Sony SACS9 subwoofer-test

Sony SACS9 är inte säker på att leverera mest prestanda, men har ett antal fantastiska funktioner, från fantastisk ljudkvalitet till en enkel inställningsprocess. Även om den yttre designen inte visar mycket nyhet, gör den enkelhet och kompakt storlek det enkelt att integrera i vårt hemmabiosystem.

Tillgängligt till ett extremt överkomligt pris, ger Sony SACS9 starka prestanda när du tittar på filmer eller lyssnar på någon form av musik. Det har också ett ganska brett frekvensområde och erbjuder högkvalitativa låga ändar.

Prestanda

Subwoofer Sony-SACS9

Förstärkaren har en effekt på 115 W, i kombination med ett frekvenssvar på 28-200 Hz och ett koniskt membran på högtalaren för att producera kraftfull bas som är både klar och skarp med minimal resonans. Basreflexdesignen, som undertrycker oönskat ljud, resulterar i mycket bättre ljudåtergivning, så att du kan höra djupa ljud som verkar tillräckligt starka och djupa trots att subwoofern inte är den mest kraftfulla.

Tack vare Mica Reinforced Cellular (MRC) subwoofers kan du förvänta dig mycket bättre ljudkvalitet med djupare bas. Alla former av oönskat brus förhindras ytterligare eftersom ljudvågor absorberas akustiskt samtidigt som vibrationerna i skåpet dämpas, vilket ger mycket tydligare och ljudfri ljudkvalitet när du använder en aktiv subwoofer.

Sony SACS9 erbjuder också ytterligare funktioner som gör det mycket lättare att använda hemmabio subwoofer. Först kan en justerbar delning användas för att styra den låga slutpunkten genom att variera frekvensöverföringen från 50 Hz till 200 Hz. Det finns också en fasomkopplare och en automatisk energisparfunktion – den senare sätter subwoofern i standby-läge tills den upptäcker en ljudsignal. Naturligtvis finns det också en volymkontroll på enheten.

KASA 9-poster

När det gäller storlek och vikt är Sony SACS9 mycket lättare (11,5 kg) än SVS SB-4000 och också mycket mer kompakt. Detta gör det lättare att placera i rummet utan att ta upp mycket utrymme. Sony SACS9 har också traditionella bakre portar som sträcker sig från standard RCA-ingång till högtalarutgångar, vilket gör det enkelt att installera och mycket enkelt att installera med den medföljande kabeln.

Vid första anblicken ser subwoofern ut som en svart låda med en avtagbar frontgaller med en sluttande kant. När gallret tas bort syns en mörkblå högtalarkonus med in- och utgångar på baksidan, RCA-ingång, fas- och energibesparingsbrytare, bakport och volym och låg passfrekvens

SACS9 test subwoofer

Enheten är gjord av ett vävt fibermaterial, till skillnad från vanligt papper eller tygmaterial från andra subwoofers. På så sätt behöver du inte oroa dig för någon form av slitage eller skada över tiden. Om skada uppstår, ta bara bort det vanliga vinylskumnätet. Genom att ta bort gallret ser subwoofern mycket trevligare ut. Men när du tar bort gallret visas den magnifika marinblå högtalaren.

Den vanliga svarta ytan tillsammans med massivt träfanér ger ett kvalitetsljud som inte försämras på grund av temperatur- eller fuktförändringar. Även om den kanske inte producerar den starkaste basen bland subwoofrarna, inte heller är den lika estetiskt tilltalande som andra subwoofers, tack vare den överkomliga prisklassen, är Sony SACS9 absolut värt priset. Det fungerar mycket bra för ett hemmabiosystem, men det är inte det bästa när det gäller prestanda, det kan inte fylla hela utrymmet.

Andra funktioner i Sony SACS9

SACS9 låter fantastiskt och producerar åskande nedre ändar, ett tätt, dynamiskt och känsligt ljud. Att lyssna på musik och titta på filmer var också roligt. Vi rekommenderar det speciellt för små och medelstora rum, det har ett enastående ljud jämfört med subwoofers i liknande priskategorier. Sammantaget omdefinierar Sony SA-CS9 termen ”valuta för pengarna” och är verkligen den bästa subwoofern vi kan få till det här priset.

Den 250 mm aktiva subwoofern ger kraftfull bas. Trattmembranet kan flytta en större luftmassa, vilket ger högpresterande djupresonans. De glimmerförstärkta, bikakemönstrade, trattformade subwoofrarna är stela, så de behåller sin form även vid högt ljudtryck och hastighet, vilket garanterar klart ljud även vid hög volym.

Endast högkvalitativa komponenter har använts i produktionen av Sony-subwoofern, den högpresterande transformatorn ger en stabil strömförsörjning, och tack vare den robusta kretsen och den stora kylflänsen påverkar temperaturförändringar vid strömförändringar inte driften av enheten.

Ljud

När du bygger högtalare och ljudsystem är det viktigaste perfekt ljud. Därför är det första steget att ge akustisk behandling av rummen. Även om vi köper de bästa högtalarna och förstärkarna, om rummet har dålig akustik, kommer ljudet att bli ekat och stört. Stående vågor skapas längs släta, tomma väggar, tak, fönster och golvytor, vilket resulterar i försämrad akustik. På grund av för mycket bas, ekon, höjdpunkter och utrotningar kan vi inte fullt ut njuta av vår favoritmusik och filmer. Akustiska paneler är den bästa lösningen på akustiska problem. Vi testade Sony-subwoofern i ett mindre rum. Ju mindre rummet desto mer akustiska problem vi stöter på.

Testplatsen var ett 15 kvadratmeter stort rum i källaren i ett familjehem, där ägaren tillhandahöll tryckt ljud med akustiska element placerade på väggarna och 3D-diffusorer för korrekt ljud. SACS9-subwoofern är ihopkopplad med en Pioneer AVR-VSX-934 hemmabioförstärkare och Focal Aria 906-högtalare. Vi var också nöjda med Sony-subwoofern under filmerna och lyssnade på musik. Vi upplevde tillräcklig dynamik, känslighet och renhet. Utrymmet kunde inte fyllas helt med ljud, men det finns fortfarande så många kompromisser att passa.

Dom

Denna kompakta aktiva subwoofer finns till ett extremt överkomligt pris. Trots sin lilla storlek klarar den överraskande muskulös prestanda med ren och kraftfull bas. Det tar inte mycket utrymme, det kan lätt flyttas på grund av dess lätta vikt. Det finns inget extra i dess utseende, det är faktiskt lite kanske alltför enkelt. Samtidigt, gjorda av högkvalitativa komponenter, har husets resonanser reducerats till ett minimum. Men om du vill ha mer seriös och kraftfull bas kan du välja mellan subwoofers i det dyrare prisklassen.

Skriven av Róbert Polgár