Bowers & Wilkins PV1D subwoofer recension

Bowers & Wilkins, eller B&W, är ett brittiskt företag som producerade högtalare. B&W grundades 1966 av John Bowers i Worthing (West Sussex, England).

Viktigaste egenskaper

BW_PV1D_ Subwoofer

Bowers & Wilkins PV1D är efterträdaren till B&W: s prisbelönta PV1, med en digital uppdatering märkt “D” som gör att subwoofern kan finjusteras med EQ-alternativ.

PV1D kontrollpanel

Tillgänglig via en OLED-skärm och en mittmonterad pekskärm, optimerar DSP samtidigt PV1D: s övergripande prestanda. Om du vill använda PV1D i en 2.1-konfiguration, erbjuder subwoofern förinställda EQ-lägen som hjälper dig att integrera med någon av de sex olika högtalartyperna. PV1D: s drivenheter (2 x 20 cm) och förstärkning (400 W) har också modifierats, vilket resulterar i en modell som bibehåller sin föregångares fulla hastighet och dynamik, samt betydande extra baseffekt och expansion. DSP-systemet hjälper till att utöka det lägre intervallet, den dynamiska bas EQ styr graden av låg effekt utgång för att hålla både förstärkaren och drivenheterna inom optimala gränser.

P1D subwoofer bakpanel

PV1D kan anslutas till en Windows-dator med RS-232-uttaget och den medföljande kabeln. Detta låter dig använda B&W SubApp – som kan laddas ner gratis från företagets webbplats – för att justera subwooferinställningarna genom den. Den har en effekt på 400 watt, en nominell strömförbrukning på 150 watt, mäter 342 mm x 270 mm x 358 mm och väger 18,7 kg.

Sound of Bowers & Wilkins PV1D

PV1D-Sub-Inside

Subwoofern testades i ett relativt stort vardagsrum. Rummets akustik var inte perfekt eftersom alltför många ljudabsorberande element placerades på väggen och i hörnen, så de djupa ljuden i rummet dämpades för mycket, vilket gjorde att ljudet från filmer och musik försämrades. Ägaren uppmanades att placera akustiska diffusorer på väggar och tak förutom de ljudabsorberande panelerna för att hålla ljudet balanserat. Vi parade ihop B&W subwoofern med ett par Definitive Technology D15-högtalare och en Marantz SR8012 hemmabioförstärkare.

Vi började testa genom att lyssna på musik, lyssna på Bastilles Doom Days. Basen lät fantastisk och producerade detaljerad, tydlig och guidad bas. Vi upplevde liknande när vi tittade på en film. Vi såg det spännande actiondraman 2016, Patriots ‘Day. B&W-subwoofern utstrålade exakt, percussiv bas.

Den unikt designade PV1D använder två motsatta enheter i ett superstyvt hölje för att ge snabb, ren, solid djup bas för musik och filmer. För att hålla balansen mellan sin föregångare använder PV1D en helt ny design och förbättrad version av DSP-plattformen. Digital bearbetning ger större kontroll och mångsidighet, vilket gör att PV1D kan integreras sömlöst med hemmabiosystem.

Med högintensiv subwoofer kan du uppleva kraften i actionfilmer. Kombinerat med ett stabilt, robust hölje, distribuerar PV1D: s bas bättre bas, stabilt och håller den. Med den enkla pekskärmspanelen kan du göra PV1D-inställningar. Men utvecklare var inte bara intresserade av det extravaganta utseendet utan också av tekniken. Idén om den sfäriska formen av PV1D gavs av de olika tryckbärande strukturerna: det var helt enkelt den enda formen som kunde hantera denna kraft. Subwoofers sandwichkottar bidrar till ett tydligt och exakt ljud med sin höga styvhet. De två 200 mm-enheterna drivs av en kompakt 500-watts digital strömförsörjning som släpper ut värme genom kylarens aluminiumhölje. Mjuka gummifötter säkerställer stabilitet. Basutjämningen kan justeras i tre steg, vilket påverkar högsta möjliga ljudtryck.

Ljudkvalitet

Med hjälp av laserteknik fann B&W-designers att sfärernas vibrationer var 20 till 40 decibel lägre än traditionella gravyrhöljen. Och verkligen: du kan knappt känna vibrationerna i högtalarhuset även vid högre volymer.

Sammanfattning
Vit PV1D-subwoofer

Nivåstabilitet är begränsad, men basen på B&W: s lilla PV1D-högtalare är imponerande. Den sfäriska subwoofern levererade mycket tydliga, detaljerade och exakta ljud. Men i större hemmabio är det värt att använda minst ett par. Basarna kontrollerades. Jämfört med sin storlek har den här högtalaren med en speciell design visat överraskande styrka. Men om du vill ha riktig, djup, väggskakande bas, välj en subwoofer av större storlek och prestanda, till exempel SVS SB16 Ultra subwoofer.

Skriven av Róbert Polgár

Similar Posts