DENON AVR X2600H AV hemmabio

Vårt senaste testämne, den fantastiska förstärkaren DENON. Det är ingen överdrift att säga att vi hade tur med en extraordinär ljudenhet! Vi hittade inte riktigt några fel under testningen. Testningen ägde rum i det perfekt designade hemmabiorummet hos vår kära gamla kund, Mihály Kocsis. Med den akustiska behandlingen av rummet sparade ägaren inga kostnader och ansträngningar. Med hjälp av akustisk mätning placerades exakt samma antal och typ av akustiska paneler på rätt plats, tack vare vilket ett praktiskt perfekt ljud skapades. De andra hi-fi-elementen i hemmabiografen är också anmärkningsvärda – liksom heminredningen – men den här gången fokuserade vi på DENON X-seriens förstärkare. Låt oss se vad den här hi-fi-enheten kan göra …

Denon-AVR-X2600H-Cinema Amplifier-460x460 (2)

Klassisk Denon look

Denon-märket har ett distinkt utseende med två stora och många mindre knappar på displayen. Till skillnad från tidigare Denon-modeller är frontpanelen inte gjord av metall, utan av plast, det finns inget lock som döljer kontakterna och kontrollerna. Allt är enkelt att konfigurera med fjärrkontrollen med många knappar.

Låt oss gå!

Avengers Endgame-filmaffisch

För första gången valde vi 2019 Avengers: Endgame Blu-Ray-kvalitet Dolby Digital 5.1 soundtrack-film. Berikat med superhjältar och super action låter varje ljud i filmen som vi var vana vid i en anständig biograf. Vi fick en detaljerad ljudbild, även de små delikatesserna hördes vackert. Specialeffekterna var tydliga, vi upplevde ett riktigt rumsligt ljud, så vi kunde absolut fördjupa oss i berättelsen, som om vi kämpade tillsammans med Thor för sanningen. De musikaliska elementen låter också med felfri precision, vackert och rent, vilket förbättrade den dramatiska effekten.

För andra gången fakturerade vi en framgångsrik film full av spänning. Äventyrskomedien Jumanji – The Next Level är också rik på ljudeffekter. Rasling av djungelträd, rostning av löv eller ljud från djur verkade också verklig. Spänningen som skapats av scenerna förstärktes ytterligare av 3D-ljudet. Dialogerna och musiken var också förståelig och effektiv. Naturligtvis rekommenderas det att para denna utmärkta förstärkare med högtalare av god kvalitet.

Testet och Denons helg

Vi hittade inga brister i biografens akustik, så vi väntade nyfiken på att Denon-förstärkaren skulle uppträda medan vi lyssnade på musik. Med hjälp av Spotify lyssnade vi också på ägarens tonårsdotters favoritlåta, The Weekend: Blinding Lights. Vi pressade volymen ordentligt – och blev inte besvikna. Vi hade ett sensationellt ljud, musiken flödade i alla delar av vår kropp. Många tror att modern teknik kan låta hundra gånger bättre och mer professionell än den gamla, medan andra säger att ingenting jämförs med vinylskivor. Men att kombinera det gamla och det nya kan verkligen få stora saker att hända. Förstärkaren är också lämplig för att spela vinylskivor tack vare Phono-ingången. Johann Strauss Jr .: Blå Donauens cirkus var i första hand på vårt ”danskort”. Det var en otroligt underbar upplevelse att höra kompositörens dansoperetta i denna kvalitet. Fantastiskt promenerade vi vid Donauens bredder till rytmen hos mjuka melodier …

Sammanfattning

Denon AVR X2600 H gav i sitt utseende inte någon verklig innovation jämfört med de tidigare produkterna i serien, den insisterar på den vanliga stilen hos varumärket. Det ger hög kvalitet till ett överkomligt pris. Dess många och ännu fler funktioner erbjuder oändliga möjligheter. Det tillgodoser nästan alla behov, från ett vanligt vardagsrum förvandlas det till en Dolby Digital 5.1-biograf, vi upplevde inte någon snedvridning vid hög volym, de höga och låga frekvenserna låter felfria. När den används i ett lämpligt akustiskt utrymme med högtalare av god kvalitet kommer denna fantastiska enhet inte att gå fel. Lätt att installera, kalibrera, få ut det mesta av att lyssna på musik eller titta på filmer. Vi är övertygade om denna superapparat, vi rekommenderar det med förtroende om du vill ha en riktig filmupplevelse!

Viktiga produktfunktioner:

7,2 kanaler, 4K Ultra HD

Effekt per kanal: 150 W

3D-surroundljud stöds också av Dolby Atmos, DTSX, Dolby Atmos Height Virtualization.

Den har 8 HDMI 2.0-ingångar och 2 HDMI 2.0-utgångar.

Konverterar bilder med lägre upplösning till 4K-upplösning tack vare Pure Direct.

Den inbyggda Audyssey MultEQ XT, Dynamic Volume, Dynamic EQ ger enkel kalibrering, kontroll och tonstyrning.

Trådlösa tjänster: HEOS, AirPlay, Wi-Fi, Bluetooth

Streamingtjänster: SoundCloud, Napster, Tidal, Spotify, Tuneln, Deezer,.

Den har också en Phono MM-ingång för att spela vinylskivor.

Det här är inte allt, men vi kan beskriva de många funktioner i förstärkaren genom flera sidor, men vi kommer att ignorera det nu.

Similar Posts