NAD T758 V3 Hemmabiomottagare Recension

Vi har testat en NAD-märkt hemmabiomottagare tidigare, och vi var nyfikna på att se om T758 V3 verkligen levererar ett så fantastiskt surroundljud som tillverkaren hävdar.

Kort överblick

Det finns möjlighet för senare uppdateringar, Dirac room har ett korrigeringsprogram, vi kan också strömma strömning tack vare BluOS -ljudfunktionen. Atmos 7.1.4 kan också låta med extern förstärkning, eftersom det finns 7 utgångssteg på enheten.

Tyvärr finns det dock bara tre HDMI -ingångar på enheten, ingen DTS: X -funktion och Dirac är mer komplicerad att använda än de flesta automatiska EQ: er.

NAD T758 V3

Receptor NAD-T758-Vz

Den största fördelen med denna modell är att vi tack vare dess modularitet kan göra uppgraderingar till mottagaren, så det finns ingen anledning att oroa sig för att enheten ska bli föråldrad med tiden. Med hjälp av rumskorrigeringssystemet kan vi förbättra ljudet efter rummets förhållanden. Equalizer -rumskorrigeringsprogram är användbara om vi har tillhandahållit den perfekta akustiken i rummet. Akustisk behandling kräver speciella akustiska ljudabsorberande paneler och diffusorer. Det är viktigt att basljud inte dominerar och att ekon inte orsakar ljudproblem. Om rumsakustiken har rätt, med hjälp av rumskorrigeringsprogrammen, kan vi förfina ljudet ytterligare och akustiken blir utmärkt, så att vi kan njuta av vår favoritfilm eller musik ostörd.

T758 V3 producerades genom att kombinera VM130 -video och AM230 -ljudmoduler, vilket gör Ultra HD -video, Dolby Atmos, också tillgänglig. Den har en USB-anslutning och Wi-Fi samt Bluetooth-anslutning. Med V3 -mottagaren ersatte tillverkaren den tidigare använda Audyssey -rumskorrigeringen (vilket var ganska bekvämt att hantera) med lite konstig Dirac Live LE -rumskorrigering. Denna korrigeringsprogram verkar mycket mer komplicerad än Audyssey -programmet. V3 förlorar endast tre mottagna HDMI -ingångar (plus en ARC -kompatibel utgång) samt två digitala ljudingångar. Tre HDMI räcker för en TV-box eller en Blu-ray-spelare, och till och med en streaming videospelare (Roku, Apple TV, etc.), men också en spelkonsol. Gamla kompositvideoingångar saknas helt, men det är inte en stor nackdel. En andra zon kan också styras och kan prestanda i stereo och flerkanaligt. 12-volts utlösare och RS-232C-uttag och en infraröd fjärrkontroll ingår också.

Det är också möjligt att använda TuneIn internetradio via BluOS -funktionen, så FM -tunern har övergivits.

Rimligt pris – högsta kvalitet

NAD, ett brittisk-kanadensiskt ljudmärke, blev först känt för sin legendariska 3020 stereo integrerade förstärkare. Det är också en del av Lenbrook Group, som också säljer PSB-högtalare och Bluesound-strömmande ljudprodukter, som erbjuder produkter med två kanaler och surround.

Mando är avståndet T758-V3

T758 V3 är tillverkad i en klassisk NAD -stil med en slät frontpanel och minimal kontroll på frontpanelen. Förutom volymknappen och navigerings- och menyknappen är endast källa upp / ner och lyssningsläge tillgängliga. Knapparna är väldigt små, men du kan också styra enheten via en fjärrkontroll eller det nya kontrollprogrammet. Fjärrkontrollen har en enkel, logisk layout.

Med två gånger den nominella effekten på 110 watt är NAD en av få tillverkare som tillhandahåller specifikationer baserade på alla kanaler. Lämplig för åtkomst till ett 5.1.4 -system, men den maximala 7.1.4 -konfigurationen är också tillgänglig, komplett med ytterligare två externa strömkanaler.

VM130 / AM230 -uppgraderingsmodulen innehåller alla ovanstående video- och ljudanslutningar samt en USB -port. Tack vare Modular Design Construction (MDC) -tekniken finns kretsarna för de olika funktionerna i utbytbara moduler, så det är inte nödvändigt att byta ut mottagaren under uppgraderingen, det är bara att byta ut modulen.

