LG CX OLED TV Review

LG CX OLED TV erbjuder fantastisk 4K bild- och ljudteknik. OLED-TV-apparater är mycket populära, och det är inte konstigt. Med sin intensiva ljusstyrka och djupa svarta nivåer är dessa TV-apparater verkligen fantastiska.

Till skillnad från LCD-skärmar behöver OLED-skärmar ingen separat bakgrundsbelysning för att belysa bilden. Pixlar avger sitt eget ljus. Detta är en speciell fördel för dem, eftersom varje pixel kan slås helt på eller av individuellt; LCD-enhetens blinkande bakgrundsbelysning resulterar inte i en suddig bild.

LG har vidareutvecklat denna OLED-teknik och förbättrat videobearbetningen med en ny Alpha 9 Gen 3-processor och AI ThinQ-programvara. En av dess primära funktioner är att skilja mellan olika typer av objekt, detaljer, som ansikten och grafik, som visas på skärmen för att ge mer detaljerad bearbetning. Du kan ställa in programvaran för att upptäcka vilket innehåll (sport eller filmer) du tittar på och automatiskt justera bilden.

CX stöder också de mest populära 4K-format med högt dynamiskt omfång, inklusive HDR10 och HLG (hybrid log gamma) -format för streamingtjänster som YouTube och 4K-sändningar som DirecTV. Och CX stöder det alltmer populära Dolby Vision HDR-formatet, som nu har utökats med IQ-märkning, vilket innebär att TV: n kan justera bilden för att passa de ljusförhållanden som upplevs i rummet.

LG CX OLED-funktioner

LG-CX Dunner-tv

LG CX OLED finns i många olika storlekar. I fyra modeller har LG CX OLED-TV-apparater praktiskt taget samma funktioner och funktioner, med samma antal portar, samma 4K-upplösning och HDR-stöd och samma OLED-skärm med perfekt upplösning och ljusstyrka. Till skillnad från LCD-modeller, som kan erbjuda olika funktioner på olika skärmstorlekar, erbjuder LG OLED-teknik samma skärpa och perfekt kontrast för alla skärmstorlekar.

Design

En ytterligare fördel med OLED-teknik är att eftersom det inte finns någon separat bakgrundsbelysning kan den vara supertunn. LG CX kan monteras på väggen med en standardfäste. Det medföljande kilformade bordsstället är dock ett mycket stabilt stöd. Den kan fixeras med några skruvar.

Hamnar

Bakpanelen har totalt fyra HDMI 2.1-portar och tre USB 2.0-portar. Enheten har en Ethernet-anslutning och även en RF-koaxialkontakt. För ljud finns det optisk digital ljudutgång och ett minijack för trådbundna hörlurar.

LG CX har standard Wi-Fi-stöd och en Bluetooth-anslutning för parning med hörlurar och hjärnans trådlösa högtalare. LG-enheten stöder också aptX-formatet för bättre trådlöshet. Dessutom stöder TV: n Apple Airplay2 såväl som Apple Homekit.

Prestanda

När du ställer in LG CX finns det en mängd olika avbildningsalternativ som passar i princip vilken smak som helst. Det finns ett antal förinställda bildinställningar, inklusive sport, filmer, spel, levande bilder och HDR-effektlägen. Det inkluderar också det nya filmskaparläget, som producerar originalbilden så exakt som möjligt genom att återställa bildförhållandet, färgerna och bildhastigheten för originalfilmen. Liksom Cinema-läget kan det vara lite suddigare än de andra inställningarna, men det ger den mest exakta bilden. LG CX AI Picture Pro-inställningen tenderar att bearbeta olika delar av bilden på olika sätt.

Sammantaget var färgfideliteten hos LG CX utmärkt. Betraktningsvinkeln var exceptionellt bra. Det minskar inte ljusstyrkan eller mättnaden oavsett din tittarposition. Filmerna verkade nästan tredimensionella. I filmläge producerade den mycket djupare färger och mer realistiska hudtoner.

En av de mest grundläggande skillnaderna mellan CX OLED och de billigare 4K-modellerna är att färgförändringen inte är smidig för de mindre modellerna. CX OLED hanterar å andra sidan de flesta övergångar utan distorsion. Innehållet i den populära Netflix eller andra streamingtjänster visas också fantastiskt skarpt och tydligt på TV-skärmen. LG CX gjorde inte heller besviken med standard HD-innehåll.

Ett område där OLED i allmänhet släpar efter är visning av skuggor och detaljer i mörkare scener. Vi är glada att se att LG CX OLED har löst dessa problem.

