Musical Fidelity Nu-Vista 800 integrerat stereoförstärkartest

Musical Fidelity har tillverkat ljud- och hi-fi-produkter i mer än 30 år, grundat av Anthony Michaelson.

Nu-Vista 800 förstärkare

Musical-Fidelity-Nu_Vista_800-förstärkare-svart

Nu-Vista 800, med sin ganska stora storlek och vikt jämfört med andra förstärkare, väger 39 kg och är inte en av skumljusförstärkarna. Finns i svart och silver, det finns två stora reservmätare på framsidan för volymkontroll och källval. Det finns också en flytande kristallskärm och en strömbrytare på frontpanelen. Stora, tjocka kylflänsar på sidan av förstärkaren säkerställer korrekt kylning.

NuVista-800-bakpanel

Dess effekt per kanal är 330 watt, förstärkarens baksida har 4 par RCA, ett par XLR-ingångar och 2 par RCA-utgångar. Det senare kan användas för att ändra signalnivån. Dubbel kablar är också möjliga, förstärkaren kan också acceptera banankontakter. Den är gjord av premiumdelar, den kan redan ses.

Nuvistor-teknik

Nu-Vista-serien är tillverkad med Nuvistor-teknik, utvecklad på 1950-talet. Nuvistor är ett avancerat elektronrör av metallrör som är extremt hållbart, ger hög prestanda och utmärkt ljud och flexibilitet. Denna toppmoderna krets garanterar utmärkt, tydligt, distorsionsfritt ljud och stabil drift.

NUVISTOR-teknik

Grundaren av Musical Fidelity, Anthony Michaelson, köpte den sista operativa produktionslinjen och skapade praktiskt taget en egen produktionsanläggning i Nuvistor. Tillkomsten av transistorer har drivit användningen av elektronrör i bakgrunden vid produktion av ljud- och hi-fi-produkter. Tillverkaren skriver 100 000 timmar för nuvistorer. Nuvistor vakuumrör är oftast fingerborgsformat, helt av metall och har en keramisk bas. Det kräver specialutrustning och en produktionslinje. Hela strukturen monteras och placeras sedan i ett metallhölje, förseglas och bearbetas i en enkel vakuumkammare med enkel robotutrustning. Nuvistors är bland de bästa mottagarrören och har extremt låga ljudnivåer.

Förstärkaren har en triodesign och kan tack vare direkt uppvärmning användas säkert även vid höga temperaturer. På toppen och baksidan finns små öppningar genom vilka du kan se de fyra upplysta Nuvistor-rören som blir röda när de slås på och sedan gröna när de värms upp.

Nu-Vista-800 härifrån

Den har en symmetrisk design, två stora transformatorer och två monoblocks, detta kallas “dual mono”. Detta resulterar i utmärkt kanalfrikoppling. Frekvensöverföringen ligger mellan 10 Hz och 30 kHz, signal-brus-förhållandet är 107 decibel och den är utrustad med en tvåradig utgång för analoga inspelningar och hörlurar. Fjärrkontrollen är ganska tung, aluminium, satenglans. LED-bakgrundsbelysningen kan stängas av om någon stör dig. Förstärkaren har ett tjockt, borstat aluminiumskydd som gör det mycket robust och stabilt.

Det ytmonterade kretskortet är utformat för att sända korta signaler, vilket ytterligare minimerar distorsion. Alternativet för förbikoppling är också tillgängligt för anslutning till ett hemmabiosystem. USB-ingångar saknas dock, vilket nu är en grundläggande funktion för nästan alla moderna förstärkare. Nu -Vista har ett 800 brygganslutet utgångssteg, vilket innebär att 2-2 förstärkare arbetar moturs på varje sida, med en belastning på 1 Ohm, vilket ger 2170 watt per sida.

Den dubbla monoblocket kompletteras med en separat 1,5 kV, super tyst drivtransformator per kanal. Den kraftfulla förstärkaren med enorma ström- och strömreserver garanterar finhet och hastighet på förstärkaren, allt enkelt utan begränsningar.

Testning
No-Sight-800-in-a-room

Vi kopplade förstärkaren till ett par Dynaudio-högtalare i ett hemmabiorum där akustiska mattor och gardiner och tryckta akustiska väggpaneler användes för att uppnå ett relativt idealiskt ljud. Några fler diffusorelement kommer att behövas för att skapa den perfekta akustiken.

Vi testade hur bra det fungerade inom förstärkarmusikområdet. Vi hörde först Bruno Mars- Anderson- Paak: Lämna dörren öppen. Nu-Vista 800 gav tydliga, skarpa ljud, bred bas och detaljerat ljud, utökade låga frekvenser och utmärkt stereoeffekt. Förstärkaren kan kännetecknas av ett fint, mjukt ljud.

Liknande upplevelser kan rapporteras när du tittar på en film. År 2019 visades brottsfilmdramatiken 21 Bridges och vi fortsatte att testa förstärkaren. Vi hade en trevlig, detaljerad, rymlig produktion, delikatessen gick ibland till nackdel för mellanområdena, som därmed skjuts lite i bakgrunden. Basljuden var å andra sidan väldigt intensiva, tydliga och bestämda.

Sammanfattning

Nu-Vista 800-förstärkaren är tillverkad med en gammal men extremt tillförlitlig teknik, eftersom nuvistorrör kan ta upp till 100 000 timmar. Vi kan förvänta oss en pålitlig och hållbar drift från förstärkare med nuvistor-rör.

Dess placering bör ta hänsyn till dess stora storlek och vikt. Vi fick rikt och rymligt ljud, ett brett utbud av scen- och stereobilder. I mitten av provinserna hittade vi ibland något motbjudande. Förstärkaren har ingen USB-ingång, vilket i sin tur skulle vara en grundläggande princip i dagens värld.

De främsta fördelarna med förstärkaren är det hållbara elektronröret med hög prestanda och ljuduppvärmning och den två monoblocksdesignen, som ger utmärkt kanalkoppling. Det rekommenderas också för att lyssna på musik eller för hemmabiosystem, eftersom det också kan integreras i hemmabiosystem med hjälp av bypass-funktionen.

Skriven av Róbert Polgár

Similar Posts