Vi har testat Sonus Faber Aida stående högtalare!

Sonus-Faber-Aida

En XII. distrikts lyxfastigheter kallades för att testa högtalarparet Sonus Faber Aida. Det stora hi-fi-rummet är utrustat med den senaste tekniken, kablar och förstärkare, ägaren ville testa ett par högkvalitativa högtalare från det nyinköpta Sonus-företaget. Den akustiska behandlingen av rummet hade redan gjorts vid utformningen av rummet, den traditionella mattan ersattes också av ägarens akustiska matta, så det var inget fel med omgivningens ljud.

Den italienska “hingsten”

Sonus-Faber-Aida-tam jako

Det italienska företaget Sonus Faber-högtalare representerar lyxkategorin, vilket återspeglas i utseendet, tekniken och naturligtvis det höga priset på produkterna. Det italienska företaget strävar efter perfekt ljud och konstnärlig design när de tillverkar högtalare. Aida-högtalare kännetecknas tydligt av högsta kvalitet och pris. Synet av den vackert utformade, handgjorda 3,5-passagerarhögtalaren fängslar dig direkt. Efter noggrann design och utveckling minskade företagets ingenjörer de störande vibrationerna till nästan noll och skapade ett tydligt, perfekt ljud. För att minska buller som genereras från frånluften har Stealth Reflex-systemet utvecklats, vilket garanterar renheten i djupa ljud. Anima Legata är en stålkonstruktion som går genom fristående högtalarboxar som leder vibrationer till de nedre och övre dämparna. Det tredje systemet kopplar bort högtalaren från marken, vilket eliminerar praktiskt taget alla obehagliga vibrationer. Denna teknik används också i de högsta skyskraporna i världen.

Sonus Faber Aida Recensioner

Aida-talaren är ca. 150 kg, men tack vare de tre systemen överför den inte vibrationer till golvet. Mitt- och diskantkontrollerna finns på baksidan av Sonus Faber Aida-högtalarna. Genom att ställa in Sound Field Shaper-systemet kan du se till att din högtalare levererar perfekt exakta scenbilder i valfri rumsstorlek. Tweeter är företagets egenutvecklade Arrow Point DAD, som är en legering av en kupol och en ringkylare. Mittkylarens membran är inte pressat, lufttorkat cellulosafibermaterial och har därför en grov yta. Dess röstspole är gjord av kopparpläterad aluminiumtråd, som har mycket bra ljudkonduktivitet, vilket resulterar i ett mycket tydligare och mer exakt ljud i mellanområdet än om det var av massivt koppar. Den infraröda subwoofern längst ner i lådan ger de lägsta intervallen. Korsningsfrekvensvärden: 55 Hz, 180 Hz, 250 Hz, 3000 Hz. Frekvensöverföring: 18-35000 Hz, effekt 100-1000 watt, vikt 330 kg / par.

Allt har ett pris

Jag tror att vi säkert kan säga att den här högtalaren inte bara strävar efter perfektion utan också perfektion själv! Det kan till och med kallas “Ferrari” för högtalare, eftersom design och teknik, som den italienska sportbilen, har designats och utvecklats noggrant. Men den som vill ha en sådan kvalitet måste nå djupt i fickorna, eftersom priset verkligen är mycket högt.

Över toppen

Med den här avancerade modellen är ljudupplevelsen av musik eller film i vilken stil och rytm som helst oöverträffad. De uppträder på konserthusnivån utan förvrängning och fel. Vid högre volymer kan musiken låta ännu roligare, tydligt och begripligt. Basljuden är inte aggressiva men skapar en riktig och livlig känsla.

Huvudövning

Andrea-Bocelli-und-Sarah-Brightman

Om vi ​​redan har testat en italiensk tillverkad högtalare lyssnade vi först på den fantastiska duetten med den italienska sångerskan Andrea Bocelli, Sarah Brigthmann, låten Time to Say Goodbye. Det är svårt att sätta ord på det vi har upplevt. Sången, instrumenten lät kristallklart och detaljerat. Vi kände oss som att sitta i en konsertsal framför scenen och lyssna på denna fantastiska hit live. Vi förundrade oss bara och stirrade. I enlighet med talarens namn presenterades också Verdis fyraktiga opera Aida. Operan kan antingen älskas väldigt mycket eller hatas väldigt mycket. Med det här högtalarparet är det garanterat att de som hittills fått kryp av denna genre också kommer att känna operaens skönhet. Upplevelsen vi fick genom högtalarna är obeskrivlig! Varje röst från de guldhalsade operasångarna lät så ringande och underbar att varje cell i vår kropp frossade. Musiken fyllde hela utrymmet, vi hörde det från samma studentpositioner i samma kvalitet och volym.

Vi gick sedan in i stenigare vatten.

Póster van Aerosmith

Aerosmiths spår “Crazy” följde. Sångaren Steven Tylers röst lät felfri i högsta volym, liksom instrumenten. Det fanns inga tecken på oönskat ljud eller vibrationer.

En dröm för alla hi-fi- och ljudfans

Utan tvekan sticker Sonus Faber Aida ut bland de talare vi hittills har känt och testat! För dem som har möjlighet att spendera en liten förmögenhet för det perfekta ljudet, rekommenderar vi tydligt dessa högtalare.

Similar Posts