Vi testade Denon AVR-X3600 H 9,2-kanals AV-mottagare hemmabioförstärkare!

DENON-AVR-X3600H förstärkare

Vi har testat Denon AVR-X2600H förstärkaren tidigare, så vi var intresserade av att se vad som imponerade oss på den nyare AVR-X3600 H. Jämfört med sin föregångare fick denna förstärkare nya funktioner och tog på sig extra vikt, priset är relativt överkomligt.

Estetisk design, många funktioner

Huset har ett solidt, rent, estetiskt utseende, det verkar som att råvaror av högsta kvalitet har använts i dess produktion. Ljudfrontpanelen på 12,1 kg har en stor vit LCD-skärm på metallfronten med lätt att se och långt borta bokstäver i perfekt storlek. Använd vänster bläddringsknapp för att välja källor, höger bläddringsknapp för att justera volymen, de andra knapparna är rektangulära.

Transero panel Denon AVR X3600H

Frontpanelen har 1 digital HDMI, 1 analog kompositvideo, RCA- och USB-ingångar, samt hörlursuttag och inbyggda mikrofonuttag. Bakpanelen har 11 par högtalarutgångar, en kabelansluten Ethernet-port, en FM / Am-antenn, en 12 V-utlösare och RS-232-kontakter. Naturligtvis glömdes inte digitala HDMI- och analoga komposit- och komponentvideoingångar och -utgångar samt stereo RCA och rörliga magnetiska phono-ingångar i designen. Enheten har också LAN-, Wifi- och Bluetooth-anslutningar. Uttagen kan också ta emot banankontakter och nakna kablar. De många kontakterna är ordnade transparent. 32-bitars AKM AK4458 / VN digital-till-analog-omvandlare kan avkoda musikfiler utan förlust och kan också spela FLAC, WAV, 24 bit / 192 kHz, 2,8 15,6 MHz DSD-filer. IR (infraröd) fjärrkontroll är utrustad med medelstora, vackert ordnade, färgkodade, mjuka knappar. Tyvärr var fjärrkontrollen inte bakgrundsbelyst, bara de två knapparna på toppen (Main, Zone2) lyser.

Funktioner

Denon-AVR-X3600H från det

Tack vare Denon -X3600HA 9-kanals effektförstärkare är det också möjligt att bygga ett 7.22- eller 5.2.4-system. Genom signalbehandling med 11 kanaler kan även ett 7.2.4-system byggas i kombination med en extern förstärkare. Surroundeffekten tillhandahålls av 3D-format: Dolby Atmos, DTS: X, DTS Virtual: X och den uppgraderbara Dolby Atmos Virtualization-tekniken. Denon AVR-X3600 H finns också i 4K Ultra HD-upplösning. Audyssey MultiEQ XT32, Sub EQ HT och Audyssey MultiEQ Editor hjälper till med installationen. Förstärkaren stöder ALLM (Auto Low Latency Mode) och har också IMAX-förbättrad ljudkvalitet och korrigering. Apple AirPlay2 och inbyggd internetradio ger också möjlighet att strömma musik. (Spotify, Amazon, Tidal, Deezer) Amazon Alexa finns också (kräver Amazon Echo) för att styra viktiga funktioner med röststyrning. AVR-X3600 har ett H-frekvensöverföringsvärde på 10 Hz till 100 kHz. Ytterligare 2 fjärrapplikationer, AVR Remote och HEOS-funktioner kan också laddas ner för användning på iOS, Android-system, mobiltelefoner, surfplattor.

Ljud

Att ställa in Denon-förstärkaren är extremt enkelt och snabbt, vi lyckades ställa in den och ställa in den på cirka 15 minuter. Tillsammans med ett par Genelec 8050A-studioskärmar försökte vi AVR-X3600 H small. Vi testade i ett 20 kvadratmeter stort vardagsrum med ljudabsorberande och diffusorpaneler på väggarna och ljudabsorberande gardiner framför fönstren för att optimera ljudet från hemmabiosystemet. Vi startade filmtestet genom att visa en spänd, deprimerande och läskig amerikansk thriller, Shutter Island. Huvudpersonen, den stora Leonardo DiCaprio, filmen visades på biografer 2010. Denon AVR-X3600 H levererar dynamiskt, exakt och tydligt ljud med en 3D, verklighetstrogen effekt. Dialogerna var tydliga och förstådda. Vi var också nöjda med ljudet från actionkomedin Men in Black – International från 2019, även vid hög volym upplevde vi klara och naturliga ljud. Ljuden omringade oss och gav en realistisk, exakt dynamisk upplevelse för förstärkaren och högtalarparet. Sammanfattningsvis fortsatte vi repetitionen med att lyssna på musik. Temasången i fantasy-serien Game of the Thrones spelades. Alla provinser talade snyggt, trevligt, Denon visade bra prestanda, även om stereoljudet var långt ifrån perfekt! Jämfört med Marantz-förstärkaren producerade AVR-XA3600 H tydligt svagare stereoljud, vilket var mest märkbart vid höga toner, musiken var mindre detaljerad och naturlig än vi hade förväntat oss. (För att skydda Denons medelstora förstärkare måste vi dock nämna att Marantz-förstärkaren är mycket dyrare!)

Vår åsikt

Denon AVR-X3600H-förstärkaren är tillverkad av högkvalitativa material och är en snygg ljudenhet. Den har flera funktioner och stöder den senaste videotekniken. Det ger ett rent surroundljud och är prisvärt. Stereoljud är dock inte ”förstärkaren” hos denna förstärkare. Enligt vår mening är stereon svagare, mindre naturlig och inte tillräckligt detaljerad, men i denna prisklass är Denon AVR-X3600H för närvarande mästaren!