Vi har testat Sonos Sub-subwoofern!

Sonos-Subwoofer-Caché-300x300

I vårt tidigare test skrev vi om Sonos One-högtalaren, idag rapporterar vi om våra erfarenheter med den andra medlemmen av Sonos-märket, Sonos Sub-subwoofern. Sonos Sub väger 16 kg, så det är ganska tungt. Den innovativa designen gör att den kan placeras vertikalt eller horisontellt.

Sub-subwoofer-Boden

Den har väldigt få anslutningsalternativ, bara en strömförsörjning och en Ethernet-ingång. Sub kan kopplas trådlöst med vilken Sonos-högtalare som helst, Sonos Amp eller Connect: Amp, vilket gör det enkelt att integrera i ett musik- eller hemmabiosystem. Du kan enkelt ansluta till ditt befintliga Sonos-system genom att trycka på knappen på framsidan. Vi kan ansluta Sonos Sub till ett par Sonos Play eller Sonos One: de 3 stereohögtalarna levererade fantastisk effekt.

Priset är lite högre jämfört med genomsnittliga subwoofers, men det är förståeligt eftersom det är trådlöst och tillverkat speciellt för Sonos-systemet. Det är obestridligt att den har utmärkt bas, från fin bas till allvarlig, dånande djup bas, och Sonos-appen låter dig enkelt justera basnivåerna. Så även om priset är högt är resultaten utmärkta.

Design

Sonos-sub-subwoofer-Schwarz

Finns i blanka svartvita modeller, Sonos Sub. Dess form är intressant, dess utseende är elegant, det finns en liten akustisk öppning och reflexöppning i mitten av huset. Det finns en Sonos-logotyp på framsidan och en statuslampa och en knapp till vänster för att ansluta till det trådlösa nätverket.

Sub använder två klass D-förstärkare, frekvensöverföringen är 25 Hz och den maximala delningsfrekvensen är 110 Hz. De två kraftbalanserade högtalarna är placerade mittemot varandra så att vi kan få ett djupare och tydligare, mer detaljerat ljud.

Se till att Sub inte är för nära väggen, eftersom den akustiska öppningen behöver luftutrymme för effektiv prestanda. Högtalaren kan också placeras vågrätt på golvet. De fyra benen på Sub minimerar vibrationer. Högtalarens undersida har en dold strömkontakt och en Ethernet-kabel.

Att installera högtalaren med ett befintligt Sonos-system är lika enkelt som vanligt med Sonos-produkter. Ett av företagets största värden är den högkvalitativa appen, som i princip förenklar installationen av alla högtalare – allt du behöver är ett Wi-Fi-lösenord och appen gör resten.

Appen kalibrerar initialt Sub-inställningarna, mäter rumsakustiken och justerar därefter. Du kan ändra underinställningarna i applikationen. Förutom att sätta på och stänga av Sub kan du justera dess volym i förhållande till de andra högtalarna i rummet, justera fasen till 0 eller 180 grader eller justera delningsfrekvensen. Standardinställningen för omkopplingsfrekvensen är 80Hz. Men det kan också ställas in mellan 50Hz och 110Hz, och beroende på inställningarna och storleken på rummet kan ändring av denna parameter göra en enorm skillnad i det totala ljudet.

Sonos-subwoofer-Innen

Inställningarna, aktiv utjämning, säkerställer ett förlustfritt och dynamiskt ljud tack vare den senaste DSP-kretsen (Digital Signal Processing).

Det är värt att notera att Sub bara fungerar med andra Sonos-högtalare, vilket inte är en stor överraskning, men till det här priset är det förvånande att det till exempel inte kan användas med en Sonos-förstärkare. Förstärkaren har en subwooferanslutning som skulle vara perfekt för att kombinera Sub- och Non-Sonos-högtalare, men den fungerar inte. (Du kan använda Sub med förstärkaren om du använder Sonos Architectural by Sonance-högtalare, men det är det enda sättet.) Sub är en trådlös högtalare utan fysiska anslutningar och fungerar inte med andra trådlösa högtalare som inte är Sonos som är fysiskt anslutna till Sonos till en förstärkare. Till det här priset är detta för mycket av en begränsning.

Ljudet av Sonos Sub

Sub fungerar med nästan vilken Sonos-högtalarkonfiguration som helst, men vi testade den med Sonos One-högtalaren. Rummet är ca. Det var 15 kvadratmeter, med akustiska ljudabsorberande paneler samt diffusorer på varje vägg och tak. För perfekt ljud rekommenderade vi att du placerar Giga basfällor i hörnen för vår klient. Basfällor ska placeras ovanpå varandra hela vägen till taket för att hantera djupa områden ännu mer effektivt. En 4 cm tjock, tätt vävd akustisk matta placerades på golvet i rummet, vilket förbättrade ljudet avsevärt. Vi hjälpte också vår klient att placera högtalarna. Det är viktigt vilken typ av högtalare vi placerar och var vi ska placera den för att låta perfekt

Vid standardvolymnivån Sub är det en märkbar ökning av basen. När vi tittade på en film hörde vi också chockerande intensiv bas vid standardinställningen för Sub. En Star Wars VIII. vi tittade på en del av det och hade några djupa djup.

Även de lägsta intervallen talade vackert, rent och med tillräcklig styrka och dynamik. Vi upplevde också dynamiskt, tydligt ljud, en bred scenbild och brutala djupa intervall när vi lyssnade på musik. Vi har provat subwoofern i flera musikgenrer och presterat utmärkt i båda fallen. När vi lyssnade på orkesterljud och akustiska låtar hörde vi varje instrument separat, och de fina detaljerna saknades inte heller.

Dom

Om du vill utöka ditt befintliga Sonos-system med intensivt basdjup kommer den här modellen inte att göra dig besviken. Även om det är en ganska dyr subwoofer är den här kompakta högtalaren verkligen otrolig. Tyvärr fungerar det bara med andra Sonos-enheter, vilket är en ganska stor kompromiss i denna prisklass. Men om vi röstar förtroende för Sonos-märket och väljer varje medlem i ljudsystemet från det varumärket, kommer vi verkligen att vara nöjda. Det väger ganska lite, men för en subwoofer är det inte förvånande. Ibland tyckte vi att det var för högt, något som grannarna kanske inte var nöjda med.

Skriven av Róbert Polgár

Similar Posts