Vi har testat Klipsch Forte III -högtalaren!

På 1970 -talet expanderade Klipsch -företaget mer och mer, och med tiden var det nödvändigt att utöka sortimentet av originella Klipsch -högtalare. Den ursprungliga Klipsch Forte lanserades 1985. Klipsch har anställt unga, kreativa ingenjörer för att utveckla nyare, mer moderna modeller av Klipsch -högtalare. En grupp unga ingenjörer, inklusive Gary Gillum (som gick med i Klipsch 1974), Jim Hunter och senare Roy Delgado, hjälpte till att skapa den tredje modellen av Klipsch Forte med skicklighet och passion. Klipsch konstruerade en toppmodern, ekoisk kammare för vilken Klipsch fick patent 1983.

Funktioner

Recension av Klipsch Forte III -högtalare

3-vägs, främre högtalare, mått: 33 x 91,4 x 41,9 cm, impedans 8 Ohm, minsta frekvensöverföring: 38 Hz, maximal frekvensöverföring 20000 Hz, delningsfrekvens 650/5200 Hz, diskantdiameter 25 mm, en subwooferdiameter 38 mm , subwoofer / centerhögtalare diameter 44 mm.

Design

Under ledning av Paul W. Klipsch började Gary Gillum arbeta med att designa en högtalare som skulle leverera mer bas från ett mindre högtalarskåp. Experiment med passiva radiatorer eller ”drone” -högtalare av Klipsch -ingenjörer, utvecklade ingenjörsteamet en högtalare som gav bra basutbyggnad från en mindre låda.

Forte III har en uppgraderad 12-tums subwoofer med en större röstspole. Forte III mellanregister och diskantdrivrutiner är toppmoderna titan-enheter. Som ett resultat uppnåddes ett mer exakt, täckt ljud. Korsningen av den nya Forte III -högtalaren har också omarbetats noggrant.

Forte III-högtalaren finns i fyra färger, gjorda av äkta träfaner, och har en 305 mm K-281 subwoofer med en sammansatt kon i högtalarskåpet; en mellanklass K-703-M tratthögtalare och en K-79T tratt-diskant finns. Systemet har också en 381 mm passiv radiator som drar nytta av det akustiska tryck som genereras av subwoofern. En helt ny crossover har lagts till i enheten, som fungerar i intervallet 650Hz till 5,2kHz, och det finns en dubbel (bi-wire) terminal på baksidan.

inställningar

Du måste ta reda på hur vackert Klipsch Forte III -högtalarparet är. Dessa högtalare är handgjorda på Klipsch -fabriken i Hope, Arkansas. Högtalarna vi testade är gjorda i blank svart, aska, designen är extremt spektakulär.

Det ogenomskinliga svarta högtalargaller är mycket estetiskt och mystiskt. Enligt instruktionerna i Klipsch -manualen placerades högtalarna mot bakväggen och i hörnen. Tillverkaren rekommenderar att du lämnar ett avstånd mellan högtalaren och väggen. Om du vill kan du placera högtalaren mycket närmare bakväggen än vanligt. Låt stå i ca. 10-15 cm från bakväggen och vi får ett allvarligt djuptryck. Detta placeringsläge fungerade hörbart bra. Klipsch rekommenderar också att när du placerar högtalarna, se också till att mittområdet och diskanten strålar ut mot lyssnarens sittposition.

Klipsch Forte III -test

Vi testade högtalarna i en hel stor biograf, ihop med en Onkyo TX NR676 -mottagare. Rummet var nästan akustiskt nästan perfekt, med ljudabsorberande paneler och akustiska diffusorer, ljudproblemen eliminerades nästan, men taket skulle fortfarande behöva några diffusorfrontpaneler för ett felfritt resultat. Akustisk utveckling är avgörande för utformningen av hemmabiorum, om vi inte får den bästa, senaste och dyraste ljud- och hifi-utrustningen, kommer slutresultatet att bli en besvikelse. Stående vågor, ekon försämrar avsevärt njutningen av att titta på film eller lyssna på musik.

Vi testade också Forte III i flera musikstilar. Under testet upplevde vi ett dynamiskt och detaljerat ljud. Klipsch Forte III levererade en ren, skarp och detaljerad produktion. Basen var imponerande klar. Ljuden fyllde utrymmet. Vi hade ett balanserat, optimalt riktat ljud. Jag saknade djup bas och sofistikering. Det ger högre ljudtryck även vid lägre ljudeffekt. En 200 W förstärkare kan leverera mindre energi för att uppnå ett givet ljudtryck. Detta resulterar i mer stabilitet, bättre kontroll, mindre distorsion.

Passiv bas

En av de främsta fördelarna med Forte III -högtalaren är att den styr sändningen bättre. Om högtalaren riktar ljudvågorna mot lyssnaren kan reflektion från väggarna undvikas, vilket kan minska stereobilden. För Forte III bestämde Klipsch att montera det passiva baselementet på baksidan. 15-tums batteriet är inte anslutet till korsfiltret på något sätt, men är utformat för att ge extra vikt för basen. Till exempel når den inte frekvensområdet.

Logo Forte-III-mit

De vackra högtalarna är upp till 92 cm höga, klädda med tyggaller, men har mycket allvarliga prestanda jämfört med deras storlek. Enligt Klipsch kan högtalarna leverera ljudtryck på upp till 116 dB. Klipsch -högtalare saknar bas och låter inte så sofistikerade som ett par Dynaudio -högtalare.

Dom

Vacker exteriördesign, fantastiskt, rent, lätt dynamiskt ljud präglar denna högtalare. Detaljerna, mellersta och höga intervallet var också okej, rymliga och gav en luftig produkt. Både instrumentala och vokala avsnitt lät tydligt och skarpt. Basen är tillräcklig, även om det fortfarande finns utrymme för förbättringar vid den lägsta basen. Oavsett om du letar efter den perfekta högtalaren för hemmabio eller lyssnar på musik kan Forte III vara det perfekta valet för alla. På grund av sin storlek är placeringen inte heller för svår. Om vi ​​inte hade missat den djupa basen hade vi gett Klipschs produkt ett perfekt betyg.

Skrivet av Róbert Polgár