Pioneer DM-40 studioskärmgranskning

Ett par Pioneer DM-40 studiomonitorer

Pioneer Corporation, vanligtvis benämnt Pioneer, är ett japanskt multinationellt företag med huvudkontor i Tokyo, Japan, som är specialiserat på digitala underhållningsprodukter. Företaget grundades av Nozomu Matsumoto 1938 i Tokyo som en verkstad för radio- och högtalarreparationer. Dess nuvarande president är Susumu Kotani.

Funktioner

De kompakta studiomonitorerna DM-40 är utformade för att lyssna och mixa musik av hög kvalitet för DJs.

Den främre basreflexhögtalaren ger djup och djup bas och klarar 3D-stereoljud och har en bred scenbild som ger tydligt, energiskt ljud även när det används för att blanda musik, DJ-arbete eller bara lyssna på musik.

De koniska subwoofrarna av glasfiber levererar stark, percussiv bas som behåller sin intensitet och klarhet även när monitorn vetter mot väggen. Förstärkaren i klass B garanterar balans vid alla frekvenser. Lågfrekventa enheten kompletteras med en mjuk dome, högfrekvent diskant. Den hanterar mids och toppar, gör ett rimligt jobb tack vare den stora konvexa diffusorn. Frekvensområdet är 70Hz till 30kHz. Impedansen är 10 ohm, maximal effekt är 42 watt.

Smart design

De krökta framkanterna på bildskärmarna ger maximal styvhet och minsta resonans för tydligt ljud vid vilken volym som helst. Hörlursutgången och volymkontrollknappen på frontpanelen erbjuder flexibel funktion, de bakre RCA- och stereo 3,5 mm minijackingångarna möjliggör anslutning och mottagning av en linjenivåsignal.

Sound of Pioneer DM-40

Vi testade Pioneer-skärmarna i en liten studio, där vi redan hade utfört en akustisk mätning, och baserat på resultaten gjordes också den akustiska behandlingen. På väggarna var tryckta, fotografiska ljudabsorberande paneler som visar instrument och parametriska diffusorer i en ganska modern stil. I en musikstudio kan perfekta musikmaterial endast göras om platsens akustik behandlas med rätt akustiska element.

Vi testade Pioneer-monitorparet med Jason Derulos senaste sång, Love Not War. Det första som kommer att tänka på är det varma och trevliga lägre intervallet. Jämfört med en liten bildskärm kunde vi höra rikt och fullt ljud. Mellan- och topparna var också klara och levande. Bullriga ljud var inte närvarande, beslutsamhet var karakteristisk för högtalaren. Det största problemet var dock att frekvenserna inte var korrekt balanserade. Om vi ​​har att göra med mixning och inspelning av musik är det verkligen inte ett litet misstag. Men om någon arbetar som en DJ eller används för enkel musiklyssning är dessa högtalare fantastiska. De fulla låga ändarna på en sådan kompakt bildskärm gör dem till ett attraktivt val för hobby-DJs.

DM-40 erbjuder också hög volym. Perfekt för att ansluta en DJ-controller för att träna hemma. De är inte tillräckligt höga för en fest, men vi använder ändå inte studiomonitorer för höga fester eller evenemang. Högtalarens ljud är inte tillräckligt högt för att fylla ett helt rum jämnt. Även vid högre volymer är distorsion mycket minimal. Om du vill ha ett billigt studiomonitor-kit som har anständigt ljud är DM40 ett perfekt val.

Produktionskvaliteten på Pioneer DM-40 är tillräcklig. Huset är solidt och välbyggt. Dess vikt på 4,9 kg är bra för att hålla sig stabil. De medföljande kablarna är också av god kvalitet och ganska långa.

Ljudet är fullt, realistiskt, omfattande, så högtalaren ser större ut än vad den faktiskt är. Ibland blir diskant dock lite för mycket i bakgrunden.

Anslutningsalternativ
bakvägg dm-40

Pioneer DM-40 erbjuder två obalanserade anslutningsmöjligheter, en standard RCA-anslutning och en stereominikontakt. Högtalaren levereras också med en kabel för ljudomvandlare. DM-40 har också ett hörlursuttag på högtalarens framsida.

Utseende

DM-40 är snygg och attraktiv i en

Pioneer vit studiomonitor

matt svart färg. Den höga, konvexa diffusorn runt diskanten ger den en fin look. De inåtvända sluttande kanterna och Pioneer lägger till detta. Högtalarna finns också i vitt.

Storlekar

En av de attraktiva funktionerna i DM-40 är dess kompakta storlek. Perfekt för mindre studioutrymmen och erbjuder också ett trevligt ljud. Dessa skärmar är också tillräckligt lätta för att placeras i hyllorna. Tänk bara på att du behöver tillräckligt med utrymme runt dem för luftrörelser. Utan värmeavledning kan interna komponenter överhettas och gå sönder.

Dom

Pioneer-studioskärmarna ger utmärkt valuta för pengarna. De erbjuder bra ljud och kvalitet. Detta gör dem till ledande medlemmar i kategorin bästa bildskärmar på grundnivå som är tillgängliga för hobby-DJs. Även om dessa högtalare är ganska kompakta är de varken små eller särskilt lätta på grund av den tuffa användningen av material. Detta innebär vanligtvis bättre ljudkvalitet eftersom skåpet förblir still, resonans är inte ett problem när högtalarkottarna rör sig för att producera ljud. Högtalarna har också en frontdesign, vilket innebär att det finns ett spår på framsidan av varje som låter luft flöda in och ut ur enheten för en bättre bas. Bra val för alla startande DJ. Vi rekommenderar Pioneer-DDJ 1000-styrenheten.

Skriven av Róbert Polgár

Similar Posts