IK Multimedia iLoud MTM studiomonitor recension

ILoud MTM är ett idealiskt val för dem som letar efter en kompakt studiohögtalare för professionell mixning, eller för dem som har lite plats att placera högtalaren. Låter rik på detaljer, också bra för hemstudior.

Egenskaper hos IK Multimedia iLoud MTM

multimedia-iloud-mtm-studio-monitor-control-pair-

Typ: 2-vägs / 3 högtalare med två förstärkare, digitalt styrd studiomonitor
LF -enheter: 2 x 3,5 ”polypropylen, anpassad centerhögtalare
HF -enhet: 1 ”låg distorsion, bakre kammarsidekoppling
Akustisk design: DSP -stämd basreflex
Antal förstärkare per högtalare: 2
Förstärkartyp: Hög effektivitetsklass D.
Total effekt: 100 W RMS
LF -effekt: 70W RMS
HF -effekt: 30W RMS
Delningstyp: Linjär fas variabel sekvens
Korsningsfrekvens: 3,1 kHz
Frekvensöverföring: 50 Hz till 24 kHz +/- 2dB (40 Hz -6 dB om inte lämpligt, -3 dB om cal)
Fasrespons: Systemet förblir koherent inom +/- 15 ° mellan 200 Hz och 20 kHz
Känslighet för + 4dBu: 0dBu -signalen genererar 100 dB SPL vid 1 m
Känslighet för -10dBV: 100 dB SPL @ 1 m för -11dBu -signal
Maximal SPL @ 1 m, uppspelning av en högtalare på axeln: 103 dB från 200 Hz sinusvåg, 95 dB på 100 Hz sinusvåg, 93 dB rosa brus
Lägesinställning: Manuella omkopplare för LF -förlängning, LF -trim, HF -trim, Skrivbordsläge
LF -förlängning: switch Ställer in -3dB -punkten för frekvenssvaret vid 40, 50 eller 60 Hz
LF -omkopplare: Låg hylla, + 2dB eller -3dB från 100 Hz nedåt
HF -omkopplare: hög hylla, + 2dB eller -2dB från 8 kHz och uppåt
Stationär switch: -4dB vid 160 Hz och + 1dB vid 1,8 kHz
Kalibrering: Helautomatisk och inbyggd digital kalibrering, mikrofon ingår
Mätmikrofon: Cirkulär, Mems-baserad precisionsmätmikrofon
Full DSP -kontroll
Kontaktdon: 1x kombinerad XLR-1/4 ”TRS balanserad ingång; 1/8 ”TS ARC -mikrofoningång, 1 typ B USB (endast service), AC POWER -uttag
Effektbehov: 90-240 V AC, automatisk räckvidd, 50 eller 60 Hz, 120 W maximal förbrukning

ILoud MTM är en kompakt, aktiv studiomonitor. Dess storlek är 264x160x130mm, den väger bara 2,5 kg. ILoud MTM har ett lineariseringssystem som ger prestandaförbättringar i realtid för bra ljud. Den speciella designen garanterar ett optimalt, jämnt ljud, vilket är en av grundförutsättningarna för korrekt akustik. Med sina kompakta mått passar den praktiskt taget var som helst. Gummisulan gör att högtalaren kan placeras horisontellt. ILoud MTM kan lutas upp till 20 grader när den läggs på bordet.

Du kan välja mellan tre kalibreringsinställningar. IK: s egenutvecklade ARC -kalibreringssystem använder en mätmikrofon för att kompensera för rumsakustik.
Den har en total effekt på 100 W och ett maximalt ljudtryck på 103 dB. Tack vare inbyggd DSP är ljudet från högtalaren naturligt och realistiskt. Ger solid bas.

Högtalarna ser ut som trevägsskärmar, men har faktiskt tvåvägs / tre högtalarinställningar, så den innehåller två centerhögtalare och en diskant. Denna design ger ett ljud som minimerar öratrötthet. Andra företag, som Genelec och Pioneer, använder också koaxiala mönster där diskanten är placerad i mitten av subwoofern. Här är mitten subwoofers placerade på vardera sidan av diskanten för att ge en liknande design och effekt.

Subwoofers kallas mellanregisterhögtalare, så du kanske tror att subwoofers inte är tillräckligt intensiva. I verkligheten är de dock utformade med en basförbättring på upp till 40 Hz, och IK: s Physical Response Linearization (PRL) -system används för att “uppnå en balanserad och bestämd lågpunkt”.

Automatisk kalibrering

IKM skryter med att högtalarna är helt platta, neutrala som svar, men i själva verket kan frekvenssvaret justeras genom kalibrering för att passa rummet, så det betyder att de levererar exakt, platt ljud oavsett rummet.

Dessa inställningar är mycket enkla att göra på MTM -studiomonitorer. Anslut bara den medföljande ARC -referensmikrofonen till baksidan av högtalarna och placera den i önskad lyssningsposition. Håll knappen intryckt och varje högtalare kalibrerar sig omedelbart för att försöka ge ett svar som kompenserar för rummets akustik. Processen tar mindre än 30 sekunder. Naturligtvis, för perfekt akustik, är det absolut nödvändigt att akustiskt behandla väggarna i rummet, särskilt när det gäller en studio. Särskilda ljudabsorberande paneler och diffusorer speciellt utvecklade för akustiska ändamål krävs. Endast med rätt studioakustik kan du producera ljudmaterial som låter perfekt i alla rum.

Ljud

höga mtm -högtalare

Vi testade högtalarna i en mycket liten hemmastudio. Lyckligtvis var akustiken i studion idealisk eftersom akustiska ljudabsorberande paneler i lädermembran och QRD -diffusorer placerades på väggarna. De kompakta IK Multimedia-bildskärmarna lät återhållsamma jämfört med bredden och djupet på de större, trevägs Dynaudio Core 59-skärmarna, även om de perkussiva djupen inte saknades. Vi hörde omfattande ljud, silkeslen, stram mitt och kontrollerad bas. Jämfört med de mycket billigare JBL: erna är mycket mer bestämda i mellanklassen.

Dom

Detta lilla par studiomonitorer släpade inte efter i ljudet jämfört med de större modellerna alls. Dess storlek gör att den enkelt kan rymmas även i mycket små studior. Ljudet är helt lämpligt för studioarbete, tillräckligt neutralt. Ljudfältet är lite mindre brett än på större bildskärmar, men det är ingen stor grej. Basarna var kontrollerade. Med hjälp av kalibreringssystemet kan vi ytterligare optimera ljudet. Sammantaget är detta en fantastisk liten högtalare som vi helhjärtat rekommenderar till alla.

Skrivet av Róbert Polgár

Similar Posts