Samsung Premiere LSP9T-projektorprovning

Samsungs ultra-korta räckvidd 4K trippel laserljuskälla-projektor har vunnit Consumer Technology Association (CTA) Innovation Award. LSP9T är världens första HDR10 + -klassificerade projektor. Den kan projicera en bild på upp till 330 cm.

Toppmodell

Projektor LSP9T

Premiere LSP9T-projektorn har en ljusstyrka på 2800 lumen och tillverkaren lovar en livslängd på 20 000 timmar. Den erbjuder ett extremt brett utbud av färger och är HDR10, HDR10 + och HLG-kompatibel. Det ger en perfekt 4K-bild även vid maximal bildstorlek. Den snygga, snygga vita projektorn har rundade hörn och de inbyggda högtalarna är täckta i grått tyg. Måtten på den kompakta enheten är 550x128x367 mm och den väger 11,5 kg. På baksidan av projektorn finns 3 HDMI (varav den ena är eARC-kompatibel), USB 2.0, LAN, digitala optiska TOSLINK-ljudutgångar, som överför Dolby Atmos-ljudspår utan förlust, samt Wifi5 och Bluetooth-anslutning.

Samsung-först tillbaka

Ethernet-anslutning är tillgänglig för nätverket Internet. Inbyggda Bluetooth-hörlurar och röststyrning (Android / Apple AirPlay / Inbyggt Bixby-system) stöd ingår också i projektorns funktioner. Samsung Galaxy-telefoner kan också anslutas för streaming. Videostreaming-appen stöds också av projektorn, så det finns inga hinder för Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV … etc. tjänster. Den smarta fjärrkontrollen passar bra i handen med en logisk layout. Menyn är tydlig och själva projektorn är väldigt snabb och enkel att installera. Projektorns ljudnivå är 32 dB.

Inbyggt ljudsystem

LSP9T ljudsystem

Designarna av Samsung Premiere tänkte verkligen på allt när de tillverkade enheten. Projektorn är också utrustad med högpresterande, inbyggda högtalare och 40-watts, 4,2-kanals ljudsystem med Acoustic Beam-teknik levererar surroundljud genom 22 platser. Du kan också placera projektorn direkt på väggen.

Varför välja laserprojektorer istället för traditionella projektorer?

En av de viktigaste aspekterna är miljöskydd. Till skillnad från kvicksilverförbränningsanordningar kan laserprojektorer anses vara miljövänliga. En annan fördel med laserprojektorer är att det inte finns något behov av att byta lampor, så underhållstiden och kostnaden är betydligt lägre och projektorerna har också en mycket längre livslängd än sina traditionella motsvarigheter. Tack vare det slutna optiska systemet skadar dammet inte laserprojektorerna, deras energiförbrukning och ljudnivå är låga.

Lasertechnologie-DLPRGB

Laserprojektorer kräver mindre kylning. Det finns ingen anledning att oroa sig för överhettning, så de kan till och med användas kontinuerligt och användas i valfri position. De kan tas i drift omedelbart, du behöver inte vänta på att enheten ska värmas upp. Ljusstyrkan kan också justeras mellan 20-100%, beroende på omgivningsförhållandena. När man tar hänsyn till dessa faktorer verkar en laserprojektor inte längre så mycket dyrare än traditionella glödlampor. Tyvärr har laserprojektorer också nackdelar. På grund av det optiska DLP-systemet blir färger ibland suddiga och svartnivån är inte tillräckligt intensiv. Mörka scener är gråare – mestadels i HDR.

Premiär LSP9T

Tack vare den tredubbla laserkonstruktionen kan vi förvänta oss ett ökat färgintervall och högre ljusstyrka. Med denna teknik skapar röda, gröna och blå lasrar bilden utan att behöva överföra den till ett färghjul som andra DLP-projektorer.

LSP9T bilder

Detta laseröverföringsläge med hög renhet ökar också ljusstyrkan, vilket verkligen betyder något för högdynamiska källor (HDR) med högre intensitet. Samsungs fantastiska projektor kan också användas i dagsljus. RGB-lasersystemet erbjuder ett extremt färgintervall, med projektorn som täcker 106% av BT2020 HDR-färgintervallet och 143% av DCI-O3-färgområdet som används i digitala biografer med en 16-bitars 3D-färgkarta. Tack vare HDR10 + -stöd finns högre kontrast, mer detaljerade, mer intensiva mörka bilder tillgängliga. Native 4K-avbildning realiseras också tack vare Texas Instruments dubbla blixtteknologi. Bilderna är skarpa även när de rör sig med det optimala rörelsebehandlingssystemet.

Projektortest

Samsung Premiere LSP9T-projektor komplett tamaño

Den förstklassiga projektorn Vi testade den i ett filmrum på 35 kvadratmeter. Förutom högkvalitativ ljud- och hi-fi-utrustning och bekväma möbler i rummet var akustiken nästan felfri tack vare de tjocka akustiska panelerna på väggarna, taket och tjocka gardiner framför fönstren.

Vi visade sci-fi-äventyrsfilmen The Dark Tower, som släpptes 2017. Projektorn gav en utmärkt vy, även om vi skulle ha utstå en ännu starkare, djupare svartnivå i de mörka delarna.

LSP9T har flera inställningslägen. I film- eller filmskaparläget upplevde vi mer gråskala som förekommer i mörka scener. I ljust eller normalt läge var kontrasten bättre eftersom DynamicBlack-funktionen förbättrar mörka videosignaler och ökar ljusa områden. Hudfärg och andra subtila färger förlorar subtila nyanser. Vad som var en trevlig överraskning var det detaljerade ljudet från de inbyggda högtalarna. Basen var begränsad, men sanningen är att den som inte har några ekonomiska problem med att bygga ett seriöst hemmabiosystem förmodligen inte kommer att glömma högkvalitativa högtalare heller. Som projektor är inte heller ljudets primära funktion, men jämfört med det producerar det riktigt detaljerade ljud.

Slutsats

LSP9T-projektorn lovar redan att bli toppklass med en överblick, och dess funktioner gör den till en revolutionerande ny enhet. Designen är vacker, den vita färgen utstrålar elegans (även om du kanske störs av vissa i det mörka filmrummet, den vita projektorn).

Enheten, som också kan projicera en enorm bild, projicerar utmärkta bilder i mörker och i dagsljus eller lampa. Ljusstyrka och fantastiska färger, modern bildbehandlingsteknik närmar sig nivån för nya tv-apparater.

Denna laserprojektor använder inte ett färghjul, ibland finns det en regnbågseffekt, de svarta / mörka färgerna är inte tillräckligt djupa, men det är inte förvånande med DLP-laserprojektorer. Priset är ganska pepprigt, du måste nå djupt i fickan på alla som vill ha ett sådant toppverktyg.

Skriven av Róbert Polgár