Vi har testat Sony BDP-S6700 Blu-Ray-spelare!

Sony Corporation är ett välkänt och populärt varumärke. Det Tokyo-baserade multinationella har vuxit till att bli ett av världens största elektronik-, IT- och underhållningsföretag. Sony grundades 1946 i Tokyo av ingenjör Masaru Ibuka och fysiker Akio Morita. Företagets framgångssaga började 1954 när Tokyo Tsushin Kogyo K.K., eller Tokyo Telecommunications Engineering Corporation, som företaget då hette, fick tillstånd att tillverka transistorer.

Sony BDP-S6700 Blu-Ray Player Presentation

Reproducerare Blu-ray SONY-BDP-S6700

Denna spelare är en uppdaterad version av BDP-S6500, men den här modellen stöder trådlös Bluetooth-teknik med LDAC-teknik. Det betyder att du kan titta på filmer med trådlösa hörlurar. Du kan också ansluta till Internet via WiFi eller Ethernet. WiFi är dual-band, så det har dubbelt så stor bandbredd.

Du kan ladda ner en mobilapplikation till din smartphone som låter dig använda din telefon som fjärrkontroll. Den medföljande fjärrkontrollen är lite för liten, vilket är obekvämt i handen. Lyckligtvis är knapparna rimligt placerade och tydligt synliga i mörkret. Den har också knappar som en Bluetooth-parningsknapp och en knapp för att starta Netflix.

BDP-S6700 stöder 24p på VUDU, Amazon och Netflix. Många Netflix- och Disney Plus-program finns också i 4K. Förutom dessa applikationer kan du välja mellan mer än 300 andra. Sony App Store finns också på den här spelaren och innehåller ljudappar som Pandora och Spotify. (Naturligtvis kräver de flesta streamingtjänster en prenumeration!) Att välja appar och navigera på startskärmen var enkelt och problemfritt.

bakre lock bdp-S6700

Det finns bara en HDMI-ingång och en koaxial ljudutgång på spelaren. Under den främre strömbrytaren finns en USB-port som du kan ansluta till en extern hårddisk för att spela lagrade video- och fotofiler. Audiofiler skulle dra nytta av en andra HDMI-port för ljudutgång. BDP-S6700 stöder Dolby True HD och DTS HD Master Audio och kan anslutas till en AV-mottagare för fantastiskt surroundljud.

Eftersom det är DLNA-kompatibelt kan vi ladda upp musik, foton och videor till molnet och komma åt dem trådlöst. Sony har också en SongPal Link-smartphone-app som låter dig spela din musik från din Blu-ray-spelare i flera rum med kompatibla högtalare. Den är kompatibel med MP3-, AAC-, WAV-, FLAC-, ALAC- och DSD-format, som kan spelas via USB-porten. Du kan också spela standard-CD-skivor med spelaren. Förutom standard Blu-ray och DVD-skivor stöds även 3D Blu-ray-uppspelning för dem som värdesätter denna funktion. Det är DLNA-kompatibelt, så det kan paras ihop med andra enheter i ditt hemnätverk, till exempel en dator.

Design

Sony-spelaren finns till ett mycket överkomligt pris, men tyvärr i utbyte mot det överkomliga priset är spelarens exteriördesign ganska billig, plast och nästan oroväckande lätt. Lyckligtvis är det litet och tunt nog för att passa på något rack eller hylla. Det kan dock inte sägas vara ful. Även om det är svart finns det färre fingeravtryck i fodralet. Det finns bara två knappar på frontpanelen – en för att slå på strömmen och den andra för att slå på skivfacket. Det skulle vara bättre att ha en display på spelarens framsida, men tyvärr är det inte så. Visningen uteslöts verkligen av kostnadseffektivitetsskäl. Det var något brus under uppspelningen, men det hindrade dig inte från att titta på filmen.

