Emotiva RMC-1 avancerad hemmabioprocessortest

Vi testade nyligen AV-hemmabioprocessorn från USA-baserade Emotiva. RMC-1 med 16 kanaler är utformad för toppmoderna format. Den har många funktioner och kan utökas ytterligare tack vare de 3 expansionskorten. Låt oss titta på de viktigaste funktionerna:

-HDR, Dolby Vision, 4K UHD

-HDMI 2.0b, Dolby Atmos, med DTS: X-stöd

-8 HDMI-ingångar, 2 utgångar

-USB, IR-ingång, 4 trigger-utgångar

-PCM, kan också avkoda DSD-signaler

-32-bitars A / D- och D / A-omvandlare

-AM / FM-mottagare

-HDCP 2.2, ARC och CEC support

-Ethernet-anslutning

Rumutjämnare

Basinställningarna kan utökas till upp till 3 subwoofers, delningspunkten kan justeras och det dynamiska området kan också kontrolleras. Med Room EQ Wizard-funktionen kan du optimera ljudet så att det passar ditt rum. Programvaran Dirac Live utför automatiskt mätningar och korrigerar tids- och frekvensfel. Analoga ljudsignaler går igenom en högkvalitativ krets.

Granskning av Emotiva RMC 1

Den väger 10 kg och är ganska solid i storlek, displayen är blå med LED / OLED-ljus. Processorn, tillverkad i den amerikanska delstaten Tennesse, är utformad för att vara den perfekta lösningen för både filmfans och musikälskare.

Emotiva processor testning

Vi testade Emotiva RMC-1 i ett biorum på cirka 20 kvadratmeter. Glöm aldrig att om du vill ha det perfekta ljudet, vare sig det är film eller musik, bör det första och viktigaste steget alltid vara att förbättra akustiken i ditt rum eller studio! Om du försummar akustisk behandling, även om du köper premium ljudenheter, kan du inte uppnå felfritt ljud. På testplatsen Emotiva gav diffusorfrontpaneler på väggarna i rummet och basfällor i hörnen det perfekta surroundljudet. Akustiska problem på grund av glasytor löstes med ljudisolerade gardiner framför fönstren. Inte nog med att med dessa speciella tyghemtextilier kan man förvänta sig en fullständig mörkare förväntan på biografer!

Emotiva fjärrkontroll

RMC-1 har ett estetiskt utseende, men fjärrkontrollen är för stor för ett skrymmande utseende. Bakgrundsbelysning har också utelämnats, vilket är viktigt i en mörk biograf när man använder fjärrkontrollen. Å andra sidan är den extremt enkel att hantera, mycket transparent och praktisk.

Filmaffisch X-Men-Days-of-Future-Past

Vi började titta på filmer med äventyr av mutanter. 2014 X-Men – Future of the Future Tidigare fantasifilm är verkligen full av spänning och äventyr. Emotiva producerade ett naturligt, rymligt ljud, även om mellanklassen var lite för ostressad på vissa ställen. Dialogen stod definitivt ut, liksom de olika effekterna och ljudspåret. Vi satte oss sedan ner framför Resident Evil 3. Extinction-sci-fi-skräck. Vi upplevde exakta, klara ljud och utmärkt dynamik. När vi såg och hörde människorna som förvandlades till zombies och de olycksbådande bråkande galorna, accelererade vår hjärtfrekvens och vi skakades verkligen av skräck. Efter serietidningsberättelsen och skräckgenrer kopplade vi till en filmmusikal. Hugh Jackman, flyr vargskinnet, utmärkt sig i rollen som Jean Valjean i musikalen Les Miserables. RMC gav också vackert och felfritt ljud till musikfilmen.

Eftersom Emotiva rekommenderar denna processor inte bara för hemmabiosystem, har den också hållit den maximala musikupplevelsen i åtanke vid utformningen. Därför lät Adeles mycket framgångsrika hit Rolling In the Deep. Varje sortiment lät med rätt intensitet och kvalitet, och sången och det musikaliska ackompanjemanget var tydligt igenkännliga och avskiljbara.

Vår åsikt

Emotiva RMC-1-processorn kännetecknas av klart, naturligt och dynamiskt ljud. Dess yttre, snygga och attraktiva, bara den överdimensionerade, fula fjärrkontrollen vann inte vår smak. En annan fördel är utbyggbarheten och det faktum att det är ett utmärkt val för både att lyssna på musik och titta på film. Tyvärr hittade vi en hel del negativ. Faktum är att den har utvecklats för de modernaste formaten, men det upptäcker inte äldre typer bra, det finns problem med HDMI-anslutningen, det låter inte snyggt på vissa spår, det tappar prestanda, så det måste startas om ofta, vilket är ganska långsamt, döljer många inställningsalternativ och kommunikationen mellan fjärrkontrollen och enheten är mycket besvärlig och långsam.

Similar Posts