Wharfedale Diamond 12.2 högtalartest

Altavoces Wharfedale Diamond 12.2

Wharfedale har sitt huvudkontor i Storbritannien, varumärket är mest känt för sina högtalare. Han är för närvarande medlem i International Audio Group. Wharfedale tillverkade också tv-apparater, DVD-spelare, digitalboxar och Hi-Fi-spelare. Sedan 2008 har endast ljudutrustning tillverkats och sålts. Wharfedale Wireless Works grundades 1932 av Gilbert Briggs och har sedan dess blivit en av Storbritanniens ledande tillverkare av audiofilutrustning, särskilt högtalare.

Funktioner

Storleken förblev fortfarande kompakt, men högtalarboxvolymen och enhetsstorleken ökade för ännu högre effektivitet. Perfekt för större rum och kraftfullare 2-kanals hi-fi-system. Diamond har 12 högpresterande 150 mm KlarityTM-enheter för utökad, tät bas och förväntad 25 mm vävd polyester-diskanthögtalare för rena och utökade höga frekvenser. Tillverkad av en blandning av polypropen och glimmer, är Klarity-konen stel, lätt och säker. Konens styvhet ökas ytterligare av ribborna som bildas på dess yta. Detta sägs bidra till utökad men ändå tät bas och minska nyansen och prestandahastigheten. Det magnetiska systemet är utrustat med en kompenseringsring av aluminium för att minimera snedvridningar när röstspolen rör sig.

Ljudspolen lindas på en högpresterande epoxi- / glasfiberrulle, vilket är extremt ovanligt för högtalare i detta prisklass.

Crossover-systemet använder en akustisk LKR 24dB-topologi, vilket resulterar i minst distorsion. Eftersom spolmotståndet är större än en konventionell induktor av laminerat stål eller ferrit har den magnetiska strukturen på mellan / djup basenheten modifierats, vilket resulterar i snabb, ren bas utan att induktorn snedvrids.

Technology Diamond 12.2-Verstrebungs

Inuti skåpet minskar Intelligent Spot Bracing optimalt skåpets resonans. Förstyvningarna modellerades noggrant med datasimulering för detta ändamål. Högtalarkänslighet 88 dB, rekommenderad förstärkareffekt 20-120W, maximalt ljudtryck (SPL) 96dB, frekvensrespons (+/- 3dB) 50Hz ~ 20kHz, mått (L x B x D) 335 x 200 x (285 + 28) mm är vikten 8,2 kg / st.

Wharfedale Diamond 12.2 basreflexhögtalartestning

Detta är en annan fantastisk Diamond bokhylla högtalare som i grunden är en av de billigare tvåvägs bokhylla högtalarna.

Denna Diamond-modell ser helt annorlunda ut än sin föregångare och skiljer sig också åt i ljud. Medan Diamond 11 har ett böjt utseende, antyder Diamond 12 med sitt vinklade utseende större precision och förbättrad dynamik. Det har ett mer dynamiskt, dynamiskt ljud jämfört med den tidigare modellen. Diamond 12.2: s snabba, täta bas, fokuserad scenbild och detaljerad diskant ger utmärkt ljud. När det gäller exteriördesignen används den här gången en mer traditionell bakre (basreflex) låda.

12,2 baksida med diamant

Höljet på Diamond 12.2 har en flerskiktad sandwich-design för att minska resonansen. När det gäller storlek är det en kompakt men ändå inte lätt högtalare som kan kännas när den lyfts. Det finns kontakter på baksidan av högtalaren som möjliggör dubbla kablar och förstärkning.

Ljud

Slå på Diamond-12.2-högtalaren

För teständamål parade vi ihop Diamond-högtalarna med Denon AVR-X540BT-mottagaren, även tillgänglig till ett lägre pris. Vi testade högtalarna i ett medelstort rum. Rummet, som tidigare var ett garage, har förvandlats till en hemmabio och hi-fi-rum. Ljudabsorberande paneler med dubbla trämembranväggar samt diffusorakustiska paneler användes för att behandla väggarna i rummet, en tjock, tät akustisk matta placerades på det hårdbelagda golvet och optimerade därmed akustiken i rummet.

Baserat på de 88 nominella känsligheterna fann jag att Diamond 12.2-högtalaren är en relativt lättanvänd högtalare, men vi skulle ändå rekommendera en förstärkare med högre effekt för att hantera impedansfall (som kan nå upp till 4 ohm). Akta dig för billiga AVR och stereomottagare.

Vi placerade Diamond-högtalarna på metallstativ, cirka två och en halv meter från väggen bakom dem, och cirka tre meter från sidoväggarna. De var ungefär 6 meter från lyssningspositionen. När du placerar högtalarna är det mycket viktigt att inte placera dem direkt mot väggen om möjligt för att uppnå det perfekta ljudet.

Redan vid första lyssnande bevisades det hur balanserad och komplex Diamond 12.2 är jämfört med priset. Dessa högtalare är väldigt dynamiska och ger fina detaljer i de övre ändarna, den exakta mellansträngen, den snäva basen är riktigt fantastisk.

Ljudscenen var inte för bred, men den var djup och tillräckligt hög, så vi fick den 3D-effekt som vi förväntar oss av högtalare som kostar dubbelt så mycket. De lyser som riktiga obearbetade diamanter tillsammans med sina konkurrenter på marknaden. När du lyssnade på instrumentspåren var varje instrument tydligt borttagbart. Ljudet var lite för riktat, ibland saknade vi värme från ljudet. Vi hade liknande upplevelser under filmen. Ljudscenen och avbildningen är förstklassig, plus basen är dynamisk, djup och exakt.

Slutsats
utvärdering av wharfedale-högtalare 12.2

Denna högtalare finns till ett absolut överkomligt pris och dess överkomliga pris har inte gått på bekostnad av design och ljud alls. Dess utseende är enkelt, rent, fyrkantigt. Tack vare den avancerade tekniken är husets resonans minimal. Bland högtalarna i en liknande prisklass har Diamond 12.2 få rivaler när det gäller dynamiskt, tydligt och exakt ljud. Det låter kanske lite varmare, men det är inte nödvändigtvis ett problem för alla. Det låter förvånansvärt bra även i större rum trots sin kompakta storlek. Det är värt att använda med en tyngre effektförstärkare. För dem som vill ha en bra ljudande men billigare högtalare kan Wharfedale Diamond 12.2 vara det perfekta valet, oavsett om det är att lyssna på musik eller titta på en film.

Skriven av Róbert Polgár

Similar Posts