Testa

bpp-s6700's recension

För att ansluta spelaren online, se snabb och enkel inställningsguide på skärmen som visas när du slår på spelaren för första gången. När vi väl är anslutna har vi tillgång till ett brett utbud av appar, inklusive Amazon Video, Netflix, Spotify och YouTube. Vi kan välja våra favoriter för att ha systemposten på hemsidan för snabb åtkomst.

Du kan också ladda ner Video & TV SideView för att styra standardfunktionerna för din Blu-ray-spelare från din smartphone eller surfplatta, men du kan också styra den med en enkel men kraftfull fjärrkontroll. Du kan enkelt navigera i menyerna, oavsett om det är att spela en skiva, bläddra i smarta funktioner, para ihop Bluetooth-enheter eller ändra inställningar – den organiserade hemsidan är lätt att navigera medan dual-core-processorn ger tillräckligt med hastighet. Menyn svarar snabbt och att ladda och starta diskar är en snabb process.

Vi började testa med den animerade filmen A Dog’s Way Home, som släpptes 2019. Detaljerna i ansikten och kläder reproducerades troget av spelaren och gav en djup och realistisk bild tack vare detaljerna som denna spelare kan visa. Färgerna var också ljusa utan att någonsin verka som en överdrift. Så stark som S6700 är i färg kan den också fungera bra i mörka scener. Skuggornas detalj är utmärkt och den visar mörka och ljusa element så att de inte blandas med varandra. Den har också HDMI Deep Color.

Jag var inte imponerad av 4K-zoomfunktionen hos den här spelaren. Det ger en skarp, detaljerad bild, men förvänta dig inte att den närmar sig verkligheten när det gäller färg, kontrast eller subtilitet. Att zooma gör dock ett bra jobb med DVD-skivor. Även om bruset ökar och detaljerna minskar, särskilt i mörka scener, ger det fortfarande en helt synlig bild som visar färger lika levande och håller rörelsen lika stabil som Blu-ray. Vi upplevde också hastighet och noggrannhet under streaming, även om vi märkte några rörelseproblem, men skälen till detta var att hitta i begränsningarna för streaming snarare än i spelarens förmåga.

När det gäller ljud gör BDP-S6700 inte ett dåligt jobb alls. Mellanområdet kan vara lite trevligare och mer accentuerat. Han behandlar basen med överraskande självförtroende, medan hans fart och dynamik ger utmärkt ljud för ljudspår. Vi skulle inte använda den som en daglig CD-spelare (den har brister när det gäller detaljer), men den är helt bra för att spela avslappnad musik.

Vi kan inte betona akustikens betydelse. Om du vill ha ett perfekt ljud medan du lyssnar på musik eller tittar på en film, ta hand om rummen och väggarna. Utmärkta ljudabsorberande och diffusorelement kan användas för att förbättra ljudet. Golvarmen är täckt av ljudisolerade mattor, så den akustiska utvecklingen av rummen kommer att vara komplett.

Dom
bdp-s6700-spelare-med-kabel-och-fjärrkontroll

Sony har än en gång bevisat att de vet hur man kombinerar enastående prestanda med ett konkurrenskraftigt pris. Denna Blu-ray-spelare kör applikationer mycket mjukare än andra spelare. Sony BDP-S6700 är helt enkelt en av de bästa Blu-ray-spelarna i världen tack vare sin fantastiska bildkvalitet, omfattande applikationsfunktioner och möjligheten att konvertera videor till nästan 4K-upplösning. Det är enkelt att använda och ställa in, och du kan till och med konvertera 2D-videor till 3D. Men för att inte bara prata om dess fördelaktiga egenskaper hade vi också några kritiska kommentarer. Detta är en äldre modell som gör tillgängligheten av tjänster något begränsad. Tyvärr stöder den inte HDR, vilket skulle ge bättre kontrast. Fjärrkontrollen är för liten, knapparna är för nära varandra. Spelarens utseende är ganska billigt, men vi kan inte förvänta oss mycket mer till det här priset. Men dess prestanda är verkligen övertygande, så den som inte vill spendera stora summor på en Blu-ray-spelare kommer att klara sig bra med Sony-modellen.

Skriven av Róbert Polgár

Similar Posts