Console pro LG OLED pro XBOX

LG är också bra för spel. Det har ett reducerat latensspelläge som fungerade bra med Xbox One 4K-spelet. LG stöder HGiG för HDR-spel. LG innehåller en pixeluppdateringsfunktion som är utformad för att eliminera bildretention,

Testa

LG har erbjudit ett exakt och brett utbud av färger. Färgnoggrannheten hos LG CX var en av de mest framstående faktorerna. LG CX tillhandahöll en av de bredaste färgomfång vi har sett, vilket resulterade i mer intensiva färger och en levande bild

LG CX har också visat sig vara kapabel i spel Tack vare det låga latensläget kunde vi också se perfekta bilder för spel. Slutsats: LG CX är en av de bästa spel-TV-apparaterna vi kan få.

Ljud

Den allmänna svagheten hos stora platt-TV är deras ljud. Deras snygga design saknar plats för traditionella högtalare. Enheten har en AI Acoustic Tuning-inställning som använder fjärrkontrollmikrofonen för att kalibrera ljudet för det rummet. Det tar bara några sekunder att slutföra kalibreringen, varefter TV: n verkligen lät bättre, det resulterade i förbättrat ljud, det satte musik och ljud mer i förgrunden, i mitten.

För det perfekta ljudet är det bättre att skapa ett ljudsystem av god kvalitet med lämpliga högtalare och en förstärkare. Rummets akustik måste också hanteras om vi vill ha den perfekta lösningen. Det rekommenderas att placera akustiska ljudabsorberande paneler och diffusorer på väggar och tak. Testning utfördes i ett större vardagsrum där trämembranabsorptionspaneler samt pyramiddiffusorer och akustiska mattor förbättrades på akustiken.

LG CX OLED stöder också Dolby Atmos. Det finns flera förinställda ljudlägen och Cinema-läget ger de mest balanserade effekterna. Det finns också en fembandsutjämnare som är effektiv i frekvensområdet 100 Hz till 10 000 Hz, så om du vill justera ljudet kan du göra det i standardläge.

Inom musikfältet hörde vi lite för livlig diskant och alltför accentuerad bas, men efter justering av musikläget gjorde vi ljudet balanserat.

Smart TV-funktioner

LG har blivit det bästa proprietära programmet genom att förfina sin webOS smart TV-programvara. LG stöder också populära appar som Hulu, Disney + och Showtime, men erbjuder inte ett brett utbud av Android-TV som Sony eller Roku-modeller.

Alla appar vi testade, från Netflix till Vudu, fungerade bra, det fanns några mindre brister, som att Pandora-musikappen inte kunde visa allt ordentligt på skärmen, men en senare programuppdatering löste problemet. LG håller apparna uppdaterade, webOS är extremt användbart.

Den sammanlagda listan över LG-kanaler, gratis streamingtjänster och filmer som drivs av Xumo har också visat sig vara mycket användbar.

Fjärrkontroll

Fjärrkontrollen är LG-CX-avståndet

LG Magic Remote har en rullningsbar / klickbar boll i mitten för att flytta markören på skärmen, som en trådlös mus, och standardnummer- och volym- och kanalknapparna.

Det är en logiskt ordnad, böjd fjärrkontroll som också kan användas som en universell styrenhet. Det tog några sekunder för fjärrkontrollen att känna igen PlayStation 4 till exempel och utföra kommandot på den enheten också. Om du trycker och håller ned mikrofonknappen på fjärrkontrollen startas Google Assistant, vilket fungerar extremt bra.

Till skillnad från premiummedlemmarna i LG OLED-familjen har CX OLED inte inbyggda fjärrmikrofoner, så du kan bara använda fjärrkontrollens mikrofoningång. LG ThinQ smarta TV-apparater erbjuder också inbyggt stöd för Amazon Alexa.

Sammanfattningsvis

Denna smarta TV belönar filmfans med en enastående bild. Om vi ​​letar efter den bästa möjliga 4K-bilden kommer LG inte att göra dig besviken. Med förbättrat ljud och avancerade smart-TV-funktioner inklusive röststyrning blir den här enheten ännu mer attraktiv. Om du vill ha en ännu mer verklig filmupplevelse kan du använda en projektor och projektionsskärm istället för en TV, men det bör nämnas att LG CX-serien och andra smarta TV-apparater med liknande funktioner har mycket skarpare bilder, högre upplösning och ljusstyrka än de bästa projektorerna!

Skriven av Róbert Polgár