Vi har provat Anthem AVM 60 avancerad hemmabioförförstärkare!

Anthem AVM 60 förförstärkare

Vi har träffat det kanadensiska varumärket Anthem tidigare och vi hade mycket positiva intryck av det. AVM 60-modellen har en 11,2-kanals 4K Dolby Atmos-referensklassprocessor med ett praktiskt, snyggt utseende. Aluminiumfrontpanelen har en ljusblå LED-statusindikator med en stor volymknapp och standardjusteringsknappen. Under displayen finns 6 kontrollknappar.

Frontpanelen på Anthem-AVM-60 förförstärkaren

AVM 60-modellen stöder 30 virtuella ingångar som kan väljas från skärmmenyn. Använd inmatningsknappen på fjärrkontrollen för att öppna menyn. I det nedre högra hörnet finns huvud- och sekundärzonens strömbrytare. Främre HDMI-ingång, USB-uppgraderingsport och hörlursuttag gömmer sig i det nedre vänstra hörnet bakom ett lock. Bakpanelen har 13 XLR-utgångar, som stöder 11 högtalare och 2 parallella subwoofers. Den första HDMI-utgången stöder ARC, så vi kan lyssna på ljud via TV: n, ingen speciell ljudkabel krävs. Det finns inga onödiga in- och utgångar. Huset har låg resonans, komponenter av mycket hög kvalitet som används vid tillverkningen. Knapparna på fjärrkontrollen är placerade logiskt och transparent. Dess vikt på 9 kg är perfekt.

Anthem-AVM-60 bakplansförförstärkare

Man kan säga att AVM 60 är en förbättrad version av MRX 1120-modellen. Liksom andra avancerade Anthem-förstärkare har denna modell också Anthem Room Correction (ARC) -systemet, som använder en mätmikrofon för att mäta och beräkna lämpliga frekvenstrådar och ljudfördröjningsvärden från 5 till 10 punkter i rummet. På detta sätt kan vi korrigera den ogynnsamma akustiken i rummet. (Var också uppmärksam på den akustiska behandlingen av väggarna, taket och glasytorna i rummet! Användningen av ljudabsorberande paneler och diffusorer kompletterar upplevelsen av att lyssna på musik och titta på film!)

Annan information om processorfunktioner:

-HDMI 2.0a-uttag med HDR, HDCP 2.2-stöd -32-bitars D / A-differentiell utgångsomvandlare -digital LED / OLED-skärm -3 optiska ingångar, 1 optisk utgång -2 koaxiella digitala ingångar – automatisk surroundsignaligenkänning -RCR, XLR-kontakter -Multi-kanal RCA analog ljudutgång

Anthem mikrofon

Det var inte svårt att installera och ställa in. Systemet skapar en profil baserad på de värden vi ställer in, som kan anpassas individuellt och lagras i minnet. 4 profiler kan skapas för att passa volymen, platsen, känsligheten … för högtalarna etc. justerade. Anpassade inställningar är möjliga för olika ingångar. Det var lite svårt att ansluta till det trådlösa nätverket, vilket var ganska irriterande. Men till slut kom han tillsammans ….

Lyssnande och filmtest

I det fantastiskt inredda hemmabiorummet där vi testade Anthem AVM 60 fann vi att akustiken var helt felfri baserat på våra mått. Inte ens golvet glömdes av den noggranna ägaren, som täckte parketten med en mjuk akustisk matta av hög kvalitet.

Vem skulle inte veta om Star Wars-filmer? Eftersom många av oss är fans av några av de mest kända och kanske mest populära filmerna inom sci fi-genren, Star Wars III. Vi satte Revenge of the Sith i dvd-spelaren. Vi fick kraftfull bas, verklighetstrogen, exakt och rymligt ljud, det var en riktig surroundupplevelse. Stallones film från Creed II 2018. Vi fortsatte filma med. Ljud och musik från sportfilmen, som också har ett dramatiskt budskap, och dialogerna talade också med perfekt renhet och harmoni. Inte bara var de djupa områdena intensiva, mellan- och högfrekvenserna var också snygga, balanserade.

Sedan tittade vi på sci fi-äventyret The Ant-Man and the Wasp. Det gick inte heller att klaga på processorprodukten den här gången, med ARC-systemet kan du ytterligare förfina inställningarna efter din egen smak / öra. Inte bara var utvecklarna avsedda att titta på denna superprodukt, musikälskare kommer också att hitta sina beräkningar med AVM 60-processorn. Med en musikfilm ville vi testa enheten också inom detta område. 2007-filmen Enchanted, prickad med fängslande låtar och en charmig historia, har stulit i allas hjärtan. Både musiken och sången var rik på detaljer och skapade en rumslig, verklig effekt.

Sammanfattning

Det förvånade oss inte riktigt att Anthems andra avancerade förförstärkare, med några mindre brister, är nästan perfekt. Intensiv bas, verklighetstrogen och detaljerat ljud, enkel meny och ARC-system är helt klart några av fördelarna med processorn. Vi hade inte många dåliga upplevelser, även om vi saknar den analoga ingången med flera kanaler, AM-tunern och det begränsade utlösarstödet också. Analoga videokomponenter har också tappats för AVM 60. Och DTS Play-Fi-funktionen kan endast användas via iOS, Android och Windows, som kan ändras. Men dessa kan inte betraktas som betydande problem, eftersom vi oavsett allt detta skulle belöna det kanadensiska företagets avancerade produkt med 5 poäng av 5 poäng.

Similar Posts