Oppo UDP-203 UHD Blu-ray Player Review

Blu-ray-spelare Oppo-UDP-203

Oppo är en kinesisk tillverkare av elektronik, mobiltelefoner och Blu-ray-spelare, en ledande tillverkare av smartphones. Det rankas som femte i världen bland mobiltelefontillverkare. Den här gången testade vi en av varumärkets mest populära Blu-ray-spelare.

Design

Den yttre designen på Oppo-spelaren lovar mycket hög kvalitet, huset är tillverkat av massiv metall, vilket dämpar vibrationer mycket effektivt och skyddar elektroniken. Frontpanelen är gjord av borstat aluminium med en ren, trevlig och modern spelare. Enheten med klassiskt utseende har ett 43 cm brett, svart, fyrkantigt hölje med silverfärgade skivformade ben.

Oppo-kontrollknappar

Frontpanelen är minimalistisk med bara en UHD-bildtext på den. De cirkulära kontrollrattarna är anordnade i tvärform. Enheten tar inte för mycket utrymme med sin storlek 43x31x7,9 cm och en vikt på 4,3 kg. På frontpanelen finns en bit USB 2.0-uttag.

Det finns 2 USB 3.0-uttag på baksidan, som också accepterar en extern hårddisk, så att du kan spela upp ljud- och mediefiler från en extern lagringsenhet. Vi kan ansluta till det lokala nätverket med ett Gigabit LAN-uttag. En Wifi-anslutning är också möjlig, vilket vi tyckte var ganska stabil när vi var anslutna till en router. Förutom stereosignalerna kan alla 7.1-kanalsignaler tas emot via de två RCA-kontakterna. Spelaren har 2 HDMI-utgångar och 1 HDMI-ingång. Huvudutgången är 2.0, vilket gör den UHD-kompatibel, den andra 1.4 är ljudutgång. Detta gör att du kan ansluta en ultra HD-skärm med huvudutgången och en förstärkare med ljudutgången. Denna lösning är också fördelaktig eftersom den gör det möjligt för ljud och video att gå smidigt på kortare signalvägar, åtskilda från varandra.

Retur av UDP-203

RS-232C-porten ansvarar för systemintegration, kommunikation med andra enheter kan realiseras tack vare triggeringången och utgången och den infraröda mottagaren. Första gången du installerar det kanske du vill ladda ner den senaste programvaran. Menyn är tydlig, mycket lätt att navigera. Kricka-grafik, bakgrundsfunktioner. Vi har flera justeringsalternativ, såsom ljusstyrka, kontrast, justering … etc. Inte bara kan du titta på filmer eller lyssna på musik, du kan också titta på foton med spelaren.

Massor av funktioner, avancerad teknik

4K UHD kan också spela Blu ray-skivor, skivor som uppfyller de senaste och äldre standarderna. (CD, DVD, Blu ray. DVD Audio, SACD, Kodak Picture CD, Video CD). Innehåll som delas på en NAS eller PC är också tillgängligt via ett nätverk. 8-kanals, 32-bitars AKM AK4458 VN DAC ansvarar för ljudavkodning, vilket gör att den kan spela 192 kHz / 32bit-filer och fungerar bra med DSP-format samplade vid 5,56 MHz. Den stöder Dolby Atmos- och DTS: X-format när du spelar Blu-ray-filmer för surroundljud.

Oppo-processor inuti

Det är också utmärkt inom videobearbetning. Tack vare fyrkärniga Mediatek OP8591 SoC-chip kan spelaren hantera inbyggda 4K-videor, och till och med att bearbeta material med lägre upplösning är inget problem. Tack vare den avancerade signalbehandlingen säkerställer brusfiltrering och bildförbättring utmärkt uppspelningskvalitet. Dessutom kan UPD-203 konvertera HDR-innehåll till SDR-format, vilket är fördelaktigt för TV-apparater eller projektorer som inte har HDR-kompatibilitet. De vanligaste uppdateringarna finns också: 4K / 60p, 4K / 30p, 4K / 24p. Den stöder också HEVC H264 VP9 4K- och HI10P-format. Den kan också hantera 10-bitars HD och 12-bitars Dolby Vision för att hantera sampling av 4: 4: 4 okomprimerad, 4: 2: 2 och 4: 2: 0 komprimerade färger.

Jag skickar distansmotstånd

Fjärrkontrollen har också en tung bakgrundsbelysning av plast, som tack vare rörelsedetekteringsfunktionen aktiveras så snart du får fjärrkontrollen. Extremt känslig, kanske alltför känslig. Du kan också styra din enhet med en Android- eller iOS-baserad mobil enhet, som kräver en gratis nedladdningsbar app.

Testa

När vi testade Oppo-spelaren testade vi enheten i ett medelstort vardagsrum på ungefär 30 kvadratmeter. Associerad med Yamaha HS8 aktiva studiomonitorer, försökte vi först medan vi tittade på en film. Action-thriller-DVDn 2011, Unknown, med Liam Neeson i huvudrollen har släppts. Vi hittade fina bilder, bra upplösning och rätt färger. Vi kan inte rapportera bildkvalitet eller ljudproblem. Vi tittade sedan på den biografiska filmen Papillon 2017, som handlar om Henry Charrieres liv. Vi var också nöjda med spelarens prestationer den här gången. När det gäller både färg och bildupplösning, stabilitet, fick vi detaljerade och exakta bilder. Den rumsliga effekten var också utmärkt.

Vi försökte också Oppo-spelaren inom musikområdet. Vi lyssnade på Lennons hit Chellamokers & Illenium feat Stella Takeaway. Ljudet var okej och gav tydlig, detaljerad och dynamisk prestanda. Vad jag inte tyckte så mycket om att testa spelaren var att även om innehåll som delades över det lokala nätverket var tillgängligt kunde vi tyvärr inte komma åt onlinetjänster online som YouTube, Netflix, Spotify. Lyckligtvis är detta inte heller ett riktigt allvarligt problem, eftersom tack vare HDMI-ingången på baksidan kan detta problem också lösas genom att ansluta en enhet som är lämplig för streamingåtkomst. (Enligt tillverkaren är bildupplösningen för onlinestreaming medieinnehåll inte alls lika bra som för DVD-skivor, så den ansåg inte att den här funktionen var nödvändig.)

Övergripande

Tack vare den extremt högkvalitativa designen och utseendet på Oppo-spelaren, det stora utbudet av funktioner och kvaliteten på bilderna, uppskattade det oss absolut. DVD-facket är extremt stabilt, inga skramlar, det verkar som att alla detaljer har varit uppmärksamma av designarna. Vi rekommenderar absolut Oppo Blu-ray-spelaren. Vi saknade bara tillgång till online-streamingtjänster, och det är lite förvirrande att fjärrkontrollen är känsligare än den behöver vara.

Naturligtvis, som med alla hi-fi- och ljudenheter, spelar akustisk behandling mycket roll i enheternas ljud och prestanda. I efterklangliga rum låter inte filmer och musik som vi förväntar oss och vill, så det rekommenderas att akustiskt behandla väggar, tak och fönster med ljudabsorberande och diffusorpaneler om vi verkligen vill uppnå perfekta resultat.

Skriven av Róbert Polgár

Similar Posts