MCINTOSH MA6700 Integrerat förstärkartest

Vi testade McIntosh Ma 6700-förstärkaren i biorummet i en av de snyggt inredda lägenheterna i ett modernt bostadshus i 3: e distriktet i Budapest. Rummet har adekvat akustik, mjuk, fint vävd, grå Tyst ljudisolerad matta, akustiska gardiner, ljudabsorberande och diffusa paneler har lyckats eliminera reflektioner och stående vågor.

MCIntosh MA 6700 förstärkare

McIntosh MA6700

McIntosh i USA, erkänd sedan 1949 som tillverkare av ljudprodukter. Detta varumärke, som kan spåras tillbaka till lång tid, kännetecknas av tillförlitlighet, premiumkvalitet och tydligt ljud. När det gäller utseende har MA6700 genomgått viss innovation jämfört med tidigare modeller. Den polerade svarta glasplattan har fått 12 lager lack, de karaktäristiska gröna och blå lamporna på skärmen gör det tydligt vilket märke vi har att göra med, medan dotmatrix-displayen ger enheten ett modernare utseende. Denna högpresterande High-End-förstärkare kombinerar en kombination av DAC, förförstärkare, effektförstärkarsystem och phono-ingång. Tvåkanalsenhetens effekt är 200 watt per kanal, frekvensgången är 10 Hz-100 kHz och vikten är 34,1 kg. Högtalarimpedansen är 2, 4 eller 8 ohm. Förförstärkarens 11 ingångar och de 3 digitala kontakterna stöder ljudsignaler upp till 32 bitar / 192 kHz.

Mcintosh MA6700 bakplatta

Med 2 dedikerade phono-ingångar (MM, MC) är det också möjligt att lyssna på vinylskivor. McIntosh har också USB-, koaxial- och optiska utgångar. Tack vare funktionen Home Theatre Pass Through kan den integreras sömlöst i hemmabiosystem. Autoformer-utgångstransformatorer ser till att högtalarna får 200 watt effekt oavsett deras impedans och förbättrar också ljudet. Power Guard, dvs effektförstärkarens stegskydd, förhindrar överkörning. High Drive-hörlursförstärkaren optimerar ljudet för alla typer av hörlurar. MA6700 kan också utökas med en AM / FM-radiomodul. Det är naturligtvis också möjligt att kontrollera diskant och bas. Vid första anblicken passar den japanskt moderna fjärrkontrollen inte alls med den klassiska förstärkaren, men den är enkel och lätt att använda.

Vi har lyssnat

Amerikansk skönhetsfilm

Vi började testa förstärkarens ljud med filmer. Vi flög tillbaka till 1999, då två världsberömda filmer släpptes på biografer över hela världen. Den utmärkta Kevin Spacey och Mena Suvari spelade bra i den amerikanska skönhetsdramafilmen. MA 6700-förstärkaren förmedlade naturligt, rent, luftigt den ibland dramatiska, ibland komiska atmosfären. Det gav en verklig, verklighetstrogen effekt. Dialogerna var tydliga. Pierce Brosnan utmärkte sig i rollen som Agent 007 i James Bond-filmen 1999. The World is Not Enough med titeln film är full av humor och action, och förstärkarens prestanda den här gången har inte lämnat något att önska. Vi fick ett mycket balanserat ljud, dynamisk bas och en rymlig scenbild. Vi hoppade 20 år före tiden och lade actionfilmen Rambo 5 – Last Blood, släppt 2019, i DVD-spelaren.

Sylvester Stallone är, precis som McIntosh, en legendarisk och inte längre en ung skådespelare, men på ett sätt som förkastade hans ålderdom kämpade han mot de grymma brottslingarna av den mexikanska mannen och drogkartellen i den här biografen. Vi kunde inte klaga på förstärkaren i det här fallet heller, den intensiva basen trängde in i tarmen, spänningen bibehölls av det utmärkta ljudet.

Vivaldi

Det första inslaget i att lyssna på musik var Antonio Vivaldis fantastiska verk, Storm. Eftersom förstärkaren också var utrustad med en phono-ingång lyssnade vi på det underbara arbetet på en vinylskiva. Vi hade en riktigt imponerande upplevelse, instrumenten ringde separat, varje frekvens lät felfri. Mannheim Philharmonic framförde sedan musiken till den klassiska filmen The Godfather. Vi kan bara kommentera positivt om MA6700, det fick mig att känna mig så realistisk att det ibland verkade som om bandet var precis framför oss, ljudet kom mot oss med fullständig klarhet och oklanderlig dynamik. Vi lät också en ny hit i år med hjälp av förstärkaren. Mamacita, den nuvarande låten från Black Eyed Peas-bandet. McIntosh-förstärkaren har också framgångsrikt klarat av den moderna musikvärlden och upplevt rika detaljer, krävande ljud och bestämda djupa ljud.

Är det värt att köpa en McIntosh-förstärkare?

Enligt vår åsikt, ja! Det amerikanska företaget fortsätter att värdesätta god kvalitet och sofistikerat ljud. Detta framgår också av denna modell. Diskanten och basen kan finjusteras och justeras exakt, och utvecklarna har också utrustat förstärkaren med High Drive, med uppmärksamhet åt de minsta detaljerna, vilket optimerar ljudet från dessa hörlurar. Som kritik skulle vi nämna att enheten tyvärr inte kan digitala uppskalning, vilket många kanske saknar. Förutom det är det värt priset på MA6700. Vi betygsätter det 4,5 av 5 poäng.

Similar Posts