Vi har testat Yamaha RX-V4A hemmabiomottagare!

Låt oss först ta en snabb titt på RX-V4A-mottagaren:

FÖRDELAR:

-Modern, ren exteriör

-Trådlösa surroundhögtalare

-4K Ultra High Definition med 8K uppgraderingsbar funktion

-Selfutvecklad akustisk optimering av Yamaha

-Utmärkt kompatibilitet med avancerade videoformat

-Streamingtjänster tillgänglighet

-Höghastighetsförstärkare

-Utmärkt spelupplevelse

-Enkel installation och drift

Nackdelar:

-Det är inte kompatibelt med ledande surroundformat som Dolby Atmos

-Inget frontkanalstöd

-Inget IEC -uttag

-Liten billig design

Funktioner hos Yamaha RX-V4A

Granskning av Yamaha RX-V4A-mottagaren

Antal kanaler: 5,1, uteffekt: (1 kHz, driven på en kanal) 145W (6 ohm, 0,9% THD), uteffekt: (20Hz-20kHz, driven på två kanaler) 80W (6 ohm, 0,09% THD), : 4 Den har HDMI-ingångar, 1 HDMI-utgång, 4K Ultra HD-behandling, HD-ljudavkodning (DTS-HD, True-HD), Bluetooth- och Wifi-anslutning, 1 optisk ingång på baksidan, 1 digital koaxialingång, 3 Det finns 10 analoga ljudingångar. Mottagaren mäter 435 x 171 x 377 mm och väger 8,8 kg. Den har också en AM / FM -tuner.

Yamaha erbjuder ett brett utbud av A-förstärkare för att möta kundernas olika behov. Vi har testat Yamaha RX-V6A hemmabiomottagare tidigare och hade ett riktigt positivt intryck. Det är därför vi var intresserade av vad RX-V4A-modellen har att erbjuda, som är tillgängligt till ett extremt överkomligt pris.

RX-V4A-ingångar

Enligt tillverkaren har denna enhet avancerade funktioner som Cinema DSP 3D, så att användare och denna höghastighetsförstärkare kan förvänta sig oöverträffad ljudkvalitet. Den har också andra avancerade funktioner som framtida stöd för flera HDMI -ingångar, HDR10 +, eARC, 4K / 120Hz och 8K. Denna AV -mottagare ger en fantastisk film- och spelupplevelse. Den yttre designen är enkel och elegant, men har ett modernt och fräscht utseende. Rummets kalibreringsfunktion bedömer rummets akustik innan ljudet optimeras exakt för dess plats. Med inbyggt Wi-Fi och Bluetooth kan du ansluta trådlöst till dina smarta enheter.

Design och konstruktion

Den eleganta nya designen på den blanka svarta mottagaren gör den extremt attraktiv. Den har en känslig, mjuk form på grund av de rundade kanterna. Antalet knappar har minimerats av Yamaha, vilket ger ett mer transparent och tydligare utseende. I mitten av frontpanelen finns en ganska stor volymknapp, till höger om den hittar du ingångsväljarknappen. Mellan de två knapparna finns en tvåradig display, uttag och peksknappar. Längst ner finns en USB -port, en YPAO -mikrofon och ett hörlursuttag.

YPAO -mikrofon

YPAO (Yamaha Parametric room Acoustic Optimizer) analyserar akustiken i ett rum och gör sedan exakta justeringar för att ge det bästa ljudet för rummet.

Tack vare höghastighetsförstärkaren har mottagaren ett stabilt och klart ljud, vilket gör den idealisk för högupplöst musik eller till och med hemmabio. Med denna enhet kommer kontinuerlig signalöverföring alltid att säkerställas.

Fungerar med Alexa och Google Assistant. Med AirPlay 2 kan du strömma musik från din Apple iOS -enhet med Siri.

Varav RX-V4A

Yamaha Compressed Music Enhancer använder sofistikerad digital signalbehandling med hjälp av speciella algoritmer för att återställa förlorad data, så ljud låter alltid som de ska.

Cinema DSP 3D -system

Yamahas egenutvecklade Cinema DSP 3D -system erbjuder 17 DSP -program för en mängd ljudlandskap, och du kan skapa till och med teater- eller konsertljud, enligt tillverkaren.

8K -kompatibilitet

Yamaha-modellens HDMI-utgång och 4 ingångar är också 8K-kompatibla. Men det är naturligtvis också kapabelt för 4K / 120 Hz signalupplösning. Denna modell är också kompatibel med de flesta avancerade videoformat, inklusive HLG, HDR10, Dolby Vision och HDR10 +.

Om du vill ha en perfekt spelupplevelse garanterar RX-V4A tydliga och felfria resultat med VRR och 4K / 120Hz. ALLM- och QFT-funktioner garanterar en problemfri, dynamisk och sömlös spelupplevelse.

Funktion för trådlösa bakre högtalare

De trådlösa bakhögtalarnas funktion eliminerar onödig kabeldragning. Denna modell kan kombineras med Yamaha MusicCast 20 eller 50 högtalare, så du behöver inte heller många kablar.

MusicCast -system

Med Yamaha MusicCasts ljudsystem kan vi också styra alla kompatibla produkter med en smartphone, Google Assistant eller Amazon Alexa -ljud. Oavsett om du vill spela samma musik eller en annan musik i olika rum, gör Yamaha RX-V4A det möjligt tack vare MusicCast-appen.

Ljudkvalitet och prestanda

Denna AV -mottagare har ett DSP -program som ger 17 ljudfält. Yamaha samlar in ljudfältdata från musikklubbar och berömda konserthus runt om i världen och kan producera en konsert- eller scenupplevelse i hemmiljö.

Menyn är transparent och logisk, även om den kan vara lite mer detaljerad. Ljudet är realistiskt, luftigt, exakt och bestämt. Basen är tillräcklig, men ligger fortfarande lite efter de dyrare instrumenten. Om du är ett fan av mer intensiv, dunkande bas är det också värt att skaffa en subwoofer.

Genom att analysera rumsakustiken kalibrerar mottagarens akustiska optimerare ljudet för att ge rätt ljud för rummet. Det återställer det komprimerade ljudet, så att vi kan höra originalljudet tydligt och troget. Naturligtvis räcker inte användningen av ett rumskalibreringsprogram för perfekt akustik, vi måste också tänka på den akustiska behandlingen av väggar, tak, golv och fönsterytor i rummen!

Rummet där mottagaren testades var ett medelstort hemmabiorum. Rummets akustik var optimal, med diffusorfrontpaneler på väggarna och bredbandsljudpaneler för perfekt ljudhantering. En golvmatta har placerats på golvet, vilket inte bara förbättrar ljudet utan också ger en hemtrevlig, varm atmosfär. Vi kopplade mottagaren till ett par Magnat Transplus 1500 -högtalare under testet.

Sammanfattning

Denna mottagare erbjuder utmärkt ljudkvalitet till ett överkomligt pris. Dess utseende är modernt, ungdomligt, även om vissa delar verkar lite billiga i utseende. (Till exempel är volymknappen inte särskilt stabil eller mycket flashig, men vi kontrollerar vanligtvis enheten med fjärrkontrollen ändå, så det är ingen stor grej.) Men om du vill ha mer intensiv bas väljer du storebror till RX -V4A, Yamaha RX-V6A. RX-V4A anpassar ljudet exakt till rummet. Med Music Cast -programmet kan du eliminera alla problem med kablar och tillhörande röran. Nackdelen är bristen på kompatibilitet med Dolby Atmos, men till detta pris passar den fortfarande. Det har fortfarande många extrafunktioner.

Skrivet av Róbert Polgár