Denon AVR-X2700H AV-mottagartest

Denon har blivit en av de bästa tillverkarna av AV -mottagare och är extremt populär. Den här gången testade vi Denon AVR-X2700H. Det första som fångade vår uppmärksamhet var designen, som knappt förändrades jämfört med AVR-X2600H. Ändå genomgick den några förändringar jämfört med sin föregångare. X2700H stöder 8K -upplösning, men antalet HDMI -ingångar har minskat från åtta till sex. Antalet HDMI -utgångar förblev oförändrat.

Funktioner hos Denon AVR-X2700H

Denon AVR X2700H mottagartestrapport

Kanalkonfigurationen förblev intakt jämfört med den tidigare modellen. Det finns sju kanaler och uteffekten når 95 W med 8 ohm högtalare och 125 W med 6 ohm alternativ, så 7,2 och 5,2,2 kanalsystem implementerades. Spelkonsoler för PlayStation 5 och Xbox Series X kan också anslutas till mottagaren.

Denna Denon -produkt låter mycket trevlig för alla typer av film eller musik. Mottagaren överför mästerligt ljud från en högtalare till en annan och hjälper dig att helt fördjupa dig i den scenen. Det är häpnadsväckande hur Denon AVR-X2700H styr djupet på de två subwooferna i 7,2-kanalssystemet och hur klart ljudet var under specialeffekter. Denon har spelat en ledande roll i kategorin hemmabiomottagare de senaste åren. Detta är inte alls förvånande, eftersom märkets enheter inte har varit besvikna i våra tester hittills.

Det finns inget främre omslag som på de högre specifikationerna Denon AVR, och vi hittar ett mindre rikt urval på enheten från de lättåtkomliga kontrollknapparna. Du kan fortfarande växla ingångar, ställa in radion och styra en andra lyssningszon med de tillgängliga kontrollknapparna, men de flesta inställnings- och uppspelningsalternativ kräver en komplett fjärrkontroll.

bakplan X2700H

Det kan bara finnas en HDMI 2.1 -certifierad ingång, men de andra fem har inte ignorerats. Var och en är kompatibel med Variable Refresh Rate (VRR), Quick Frame Transport (QFT) och Auto Low Latency Mode (ALLM) förminskningsteknik för att möta behoven hos nästa generations innehåll.

De klarar också hela paketet med HDR -standarder, med HDR10 +, HDR10, HLG och Dolby Vision -teknik. Båda HDMI -utgångarna är också 2,1 -certifierade, så lyckliga som har både en TV och en projektor i sitt hemmabiosystem kan njuta av 8K / 60Hz och 4K / 120Hz när de använder båda. EARC (Enhanced Audio Return Channel) stöds också.

Inuti mottagaren X2700H

AVR-X2700H är inte som standard för 3D-ljudformat som avancerade modeller, men Dolby Atmos, Atmos Height Virtualization, DTS: X och DTS Virtual: X ljudformat stöds. För dem som vill avkoda IMAX Enhanced och Auro-3D-ljudspår, bör de välja Denon AVR-X3700H, eller en ännu allvarligare AV-mottagare.

Röststyrning är tillgänglig via Alexa, Google Assistant och Siri-a-kompatibla enheter, samt AirPlay 2, HEOS, Spotify och Tidal.

En av de stora nyheterna om den här enheten är att Denons 2020 X-Series AVR-enheter redan är ”Roon-testade” enheter, vilket betyder att Roon-musikuppspelning också är möjlig.

Bluetooth-anslutningen har också uppdaterats, vilket gör att AVR-X2700H kan styra ljud till trådlösa hörlurar samtidigt som dess högtalare.

Ljud

Ett helt stort biorum var testplatsen, med akustiska paneler på både väggar och tak. Diffuser frontpaneler samt tryckta paneler gav rätt ljud. Kub akustiska ljudpaneler placerades i hörnen. Akustiska gardiner förbättrar inte bara ljudet, utan fungerar också som en mörkläggningsgardin, vilket är ett ganska viktigt krav för en biograf. Även om Denon -mottagaren vi testade har ett rumskalibreringssystem, räcker det inte för perfekt akustik ensam. Om rummets väggar och glasytor inte behandlas akustiskt kan det inte uppnås optimalt ljud. Rumskalibreringsprogram är effektiva när akustisk behandling också utförs i rummen. När detta är gjort kan finjustering med hjälp av kalibreringsprogramvara resultera i riktigt felfria ljud. Vi testade mottagaren med ett par Fyne Audio F302 -högtalare.

Som medlem i Denon X-serien 2020 har AVR-X2700H också Audyssey-högtalarkalibreringsteknik, liksom dess större syskon. MultEQ XT -mätningar kräver dock bara några små ändringar innan vi är helt nöjda med inställningen.

Om vi ​​måste använda ett enda ord för att beskriva mottagarens ljud, skulle det vara ”självsäkert”. AVR-X2700H försöker inte imponera för mycket som en lägre budgetförstärkare, det har varit explosioner och dunkande djup.

De två subwooferna i 7.2 -systemet låter när det behövs och förstör aldrig den kristallklara klarheten i musik eller surround -effekter.n

Vi upplevde också ett klart, ringande ljud när vi lyssnade på musik, med djup, stark bas.

Slutsats

Denna AV -mottagare kan vara tillverkarens stolthet. Det finns många billigare AVR, men ingen är som den här enheten. De fonetiska förbättringarna är markanta jämfört med föregångaren. Denons ingenjörer utmärkte sig igen. Det ser nästan annorlunda ut än föregångaren i utseende, men det är inte heller ett problem. Den vanliga Denon -formen har redan vunnit många. Ljudet är utmärkt, med tillräcklig dynamik, klarhet, surroundljud och basen är intensiv nog. Bra enhet, den enda nackdelen är kanske att den inte är kompatibel med Sonos -produkter.

Skrivet av Róbert Polgár