Vi testade Denon AVR-S650H AV-mottagare!

Denon AVR-S650H Receptor

Varumärket Denon är redan bekant för oss, och populariteten på deras ljudenheter beror på deras höga kvalitet. AVR-S650H är den minsta (7,8 kg), billigaste medlemmen i AVR S-serien.

Viktiga funktioner i Denon AVR-S650H

Utsidan av 5,2-kanalsenheten har en minimalistisk, elegant stil med raka kanter.

Fasad Denon S650H

Frontpanelen har de vanliga volym- och ingångsväljarknapparna, hörlurar, USB och mätmikrofonkontakter. Displayen är ganska stor, undertexterna kan läsas på avstånd. Frontpanelens HDMI-kontakt saknas, vilket var lite nedslående. Förstärkaren var utrustad med en 192 kHz / 32-bitars DAC-modul.

Ingång S650H

Den har också Bluetooth-anslutning, hörlurar / hörlurar, Enaranced Audio Return Channel (eARC), HDCP 2.3-kopieringsskydd, Auto Delay Mode (ALLM) 4K Ultra HD / 60Hz signalöverföring och 4K-videouppskalningsfunktioner. Tack vare USB-porten på frontpanelen kan 24 BIT / 192 Khz och PCM DSD också bearbeta 2,8 MHz och 5,6 MHz signaler. En förstärkare inkluderar en flerkanalig stereofunktion och en digital omvandlare (32-bitars AKM DAC). 75 watt uteffekt för 2 kanaler.

Denon S650 bakpanel

Bakpanelen verkar nästan tom jämfört med mängden armékontakter och ingångar till de tidigare testade förstärkarna. 2 analoga RCA, 1 Phono MM, 2 optiska digitala ingångar finns på bakpanelen. Trådlösa Bluetooth-, Wifi- och AirPlay2-anslutningar finns också. Dessutom kan du upptäcka en LAN Ethernet-anslutning på enheten, 2 analoga utgångar för subwoofers, 5 HDMI-ingångar och 1 HDMI-utgång, 2 kompositvideoingångar och -utgångar och högtalarkontakter.

Annan användbar information:

-HDR10, Dolby Vision Hybrid Log Gamma, HEOS multiroom, Amazon Alexa, Apple Siri, Google Voice Assistant Support

-Streaming-plattformar: Amazon prime, Spotify, TIDAL, Tuneln, Deezer, Napster, Internetradio

Da S650H

Denon Setup Assistant hjälper dig att ställa in förstärkaren snabbt och smidigt. Rumskorrigeringssystemet Audyssey MultiEQ mäter sina överföringsparametrar. Rumskorrigeringsprogram gör ett mycket bra jobb, men samtidigt är det bra att vara medveten om att denna programvara mäter och justerar ljudtrycket, mer avancerade DRC-program kan redan kalibrera pulsöverföring och fas. De flesta problem orsakas dock av efterklang, reflektioner och störningar. Rumskorrigeringsprogram behandlar också dessa fel som ett ljudtrycksproblem och försöker kompensera genom att minska ljudtrycket, vilket resulterar i ett förvirrande, dåligt ljud. DCR-programvara förbättrar ljudets tydlighet och dynamik genom att kalibrera fas- och pulsöverföring. I en dålig akustisk miljö kan EQ-programvara inte korrigera problem på grund av efterklangstid eller ljudreflektioner. I akustiskt välbehandlade rum rekommenderas det dock att använda EQ-programmet eftersom den minimala korrigeringen förbättrar ljudet ytterligare.

Mando är avståndet till Denon S650

Naturligtvis ingår också en fjärrkontroll med enheten, men tyvärr har den inte varit bakgrundsbelyst.

Film och musik

Vi testade förstärkaren i en lägenhet i Budapest. Det ungefär 15 kvadratmeter stora biografrummet hade mycket bra akustik, ägaren lät göra en akustisk mätning tidigare och beställde de akustiska paneler som behövdes för rummet baserat på mätresultaten. Väggarna har dekorativa diffusorer i modern stil och ljudabsorberande paneler. Det är bra att veta om diffusorelement som bara reflektionspunkterna behöver täckas med dem. Dessa punkter kan också bestämmas av akustiska mätningar på plats eller online. I ett relativt litet rum är nära väggar och hörn det största problemet ur akustisk synvinkel, så hörnbaselementen har placerats i två hörn. För akustisk behandling av golvet ersattes den traditionella mattan med en ljudisolerad matta. Akustikens betydelse kan inte betonas tillräckligt! Oavsett hur mycket pengar vi spenderar på bättre än bra ljudenheter när vi utformar ett hemmabiosystem, om vi inte är uppmärksamma på den akustiska hanteringen av rummet, blir vi inte nöjda med ljudet. Vi parade ihop testämnet med Dali Epicon 8-högtalare.

Testet lanserades med 2008 års krigstema, “Valkyrie”, i Blu-Ray-kvalitet. Stämningen i en spännande historia med Tom Cruise i huvudrollen återställdes effektivt av Denon-förstärkaren. Dialogerna var naturliga, begripliga och ljudeffekterna verkade verkliga och rumsliga. Vi upplevde inga stora problem även vid högre volymer, vi kunde höra ett fylligt, balanserat ljud. Vi var inte helt nöjda med transparensen, som är alltför störd av detta, välj en förstärkare i ett dyrare prisklass.

Thrillern ”Contagion” introducerades 2011, vars tema tyvärr nyligen har blivit mycket aktuellt. Trots den mindre storleken på Denon fick vi slag, väggkrossande bas och skarpa, klara toppar även utan en subwoofer.

När vi lyssnade på Depeche Mode: Spirits in the Forest, som spelades in i Berlin 2019, kändes det som om bandet stod inför oss, ljudet var omgivet, instrumenten och sången stod ut, vi hade en förståelig, realistisk upplevelse. Scenbilden gjorde ett jämnt, trevligt intryck. Det finns fortfarande utrymme för förbättring av transparensen, men för en förstärkare på grundnivå är det knappast värt att nämna i detta prisklass. De lägsta basområdena verkade lite svagare än i filmerna. Vi var inte heller imponerade av dynamiken.

Slutsats

AVR-S650H-hemmabioförstärkaren är utan tvekan ett podium bland nybörjarens ljudenheter. Dess överkomliga pris verkar ännu mer lovande med tanke på många funktioner. Det kännetecknas av en enhetlig scenbild, trevligt, rymligt, luftigt ljud. För dem som gillar mer intensiv bas och genomskinliga, kristallklara ljudljud och har råd att välja en dyrare kategori, köp inte Denons minsta “mässing”. Dynamiken kan också vara lite bättre, och vi saknar HDMI-ingången på frontpanelen. En annan nackdel är att den endast finns i svart. Vi kan säkert säga att den här delen av varumärket inte heller är en besvikelse, oavsett om vi använder den för att titta på filmer eller lyssna på musik. De senaste videoteknikerna och många funktioner till det här priset är verkligen övertygande.

Similar Posts