Vi testade Anthem MRX 1120 11,2 kanals avancerade hemmabioförstärkare!

Vi besökte nyligen 11: e distriktet i Budapest, Kelenvölgy för akustisk mätning och hemmabioförstärkartestning. Akustiken i ett av rummen i ett ärftligt familjehus som byggdes för cirka 20 år sedan bör göras perfekt för hemmabiosystemet. Den gamla byggnaden är för närvarande under renovering. Traditionella byggmaterial, i detta fall tegel, har inte bra akustiska egenskaper alls, så det är absolut nödvändigt att förbättra surroundljudet i detta rum med ljudabsorberande och diffusa akustiska paneler. Basfällor placerades i hörnen och på väggar, tak, golv och fönsterytor baserat på resultaten av våra mätningar beställde ägaren Tamás rätt mängd, storlek och typ av akustiska element och textilier.

Anthem MRX 1120

Anthem topp bio

Amplificatore Anthem MRX

Det kanadensiska företagets MRX 1120-modell lägger till lägret med förstklassiga, avancerade hemmabioförstärkare. Förstärkarens yttre utseende är rent, diskret, enhetens hölje är styv, stabil och resonant. Den svarta frontpanelen i aluminium fokuserar på den stora LCD-skärmen. Till höger finns volymkontroller och andra strömknappar. Det finns flera knappar under displayen. Till vänster kan du se fyra riktningsknappar, och under dem finns det förvånansvärt svaga locket, bakom vilket är dolda HDMI-ingångar, hörlurar och USB-kontakter. På baksidan finns Wifi-antennerna och de olika kontakterna. Vi listar några av dessa utan att påstå att de är uttömmande:

Panel trasero de Anthem-MRX

-8 HDMI-ingångar, 2 HDMI-utgångar

-5 analoga stereoingångar, dubbel stereoutgång (Line Audio, 2 zoner)

-3 Toslink-ingångar, 1 utgång

-2 koaxiala digitala ingångar

– IR-ingång, triggerutgång

-RSC-232, FM-radioantenn

-Ethernet-nätverksanslutning

-USB-kontakt

Hymn hemmabio

Tack vare den 11,2 förstärkta utgången från 18 kg förstärkare och den stödda Dolby Atmos och DTS: X är den också perfekt för flerkanalig drift i större rum. Med en 4-kärnig digital signalprocessor och 32-bitars / 768 kHz differentiell utgång D / A-omvandlare kan Anthem MRX 1120 konvertera 4K-videor.

På den negativa sidan är kontakterna i varje par för långt ifrån varandra mellan de 11 högtalarutgångarna, så vi kan inte använda dubbla banankontakter. Samtidigt underlättar manuella kablar långa sträckor. Fjärrkontrollen är enkel att använda, transparent och bakgrundsbelysningen är till nytta när den används i ett mörkt filmrum. Inuti enheten finns en toroidformad transformator och en stor kylfläns bredvid strömförsörjningen.

Det fantastiska ARC-systemet och backstage

System ARC

Förutom det höga dynamiska omfånget (HDR) och utmärkt stereoljud är en av de största fördelarna med förstärkaren Anthem Room Correction (ARC), ett rumskalibreringssystem som kan justeras via Ethernet. Tack vare detta fantastiska system kan vi korrigera akustiken i ett visst rum, optimera frekvensresponsen och ljudfördröjningsvärdena. När det gäller vår testplats var denna funktion av särskild betydelse, eftersom akustiken i rummet ännu inte är tillräcklig, så ARC korrigerar felen med hjälp av mätmikrofonen. Så vi kan se om det finns ARC – undvik fel! Men inte allt guld som lyser … Ärligt talat blev vi lite besvikna när vi upptäckte att ARC-systemet inte kunde hantera varje subwoofer individuellt. En ljudenhet av denna kvalitet och prisklass, som dessutom var utrustad med ett rumskalibreringssystem, borde ha beaktats vid utformningen och tillverkningen av denna lilla men inte försumbar detalj.

Himno klassificeringen MRX

Vilka funktioner har MRX 1120?

HDMI Out 1 stöder ARC och HDMI In 7 stöder MHL, vilket gör att du kan ansluta till mobila enheter. 106 dB / signal-brus-A / D-omvandlarna sänder också signaler från analoga källor i högsta kvalitet. Tack vare DTS Play-Fi har inspelningar från digitala streamingleverantörer (Spotify, Amazon Music …, etc.) också blivit tillgängliga med iOs Android, PC-baserat kontrolläge. Den är utrustad med en inbyggd förstärkare av klass B. Effekten är 7 x 120 watt och 4 x 50 watt per kanal. Rekommenderad högtalarimpedans är 4-16 Ohm, frekvensöverföringen: 10-30000 Hz, strömförbrukningen under drift är 900 Watt. MRX 1120 har ett antal lägen, som Dolby Digital EX, Dolby Digital Plus, Dolby True HD … och mer. Du kan lyssna på FM-radio, men förstärkaren är inte utrustad med en AM-radioantenn.

Den enda bristen på ARC-systemet, som uppträdde i den redan nämnda subwooferbehandlingen, skulle vara viktigt att behandla subwoofrarna oberoende.

Vi testade det
Filmaffiche Black Panther

Marvel-filmen med titeln Black Panther har släppts på DVD-spelaren. Ljudeffekterna och dialogerna i den spännande historien lät extremt realistisk, rymlig och tydlig. Vi var omgivna av ljud och de höga och djupa områdena var på plats. Liam Neeson, thrillern för 2018-action, “The Commuter” var vårt nästa testämne. Anthem har återigen visat sig vara en utmärkt förstärkare. Det återställde perfekt thrillerns thriller-känsla tack vare det felfria ljudet. På grund av det rumsliga ljudet och de förståeliga dialogerna, den klara, jämna ljudfördelningen, kände vi oss nästan i en multiplexbio.

Att lyssna på musik är också vanligtvis en del av testet, så vi lyssnade först på musiken från Pirates of the Caribbean-filmen, tolkad av Auckland Symphony Orchestra. Det var en underbar upplevelse, vi hörde instrumenten väl åtskilda, de harmoniska rytmerna fyllde hela rummet.

Vårt omdöme

Vi var mycket nöjda med Anthem MRX 1120 hemmabioförstärkare. Vi fick fantastiskt ljud, klart och detaljerat ljud. ARC-systemet är en mycket allvarlig fördel, den enda invändningen är kanske det faktum att det inte kan hantera subwoofers individuellt. Det är ingen överdrift att säga att det närmar sig ljudnivån i en riktig biograf!

Similar Posts