet förlorade en del av sin renhet. När vi lyssnade i trädgården var vi ganska nöjda med ljudet även vid hög volym, medellånga och höga ljud var svagare än väntat i det här fallet också, men basen verkade vara särskilt bättre och mer intensiv i det öppna rummet, vilket är viktigt för en bärbar högtalare.

JBL bärbara högtalare är också perfekta för datorer eller bärbara datorer, eller till och med göra bra musik för fester och trädgårdspartier. Om du använder det inomhus, se till att ge akustisk behandling för väggarna och taket i rummet. I ekrummen låter inte ens de dyraste ljud- och hi-fi-enheterna ordentligt. Utomhus kan vi uppenbarligen inte dämpa buller utifrån, så ljudet från bärbara högtalare kommer inte nära kvaliteten på ljudet från kraftfullare högtalare.

Designen på JBL Charge 4 är nästan identisk med utseendet på Flip 5.

Charge 4 är också vattentät, men har en JBL Connect-funktion, som liknar JBL Flip 4. Vad som skiljer den från andra modeller är dock att det är upp till 20 timmars uppspelning tack vare 7500 mAh-batteriet. Cirka 3,5 timmars laddning krävs om den laddas ur. Det kunde ha varit mer levande i sitt ljud, men det fungerade mycket bra när det gäller bas.

Slutsats

Av Blutetooth-högtalarna sticker JBL-produkter ut på grund av sitt utmärkta ljud. Även om Flip 5 är en nyare modell skulle vi rösta på Flip 4 eller Charge 4. En av nackdelarna med Flip 5 är att den inte kan användas för att ringa ett samtal, och att den, till skillnad från tidigare modeller, gjorde inte har JBL Connect, men Party Boost, så vi kan bara ansluta till en JBL-högtalare som också har den här anslutningen. En av de stora fördelarna med Charge 4 är att den kan hålla nästan en hel dag på en enda laddning tack vare det enorma batteriet. När det gäller ljud kan vi inte riktigt relatera till högtalarnas prestanda, i själva verket är det helt anmärkningsvärt att en sådan liten enhet kan göra så seriös prestanda. Men det betyder mycket. vilket akustiskt rum vi lyssnar på dem i. Både Flip 5 och Charge 4 är vattentäta, så du behöver inte oroa dig för att använda den utomhus och det regnar, läcker på en drink eller faller i poolen.

Skriven av Róbert Polgár

Similar Posts