Bang och Olufsen Beoplay E8 3.0 hörlurar testas

Bang och Olufsen grundades i Danmark 1925 av två ingenjörer, Peter Bang och Svend Olufsen. Varumärket som har blivit världsberömt är känt för sin vackra design och perfekta ljud.

Beoplay E8 3.0

Lyssnare av Bang Olufsen Beoplay E8-3.0

Beoplay tredje generationens trådlösa hörlurar har genomgått en hel del förändringar jämfört med sin föregångare. Den passar i stort sett alla öronstorlekar, kommer med flera storlekar av silikon och skumspetsar, totalt fyra par två gånger som inte glider eller faller ur örat, är stabilt placerade. Beoplay E8 kan köras i upp till 35 timmar eller 7 timmars kontinuerlig uppspelning.

Beoplay-E8 låda

Det extremt eleganta läderfodral av högsta kvalitet där öronsnäckorna kan förvaras stängs magnetiskt och kan laddas med hörlurarna flera gånger. När fodralet öppnas indikerar en orange lysdiod laddningsprocessen och när den är fulladdad lyser den grön. Det finns till och med en USB-C-typ på baksidan av fodralet, vilket är mindre modernt. Qi trådlös laddning är också möjlig. Enheten var utrustad med fyra mikrofoner. Det fick också nya baskontakter, så att enheterna kan röra sig mycket mer fritt och producera mer exakt och intensiv bas.

Beoplay E8-applikation

Du kan ladda ner Beoplay-appen och använda ToneTouch-funktionen för att justera tonen också. Ladda ner och använda appen är verkligen extremt enkelt.

Den har en Bluetooth 5.1-anslutning, batteriförbrukningen är ganska minimal. SBC-, ACC- och APTX-koderna garanterar också tydligt ljud genom iOS och Android-enheter.

Varför är typen av codec viktig för Bluetooth-ljud- och hi-fi-produkter?

Codecs komprimerar ljuddata på olika sätt. SBC-codec, dvs Subband Coding, fungerar med mycket hög förlust och förstör bara ljudet ytterligare. ACC-codec är inte heller förlustfritt, men det är en grad bättre än SBC. Den mest populära och bästa codec är APTX, som har en bithastighet på 352 kbps, utför sitt arbete i en mycket bredare bandbredd än SBC, så att den kan flytta mer data i bättre ljudkvalitet. Den överför mycket färre bitar, mindre filer och förbättrar därmed ljudet. I praktiken ger det enligt tillverkaren CD-kvalitet.

För närvarande finns Beoplay E8 3.0, som är IP54-klassad, tillgänglig i svart och grått, vilket innebär att den är skyddad mot damm och stänkande vatten, men det är inte möjligt att doppa eller simma i vatten.

Beoplay-E8-3.0-Ladekissen

Snabbladdning är också möjlig. Det tar ungefär en och en halv timme. Du kan redan köpa en trådlös laddningsplatta. Så snart du tar bort hörlurarna från fodralet slås de på automatiskt. Hörlurar kan styras med en enda beröring, men detta har också sina nackdelar, för ibland kan vi överlämna kommandon som vi inte riktigt ville ha på grund av en oavsiktlig beröring. Detta kan bli ganska irriterande efter många gånger.

Tack vare transparensläget kan du stänga av ljudet på vänster öronsnäcka med en knapptryckning. Beoplay E8 tredje generationens hörlurar har också ett passivt brusfilter. Den överför omgivande ljud när det behövs och kan styras med en enda beröring eller applikation. Tyvärr har NFMI, dvs Near Field Magnetic Induction-anslutning, ibland visat sig vara instabil, med att vänster öra ibland tappar anslutningen eller helt enkelt inte slår på den.

Auriculares Beoplay E8-3.0

Förbindelsen mellan höger och vänster öronsnäckor är skakig. Ljudet var klart och skarpt, men basen visade sig vara mycket svagare än de tidigare testade Bose Soundsport Free-hörlurarna.

Jämför Beoplay E8 2.0 och den senaste E8 3.0!

Både in-ear och trådlösa hörlurar, designade av Jakob Wagner, har ett uppladdningsbart batteri och trådlös laddning. Frekvensen är densamma för båda typerna, mellan 20 och 20 000 Hz. Den främsta känsligheten är 107 decibel och impedansen är 16 ohm. Både E8 2.0 och 3.0 har en adaptiv ljudfunktion som styr utgångsvolymen.

Läderfyllningsfodralet och borstade aluminiuminsatser visar hög kvalitet. Bang and Olufsen Signature Sound-applikationen och ToneTouch-tonkontrollfunktionen kan också användas för båda hörlurarna. Båda typerna är IP54-certifierade, vilket skyddar enheterna mot damm och stänkande vatten.

Låt oss titta på skillnaderna också!

De senaste tredje generationens hörlurar har fått 17 procent mindre storlek och 11 procent mindre vikt än sin föregångare. Å andra sidan ökade batteriets livslängd från 16 timmar till 35 timmar och hörlursbatteriets livslängd ökade från fyra till sju timmar. I stället för den tidigare Bluetooth 4.2-anslutningen använder tredje generationens headset en Bluetooth 5.1-anslutning.

Beoplay E8 3.0 fick också fyra mikrofoner och en förbättrad DSP, så mikrofonerna talar i alla riktningar. Tack vare Microsoft Swift Pair-funktionen är parning med Bluetooth-enheter extremt snabb och det är till och med möjligt att para snabbt med Google. Det fick också en ny basanslutning, tack vare vilken vi, som nämnts tidigare, får mer exakt och intensiv bas.

Den nyare modellen har en nyare, mer avancerad APTX-codec. Den har en USB-C-anslutning, för tredje generationens hörlurar tillhandahålls passivt brusfiltrering av ett Gen-brusfilter. Den nyare modellen vägde tyngre med 55 gram istället för 45. E8 3.0-modellen finns för närvarande endast i två färger, svart och grå, medan 2.0-modellen finns i många fler färger.

Slutsats
LOGO-bild IPO bang-Olufsen

Den danska premiumpriskategorin och kvalitetshörlurarna är inte de mest perfekta jämfört med priset, enligt vår åsikt kan vi också hitta bättre prestanda och mer stabila anslutningshörlurar, som JBL eller Bose Soundsport Free. Jämfört med 2.0-modellen har ljudet förbättrats något, och anslutningen har också förbättrats lite, men kommunikationen mellan höger och vänster öron är fortfarande instabil och osäker. Transparensläge och applikationskontroll är å andra sidan lovvärt och mycket användbart, vilket förenklar användningen av headsetet. Vi blev lite besvikna när vi testade den dansk-tillverkade enheten, trots dess ganska peppriga pris och varumärkets anseende, upplevde vi en hel del problem.

Skriven av Róbert Polgár

Similar Posts