Denon AVC-X8500H test för hemmabioförstärkare

Denon-AVC-X8500H

Hemmabioförstärkaren med 13,2 kanaler är en verkligt fantastisk modell tack vare dess 13 effektnivåer. När det gäller utseende erbjuder den en modern och attraktiv syn. Med en vikt på 23,3 kg lämnar det rektangulära, extremt solida, stabila huset, de solida sidoväggarna och takväggarna och den tjocka basen ingen tvekan om att materialet inte ångrades under tillverkningen av förstärkaren. Det gångjärna locket på aluminiumfronten är också tillverkat av starkt, slitstarkt material. Det finns 2 slingrande kullar på frontpanelen. Bakpanelen är fodrad med guldpläterade, transparent ordnade kontakter. Vi upptäckte 30 sprinkleruttag! Denon AVC-X8500H har 8 HDMI-ingångar och 3 HDMI-utgångar. Fjärrkontrollen har en bakgrundsbelysning, vilket är en extremt användbar funktion när den används i ett mörkt filmrum.

Mando på avstånd Denon AVC

En vilotimer-knapp har också placerats på fjärrkontrollen. Fjärrkontrollen svarar på rörelse, är överkänslig, kanske för mycket, eftersom den har aktiverats på ännu större avstånd när den är i rörelse. Bokstäverna är så små att vissa användare antagligen behöver glasögon eller ett förstoringsglas för att läsa bildtexterna på fjärrkontrollen.

Toppmodell – med superkraft

Denon AVC-X8500H bak

En HDCPP2.2. och 4K Ultra HD 60 Hz-video stöds också. Förstärkaren kan också hantera HEOS Multiroom-system och stöder Amazon Alexa, Auro 3D och Dolby Vision-format, samt HDR-videoformat (High Dynamic Range). En eARC-uppdatering är också tillgänglig. Istället för en toroidformad transformator tar en järnkärntransformator som väger mer än 8 kg, kanske lite överdimensionerad, upp utrymme inuti enheten. Runt den finns aluminiumribbor legerade med en tunn kopparplatta och förstärkarmodulerna är fästa på dem. Kylning löstes med fans. Den maximala strömförbrukningen är 900 watt. Den har en effekt på 140 watt per kanal. Att köra 13 kanaler kräver allvarlig kraft.

Denon-AVC-X8500H härifrån

Och det är inte allt!

Ett DSP-ljudbehandlingssystem och två högpresterande SHARC DSP Griffin Lite-processorer med dubbla kärnor ingår också i enheten. Phono MM, 12 V trigger, IR, RS232 ingångar glömdes inte heller. Du kan också lyssna på internetradio på den och strömma din favoritmusik eller videor från olika tjänster från din iPhone, iPad, Mac eller Apple TV. (Apple Music, Spotify, Tidal, Deezer, Youtube, Netflix …, etc.) Tack vare Apple AirPlay kan du också få tillgång till trådlöst ljudinnehåll med iOs, iPhones, iPads. Naturligtvis är förstärkaren också utrustad med Bluetooth och Wi-Fi-anslutning.

Rumskorrigeringssystem

Audyssey rumsutjämnare

Audyssey MultiEQ-systemet använder den medföljande mätmikrofonen för att mäta högtalarutgång vid 8 mätpunkter. Audyssey MultiEQ Editor kan också laddas ner för mobila enheter, även om det inte är gratis. Oavsett hur användbart ett rumskorrigeringssystem är, lita inte bara på det när du vill korrigera rumsakustikfel.

Sistema Audyssey-MultEq
AVR eller AVC? Vad är skillnaden?

Många kan bli förvånade över namnet AVC bredvid förstärkarens namn istället för den vanliga AVR. Detta är inte en felstavning, inte ett misstag. AVR står för AV-mottagare, en ljudenhet med en inbyggd FM-tuner. En AVC är en AV-förstärkare som har en radioingång men ingen FM-tuner. (Den amerikanska versionen av Denon AVC-X8500H-förstärkare kallas AVR eftersom den har en FM-tunermodell i Amerika.)

Denon AVC-X8500H lyssningstest

Vårt företag blev inbjudet till ett nybyggt familjehus i 1: a distriktet i Budapest, där vi testade den nyaste medlemmen i det nyutvecklade hemmabiosystemet, Denon AVC-X8500H-förstärkaren. Rummet är ännu inte akustiskt perfekt, det är fortfarande nödvändigt att placera akustiska paneler på taket för att uppnå felfritt surroundljud.

Assassin's Creed filmaffisch

Vi började filma med actionfilmen Assassin’s Creed. I filmen, baserat på det populära videospelet, spelar Michael Fassbender titelkaraktären, som flyr avrättningen och ger sig ut på ett uppdrag. Denon presterade fantastiskt. Vi fick detaljerat, luftigt och rumsligt ljud, ljuden från slagsmålen verkade så verklighetstrogna att vi nästan blev åskådare i berättelsen. Vi hade en riktig surroundupplevelse.

Skräckfilm var vårt nästa testämne. Den läskiga clownen dyker upp igen i del 2 av “It” och fortsätter att skrämma de stackars huvudpersonerna. Under påverkan av riktiga, naturliga ljud, läskiga effekter, kom vi ofta till våra hjärtan vid synen av en läskig del. Efter det, efter den blodkramande filmen, kände vi att det inte skulle skada att koppla av lite, så vi bytte till rytmerna i Dirty Dancing. Musiken och dialogerna var bestämt åtskiljbara, alla provinser lät vackra och klara. Denon utmärkt sig också i musik. Han var omgiven av musik, flytande och fängslande.

Hemmabioförstärkare köps inte bara för att titta på film, musikljud är också viktigt för fans. Därför lyssnade vi först på några låtar från George Michaels album: Ladies and Gentlemen. Intensiv bas, vacker och obefläckad hög och mellanliggande intervall kan rapporteras. Vi kunde höra perfekt stereoljud, naturliga och balanserade rytmer. Grammy-prisbelönta, jazzsångare och skådespelare Michael Bublés enormt framgångsrika sång, It’s Beautiful Day, var finalist på testet. Fantastisk musik, fantastisk sång kännetecknar den kanadensisk-italienska sångaren. Denon reproducerade troget allt, naturligtvis ihop med högkvalitativa högtalare.

Rekommenderar vi Denon 13.2-kanals förstärkare?

Vi var fascinerade, förtrollade, imponerade av det här verktyget! Du kan förvänta dig ett detaljerat, rymligt, luftigt, verklighetstrogen och naturligt, förståeligt ljud som väljer den här enheten.

Positiva:

– verkligt surroundljud,

-detalj,

-fast anordningskåpa,

-muskelprestanda,

-rumskorrigeringssystem,

-13 utgångssteg,

-kan fylla utrymmet även i större rum.

Negativa:

-kunde ljudet vara mer dynamiskt och exakt,

-anordningen är lite överviktig,

-bokstäverna på fjärrkontrollen är för små och för känsliga för rörelse

-Vi saknade lite de “hårrivande” djupen.

Similar Posts