Monitor Audio Silver 200 AV12 högtalarrecension

silver_200-högtalare-serie-nera

Monitor Audio är ett brittiskt ljudföretag som har tillverkat högtalare som kan integreras i stereo- och flerkanalssystem i mer än 40 år, från nybörjare till högkvalitativa och avancerade produkter. Silver 200 AV12 2,5-vägs, basreflex, golvhögtalare, den sjätte generationen av Monitor Audio Silver-serien, är den minsta av de tre golvhögtalarna, på ca. 20 kg.

Funktioner

monitor_audio_silver_200-AV12-altavoces-color-nogal

Den rekommenderade förstärkareffekten är 60 till 150 watt, frekvensöverföringen är mellan 38 och 35 000 Hz, och en guldpläterad diskant och C-CAM subwoofer / mellanregister ger imponerande ljud. Keramiskt belagda drivmotorer av aluminium-magnesium (C-CAM), förångade ädelmetallradiatorer av ädelmetall och speciella luftflödesreflexportar är specialdesignade av Monitor Audio och fokuserar på kvalitetsljud. På utsidan kombineras elegans och minimalistisk stil med den karakteristiska kompakta storlek. Företagets ingenjörer har arbetat för att ställa in högtalarna så att det inte finns någon signifikant skillnad i prestanda, oavsett deras situation.

Den olika inställningen av subwoofrarna i de två separata akustiska kamrarna i högtalarhuset och den optimala delningen av delningsfrekvenser garanterar effektiv drift även i de lägre frekvensområdena. Eftersom endast mellanfrekvenser korsar toner från diskanten, förblir ljudbilden korrekt i alla situationer. Högtalaren levererar prestanda för trevägssystem och levererar, trots sitt lilla hölje, hög effektivitet och omfattande lågfrekvent ljud.

Enheter med robusta magnetiska system har ett brett utbud av basförlängningar. Silver 200 ger också enastående prestanda när den placeras nära en vägg. Högtalaren kan också användas med The Cinema Designer-programvara som är utformad speciellt för hemmabio.
När det gäller Silver 200 erhålls det bästa ljudet när ca. placera 50 cm.

Företaget använde också en precisionslaserskanner för att skapa högtalarboxarna för att minimera resonanser, och de inre förstyvningarna säkerställer låg vibration och enhetstyvhet.

Dess strålande guld är gjord av anodiserat, keramiskt belagt aluminium, magnesiumlegering. 25 mm diskanten har uppgraderats för renare, mjukare och distorsionsfria höga frekvenser och ett galler har placerats framför det för skydd. DCF-omkopplingsmekanismen mellan ljudspolen och konen är utformad för att minska distorsion och uppnå ett tydligare ljud. Subwoofern är tillverkad av styv, keramiskt belagd aluminium-magnesium med en diameter på 133 mm.

Medlemmarna i Silver 200-serien har också ett par reflexkontakter bak som påskyndar luftflödet och minskar turbulensen – rörlig luft mer effektivt och snabbt, vilket resulterar i ett starkare basljud. Tack vare sin halvsexiga design är deras placering inte heller något problem. De producerar ett omfattande ljudutrymme. Dubbel kabeldragning är också möjlig.

Kraft och modern teknik

Drivs av en 500 W klass D-förstärkare och en stor svart 75 mm ljudspole, säger Monitor Audio att det ger mer strömhantering och låg distorsion. Lägsta frekvenssvaret är 20 Hz, det maximala frekvenssvaret är 120 Hz, RMS-uteffekten är 500 watt, DSP fungerar med digital signalbehandling. Den har också en USB-anslutning.

Det erbjuder också tre EQ-inställningar, samt en toppmonterad kontrollpanel som gör det enkelt att justera lågfrekvensvolymen utan att behöva justera den genom förstärkaren varje gång. Monitor Audio erbjuder Silver 200 i fem färger: svart ek, valnöt, rosthasselnöt, naturlig ek och satinvit, så att alla kan hitta en högtalare som passar deras smak.

Monitor Audio Silver 200 AV12-test

silver_200av12-färg roble

Vi försökte högtalarparet i ett medelstort vardagsrum. Akustiken i rummet var ganska rättvis, men taket skulle fortfarande behöva några diffusorfrontpaneler för att göra ljudet riktigt perfekt.

AV12-silverhögtalare testades med en Anthem-förstärkare. Vi testade först högtalarna i termer av musikaliskt ljud. Vi lyssnade på Tony Bennett och Amy Winehouse’s duett Body & Soul. Dynamiken kunde ha varit bättre och högfrekventa frekvenser ringde inte med den förväntade klarheten. Noggrannhet och detaljer var å andra sidan bra.

Vi ville också testa högtalaren medan vi tittade på en film. Vi såg fantasyfilmen Monster Hunter. Vi upplevde bestämda, starka, mullrande basar, exakt och detaljerat ljud och utmärkt surroundeffekt.

Slutsats

Mycket exakt och detaljerat ljud kännetecknar Monitor Audio-högtalaren. Det är också ett bra val för att lyssna på musik och titta på filmer. Basen lät högt och tydligt, surroundljudet var också perfekt. Under vårt lyssningstest hittade vi några brister i dynamik och diskant. Högtalarens exteriördesign är modern, elegant och finns i olika färger. På grund av sin storlek kan den placeras i mindre rum, även nära väggen, ljudkvaliteten försämras inte. Komponenter av hög kvalitet användes i dess produktion och toppmodern teknik användes. Vi rekommenderar det också till mindre och medelstora rum och hemmabiorum.
När du väljer en högtalare måste du överväga hur mycket utrymme som finns för att rymma den, vilket syfte du vill använda den för och vilka akustiska funktioner rummet har. Om vi ​​inte hanterar akustik kan inte de bästa ljud- och hi-fi-enheterna leverera maximal prestanda.

Skriven av Róbert Polgár

Similar Posts