Ultra HD -genomströmning har upp till 60 bilder per sekund, 4: 4: 4 färgprovtagning (med andra ord, ingen färgkomprimering) och HDR10 -bildoptimering.

Dirac Live

Dirac Live kan korrigera full pulsrespons, men begränsar sina frekvenssvarskorrigeringar till frekvenser under 500 Hz. Basområdet är i de flesta rum, med störst inverkan på prestanda.

De flesta mottagare har ett kombinerat program för automatisk inställning och rumskorrigering. Dirac fungerar annorlunda, så högtalarinställningarna måste anges manuellt av användaren och endast rumskorrigering utförs. Därför måste högtalaregenskaperna för denna mottagare anges i menyn Högtalarkonfiguration och sedan måste förstärkarkanalerna tilldelas tonhöjden eller bakre högtalaren i förstärkarmenyn. Detta är lite ovanligt. Underlåtenhet att ställa in båda menyerna korrekt kan leda till att Dirac -programvaran inte “hör” dess tonhöjd eller bakre högtalare och kan leda till felmeddelanden.

Att köra Dirac var inte lika lätt som i de flesta AVR. VM130 -modulen på bakpanelen måste vara ansluten till enhetens USB -uttag. USB -mikrofonförförstärkaren kan också anslutas direkt till datorn, även om brandväggen och antivirusprogrammet kan behöva inaktiveras för att Dirac ska känna igen mottagaren och AVR och datorn måste vara i samma lokala nätverk.

Du kan spara upp till tre versioner i programvaran och välja dem i mottagargränssnittet.

Ljud

Under testet var mottagaren ansluten till Dali Rubicon 6 golvhögtalare, JL Audio Gotham G213 V2 subwoofer, Panasonic DP-UB9000 Blu-Ray-spelare.

Efter korrigering och justeringar på plats upplevde vi ett någorlunda neutralt ljud utan några materiella fel. För Dirac var den mest uppenbara skillnaden förbättringen av basen. Frekvensbalansen i rummet var acceptabel, om inte felfri, och högtalarna var ganska neutrala. Korrigering av impulsrespons var finare, och för rumskorrigering är denna finhet inte en dålig sak.

Vi började testa med fantasy-äventyrsfilmen The Little Mermaid från live 2018 och valde sedan den spännande thriller-krimserien Mindhunter från Netflix erbjudanden. Mottagaren producerade levande, tydliga och känsliga, rymliga ljud. Dialogerna var detaljerade och begripliga. Vi upplevde en luftig och omfattande scenbild. Basarna var intensiva och fulla, vi fick en naturlig, dynamisk och balanserad produktion.

Vi lyssnade på hitsen av Joel Corry och David Guetta Bed efter det. Under vårt musikaliska test fick vi en stram, levande upplevelse. De höga frekvenserna var levande och tydliga, och de mellersta och djupare avstånden var också perfekta.

Bluesound var lätt att installera, med 16 tillgängliga streamingtjänster tillgängliga, Pandora var inte en av dem, men Radio Paradise var en bra ersättare.

Specifikationer

Effekt: 110 watt (8 ohm, 2-kanals enhet); 60 watt (8 ohm, för all kanalstyrning), automatisk rumskorrigering: Dirac Live LE, videoprocessering: 4K dubbning, HDR10, 4: 4: 4, 60 fps, storlek 17,13 x 6,81 x 15,81, vikt 15,4 kg, videoingångar : 3 st HDMI 2.0a, ljudingångar: 2 st koaxial digital, optisk digital (3, 1 front), stereo analog RCA (4, 1 front), 7.1 kanals analog (1), Ethernet (1), USB (1) anslutningar, videoutgångar: HDMI 2.0a (1), ljudutgångar: stereo analog (1), 11.1 kanals förförstärkare (1), hörlurar, RS-232 (1), 12 volt trigger (1), anslutningar, IR (1 på , 2 utgångar).

Slutsats

Denna hemmabiomottagare levererar verkligen vad tillverkaren lovar. Du kan förvänta dig bra surroundljud, tydliga, kraftfulla ljud, tydliga och detaljerade prestanda om du väljer den här enheten. Inställningarna för Direc Live -rumskorrigering är lite besvärliga, och du måste ange högtalarinformation och rumskarakteristik separat för att detta program ska fungera korrekt. Utsidan ser typisk ut för NAD -design, så det är ingen överraskning. Vi kan få premiumkvalitet till ett överkomligt pris med riktigt bra ljud.

Skrivet av Róbert Polgár

Similar Posts