Marshall Kilburn II Bluetooth-högtalarrecension

Woordvoerder van Marshall Kilburn II

Marshall-märket är känt för sina gitarrförstärkare och utsidan av Kilburn II-högtalaren påminner mest om en gitarrförstärkare. Trots varumärket tillverkades den här Bluetooth-högtalaren av Zound Industries of Sweden.

Rock för alltid!

Marshallweiß

Högtalaren på 2,5 kg har ett svart eller grått konstläderhölje, infällda hörnfällor, ett silvergrillhögtalargaller (det var guld i tidigare Kilburn-modeller, det var en bra idé att byta ut det med silver) och ett gitarrformat band ger en stenig blick till högtalaren. Den vita Marshall-logotypen är ganska slående, kanske lite alltför prålig.

Boutons Kilburn II

Högst upp på högtalaren finns det i stället för de parade och källomkopplarna 3 knappar för att styra volym, diskant och bas samt Bluetooth-anslutningspunkt och LED-batteriladdningsindikator.

Marshall-K bakvägg.

3,5 mm AUX-porten finns på högtalarens baksida. Det finns ingen nätverksanslutning alls, liksom ingen röstassistent eller Wi-Fi-anslutning. Den har en Bluetooth 5.0-anslutning, tack vare multivärdfunktionen kan du enkelt ansluta och byta 2 Bluetooth-enheter.

IPX 2-certifikat

Marshall-högtalaren är lite vattentät, så du behöver inte oroa dig för att stänk av regn eller vätska skadar den. Släpp dock inte i poolen.

Extra lång livslängd

Marshallgrau

Batterilivslängden för Kilburn är 20 timmar. Det är inte möjligt att ladda enheten med en USB-kabel, men med en vanlig kabel tar det 2,5 timmar att ladda helt, men om någon har bråttom kan en laddning på cirka 15 minuter leda till 3 timmars drift.

Förstärkarna

Högtalaren är utrustad med 2 “D” -klassförstärkare, diskanten drivs av en 8-watts förstärkare och subwoofern av en 20-watt förstärkare. Frekvensområdet är 52 Hz-20 kHz.

Lyssningstest
Kilburn-burgundy

Vi rekommenderar Kilburn Bluetooth-högtalare främst för datorer och mobiltelefoner på grund av dess storlek och bärbarhet. Vi testade högtalaren i ett rum omvandlat till en ungefär 20 kvadratmeter stor ljudstudio. Hemstudionens väggar behandlades med ljudabsorberande, tryckta element och diffusorpaneler. Ägaren av amatörmusikern är en riktig rockfan, så han beställde de tryckta absorberande panelerna med tryck av bilder som visar en gitarr och affischer av rockband.

Eftersom Marshall-högtalaren har fått en rockdesign och ägaren också gillar rockmusik började vi med den här stilen. Vi använde Spotify-musikströmningstjänsten som är tillgänglig på vår mobiltelefon. Vi var de första som lyssnade på låten Numb av Linkin Park, en alternativ hardrockgenre. Vi upplevde starka och dynamiska ljud, stereoupplevelsen var perfekt, men 360-gradersljudet visade sig vara bullrigt. Basarna var intensiva, men de lägsta intervallen visade sig redan svaga. Diskanten var skarpa och rena.

Vi fortsatte med Depeche Mode, vi njöt av stram, bestämd bas medan vi lyssnade på Enjoy the Silence, även om de lägsta frekvenserna var svaga också den här gången. Även vid hög volym var ljudets tydlighet kvar, men ljudet var mindre luftigt och rymligt än vi förväntade oss. Det fanns också brister med detaljrikedom, vilket var tydligast i de instrumentella delarna.

Sammanfattning

Kilburn II Bluetooth-ljudsystemet fick omedelbart sitt rockstil. Den långa batteritiden är också anmärkningsvärd, liksom förstärkarna i 2 “D” -klassen. Genom förstärkarna fyller ljudet rummet, vi kan njuta av ett kraftfullt, klart ljud med skarpa, vackra diskant, tät bas. Tyvärr är de lägsta intervallen svaga. Det luftiga och rymliga ljudet saknas också, liksom detaljen som lämnar något att önska. Stereoeffekten är utmärkt, men 360-graders ljudet är redan bullrigt. Eftersom den här enheten främst är en stereohögtalare är det inte nödvändigtvis en stor sak, även om det finns Bluetooth-högtalare som kan ge bra 360-graders ljud. Såsom Ultimate Ears Megaboom 3-högtalare, och det är ännu mer överkomligt. Tyvärr har Marshall inte heller någon Wi-Fi-anslutning, dess relativt höga vikt och pris kan också betraktas som en nackdel. Rockdesignen kompenserar dock för dessa negativa, även om inte alla gillar den här stilen, för dem är det värt att välja högtalare med ett mer sofistikerat utseende.

Similar Posts