Spotify Review

Logo Spotify-streaming

Spotify är en premiummusikstreamingtjänst tillgänglig i både gratis och premiumversioner. Spotify är en av de bästa musiktjänsterna. Trots hård konkurrens från andra liknande tjänster, inklusive Tidal och DJ-centrerad LiveXLive, är Spotify fortfarande den mest populära deltagaren i denna kategori med sina rikliga musikerbjudanden, anpassningsbara spellistor, podcaster och många andra attraktiva funktioner.

Streaming-applikation för Android TV

En av hemligheterna för Spotifys framgång är enkel tillgänglighet. Du kan komma åt Spotify genom att starta webbspelaren, ladda ner skrivbordsappar (Chromebook, Linux, Mac och Windows) eller installera en av mobilapparna (Android, iOS och Windows Mobile). Spotify kan också användas på TV-apparater, digitalboxar, smartwatches och videospelkonsoler.

Skrivbordsapplikationer har företräde framför webbspelare och mobilapplikationer, eftersom de också kan spela M4P-, MP3- och MP4-ljudfiler lagrade på din dator. Detta är en särskilt bra funktion för dem som vill spela alla musikströmmar och ljudfiler från en central plats. Tyvärr är skrivbordsapplikationen inte kompatibel med M4A-filer.

Android-appen och iOS-appen har dock ytterligare fördelar. På mobil samarbetar Spotify med Genius, en av de mest populära textsidorna på internet. Denna funktion visar de viktigaste texterna (inte hela texten!), Men tyvärr finns det inga texter i webb- eller skrivbordsapplikationer. Behind The Lyrics ger också information bakom kulisserna.

Du kan registrera dig för Spotify Free eller en av de fyra Spotify Premium-nivåerna. Den gratis versionen låter dig lyssna på 160 kbps, hantera dina digitala musikfiler och ansluta till andra via inbyggda sociala nätverksfunktioner.

Betald Spotify Premium låter dig lyssna på vissa album innan du släpper och spela låtar på begäran. Du kan också cache-låtar för offlineuppspelning på din dator, telefon eller andra enheter. Denna nivå ökar också ljudkvaliteten till 320 Kbps. När det gäller funktion och kvalitet är Premium värt priset.

En plats för barn

Familjversionen av Spotify är verkligen plånboksvänlig. Spotify innehåller ett antal bra funktioner i familjversionen, till exempel Family Mix och Spotify Kids (en separat barntjänst).

Om du behöver en Spotify som bara täcker två personer är Spotify Duo det rätta valet.

plats. för studenter

Massor av spår

Spotify-biblioteket innehåller mer än 50 miljoner låtar, liksom ljudböcker, komedier, radiodrama, podcaster, dikter. Faktum är att Spotify också har massor av icke-musikaliska extrafunktioner, som The Joe Budden Podcast och Hulu Originals soundtrack, som kompenserar LiveXLives DJs och musikhistorikkanaler, samt Tidals musikfunktioner och exklusiva videor. Spotify har fortfarande inte mycket musik eller konsertvideor. LiveXLive är bättre i detta avseende, liksom SiriusXM Internet Radio.

Om vi klickar på namnet på en artist, kommer andra låtar av artisten att visas, vi kan också hitta biografi och foton av artisten. LiveXLive DNS-värden gör dock ett bättre jobb med artistprofiler, med intervjuer och andra extrafunktioner.

Spellistor och community

Spotify-biblioteket har ett riktigt brett urval. Du kan skapa spellistor med vilken låt eller ett album som Spotify erbjuder. Som standard strömmar Spotify låtar i spellistor utan avbrott.

Gruppmötesfunktioner

Group Session-funktionen tillåter användaren och andra Spotify Premium-prenumeranter att lyssna på samma innehåll på sina egna enheter samtidigt – och även styra uppspelningen av innehållet. Group Session stöder två till fem personer och vi kan enkelt bjuda in våra vänner och familj att lyssna på musik genom att skicka en länk.

Spotify ljudkvalitet

Gratis Spotify kan spela 128Kbps och Premium 320Kbps strömmar i god kvalitet. Om du lyssnar på Spotify på din bärbara dator eller telefon medan du arbetar eller reser, kommer du att finna att ljudkvaliteten är tillräcklig. Naturligtvis, om du har ett hemmabiosystem med ett seriöst ljudsystem och förstärkare och använder Spotify genom det, blir ljudet uppenbarligen bättre. Var också uppmärksam på akustiken i rummet, för vi kan bara vara nöjda med ljudet av musik eller film om vi behandlar väggar, tak, fönster och golvytor med akustiska ljudabsorberande produkter. Om du vill uppnå perfekt ljud kanske du vill utföra en akustisk mätning i det rummet. Typen och mängden akustiska ljudabsorberande och diffusorpaneler som anges av experterna som utför mätningen kommer att förbättra akustiken i rummet eller till och med kontoret .

Om du vill ha bättre ljudkvalitet och ha ett par hörlurar kanske du vill överväga Tidals service. Tidal erbjuder okomprimerat 1411 Kbps FLAC-ljud med mycket högre kvalitet än standardljud. Ännu bättre, den innehåller en samling musik som heter Tidal Masters som erbjuder högkvalitativa ljudströmmar i studiokvalitet. De låter fantastiskt. Amazon Music Unlimited, Primephonic och Qobuz erbjuder också högupplöst ljud.

Förutom att lyssna på singlar, album och spellistor kan vi skapa en Artist Radiostation som spelar musik från våra favoritmusiker och musiker av liknande stil.

Som tidigare nämnts saknar Spotify LiveXLive DJ-tjänster. (specifika spellistor och Slacker DNS-stationer fulla av musikhistorik).

Om du skaffar en VPN skyddar VPN din telefon, surfplatta eller dator och du kan tillåta åtkomst till annan licensierad musik, beroende på platsen för VPN-servern. Att använda en VPN kan dock bryta mot Spotifys användarvillkor, så var försiktig.

Slutsats

Spotify är en utmärkt streamingmusiktjänst. Massor av bra musik, exklusiva låtar och podcasts finns tillgängliga, det mest populära bland musikströmmande och popkulturrelaterat innehåll. Om du föredrar musikdjup och konsertvideor rekommenderar vi LiveXLive. Om du vill ha högupplöst ljud är Editors ’Choice prisbelönta Tidal-tjänst det perfekta valet.

Skriven av Róbert Polgár

Similar Posts