Vi har testat Marantz AV7706 8K Ultra HD AV Surroundprocessor!

Granskning av Marantz AV7706-processorn

Marantz-märket är en garanti för utmärkt ljud och hög kvalitet. Ingenjörsteamet i företaget, som tillverkar ljudenheter med en historia på 68 år, har alltid ansett det vara mycket viktigt att möta behoven hos både hemmabioägare och musikfans. Företagets motto återspeglar också detta tänkande: “Eftersom musik betyder något.”

Marantz AV7706-processorns frontpanel

Marantz AV7706 11,2-kanals förförstärkare med XLR- och RCA-förutgångar, ELNA-kondensatorer har 3 RCA-komponenter och 4 RCA-kompositvideo, samt 2 optiska Toslink och 2 digitala koaxialkontakter. Det finns 8 HDMI-ingångar (varav 1 finns på frontpanelen) och 3 HDMI-utgångar på processorn. Funktionerna inkluderar USB-anslutning samt Bluetooth och inbyggd trådlös Wi-Fi-anslutning med dubbla band samt FM / AM-radio. Det dedikerade förförstärkarkortet ger äkta bredbandsprestanda och maximalt dynamiskt omfång genom Marantz Hyper Dynamic Amplifier Module (HDAM) -teknik. AV7706 kan också sända 8K / 60 Hz och 4K / 120 Hz signaler tack vare en dedikerad 8K HDMI-ingång.

Marantz AV7706 bakpanel

Enhanced Audio Return Channel sänder också surround- och objektbaserade ljudformat. För fans av vinylskivor var enheten också utrustad med en Phono EQ-ingång.

Audyssey-rumskorrigeringsprogramvara korrigerar fel på grund av akustiken i rummet. Naturligtvis finns också musikstreamingtjänster som Spotify, Amazon, Tidal och Internetradio. Griffin Lite DSP användes för 3 D-ljudet, processorn kan bearbeta Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS: X, DTS Virtual: X, IMAX Enhanced och Auro-3D-format.

Marantz AV7706 mando a distancia

Precision, brett dynamiskt omfång och minimal distorsion garanteras av 32-bitars AKM D / A-omvandlare. Det stabila höljet minskar resonanserna avsevärt. Förförstärkaren har ett rent, modernt utseende med en upplyst skärm på frontpanelen i aluminium.

Försök och fel! Vi kollade vad Marantz 7706 vet!

Grundförutsättningen för perfekt akustik är akustisk behandling av det givna rummet. Akustiska mätningar på plats och online kan användas för att bestämma lämplig typ, kvantitet och idealisk plats för ljudabsorberande och diffusa element. Om du verkligen vill uppnå perfekt ljud i ditt biorum eller ljudinspelnings- / mixstudio, ta hand om den akustiska behandlingen av väggar, tak och glas- eller golvytor. Marantz-processorn testades i ett biorum med utmärkt akustik. Vi rekommenderade endast ljudisolerade gardiner framför fönstren. Speciella material med hög densitet förhindrar obehagliga reflektioner, dämpar buller från utsidan och med dessa gardiner kan upp till 99% mörkare uppnås, vilket är en viktig aspekt för biografer.

Rocketman filmaffisch

Vi börjar en repetition med musikfilmen Rocketman, släppt 2019, om Elton Johns liv. Marantz producerade ett detaljerat, rymligt och tydligt ljud, och sången och dialogen var förståelig. Processorn gav en ljudfri och verklighetstrogen upplevelse i kombination med Marantz MM8077 extern förstärkare och JBL-högtalare.

2009 släpptes en 3D-baserad sci-fi-film, Avatar, regisserad av James Cameron, på biografer och blev snart en världsframgång. Vi upplevde perfekta ljud, fantastiska effekter och precision. Vi kan också känna oss som medlemmar av de blå avatarfolket när vi tittar på filmen.

Vi fortsatte att testa med filmen Rise of the Apes Planet. Varje ljud i filmen från 2011 lät oklanderligt, och scenernas spänning förstärktes ytterligare av det verkliga ljudet.

Vi valde vinylskivor för att lyssna på musik. Vi lyssnade först på Mozarts symfoni nr 39, tolkad av Berlinfilharmonin. Tidigare och modern teknik var perfekt anpassade till varandra, och den underbara musiken på skivspelaren lät felfri. Musiken omringade oss, det verkade som om bandet spelade framför ögonen och öronen.

Den ikoniska legenden Frank Sinatras album från 1969 kom i våra händer. När vi lyssnade på låten My Way var vi nedsänkta i framförandet av den djupa, surrande sångaren och rytmerna i den mjuka, känsliga musiken.

Sammanfattning

Marantz AV7706-förförstärkaren kan vara en värdig medlem i ett hemmabiosystem, parat med rätt extern förstärkare och bildskärmar. Tillverkad av tillverkare från kvalitetsdelar, genom en noggrann och exakt utvecklingsprocess. Intensiva djup, optimala och tydliga höga och mellanliggande områden kännetecknar denna fantastiska enhet. Marantz har återigen övertygat oss om att deras utvecklingsingenjörer verkligen förstår deras verksamhet. Vi rekommenderar AV7706 till alla som värdesätter utmärkt ljud och förstklassig kvalitet. Om vi ​​skulle göra poäng skulle vi ge högst 5 poäng av 5 till denna processor.

Similar Posts