Samsung HW C700 Hemmabioförstärkare Recension

Det koreanska Samsung-varumärket behöver förmodligen inte introduceras för någon. Flera ljud- och hi-fi-produkter används vid tillverkning av mobiltelefoner, smarta enheter, smarta TV-apparater, tekniska produkter och elektroniska hushållsprodukter. Hemmabioförstärkaren kunde inte utelämnas från deras breda produktutbud.

Låt oss se HW C700 hemmabioförstärkare!

De viktigaste tekniska uppgifterna för en digital hemmabioförstärkare är följande:

Den har en effekt på 7×120 watt, mäter 430 x 164 x 368 mm och väger bara 6 kg. Den stöder också Dolby Digital, Dolby Digital EX, Dolby Digital Plus, Dolby ProLogic II / x / z, Dolby TrueHD, DTS-ES och DTS-HD för att uppfylla moderna krav.

Förstärkaren har 4 HDMI 1.4-ingångar, 1 HDMI-utgång, 2 komponentingångar och 1 utgång, 7.1 analoga ingångar, 3 optiska och 1 koaxiala digitala ljudingångar, 5 kompositvideoingångar och 1 kompositvideoutgång. den har också en iPod-dockningsingång och 2 subwoofer-utgångar.

Samsung HW C700 utseende

Samsung-HW-C700-förstärkare

När det gäller förstärkarens utseende representerar den en modern, fyrkantig stil, dess estetiska utseende. Frontpanelen är borstad Även om den inte riktigt är gjord av metall utan av målad plast men förstör inte den övergripande bilden. Den rena frontpanelen har en LCD-display och volymkontroll, samt en pekskärm. Längst ner på frontpanelen finns ett gångjärn som döljer knappar för full kontroll, samt frontpanelanslutningar som hörlurar, en mikrofon och kompositvideoanslutningar. På baksidan finns de anslutningar som redan listats, liksom FM-antennkontakten och RCA-ingången.

Under förstärkarens installation upptäckte vi en saknad länk, nämligen OSD-funktionen. Som ett resultat kan alla inställningar bara göras med frontpanelens display och kontrollknappar, och det tar lite tid att lära känna menyn och de inställningsalternativ som den erbjuder.

Bortsett från detta är inställningarna enkla att göra, förstärkaren har också en Smart Volume-funktion, som förhindrar snedvridningar som kan orsakas av ljudutjämning. En trevlig överraskning i denna prisklass var det automatiska rumskorrigeringssystemet, som vanligtvis finns mer i dyra apparater. Med hjälp av en mikrofon kan ASC-programmet göra ganska exakta och lämpliga inställningar.

hw-c700-fjärrkontroll

Fjärrkontrollen som medföljer förstärkaren har inte varit bakgrundsbelyst, vilket inte är särskilt fördelaktigt för ett hemmabiosystem när du vill använda fjärrkontrollen i mörkret. Det finns nästan ingen skillnad mellan knapparna, vilket också gör det svårt att navigera i mörkret.

HD-signaler behandlas med en liten fördröjning, men deras kvalitet försämras inte. Ljudsignalen skickas genom HDMI-anslutningen utan komprimering, så vi upplevde ingen förlust. Det faktum att iPod-dockningsstationen är standard på enheten är en stor fördel med Samsung HW C700-förstärkaren.

Huvudmenyn erbjuder 13 alternativ, inklusive ljudinställning, högtalarstorlek och avstånd, högtalarnivå, testton, bas- och diskantkontroll, rumskalibreringsinställning, mp3-förstärkare, HDMI-inställningar och mer.

För att justera högtalaren finns det alternativ i menyn, du kan välja storlek och antal högtalare i systemet. Högtalarnivån styr den relativa volymen för varje högtalare.

Testa

Vi testade Samsung HW C700-förstärkaren i hemmabiorummet hos en av våra kära kunder. Vi anslöt förstärkaren till ett Dynaudio-högtalarsystem. För att enheten ska ge verkligt tillfredsställande prestanda är det viktigt att ställa in rätt ljudsystem. Dessutom måste vi vara uppmärksamma – oavsett om vi pratar om ett hemmabiorum eller en studio – till den akustiska behandlingen av väggarna och taket i rummet. Detta kan göras med ljudabsorberande och diffusorpaneler speciellt utvecklade för akustiska ändamål. Element som kallas svamp- och skumabsorbenter är inte lämpliga för att optimera ljud på grund av sin struktur.

Först var vi nyfikna på förstärkarens musikaliska förmågor, så vi lyssnade på en gemensam sång från Black Eyed Peas och Shakira, Girl like me. Vi hade en ganska dynamisk, muskulös prestanda, men samtidigt tryckte de höga tonerna väldigt mycket i bakgrunden, ljudet var inte naturligt eller realistiskt, den digitala effekten kändes starkt och vi saknade också den breda scenbilden.

Detta följdes av filmtestning. Vi såg sci-fi-katastroffilmerna som Geostorm presenterade 2017. Dynamik, intensiv bas och klarhet var karakteristiska för förstärkarens ljud. Bilderna var skarpa, vilket inte är förvånande för Samsung-produkten. Surroundljudet var också helt perfekt, vi fick en rumslig upplevelse

Slutsats
HW-C700-förstärkare

Samsungs förstärkare är inte en premiumenhet. Billigheten är tydligast i plastfodralet, men förstärkarens utseende lämnar inget övrigt att önska, den är elegant men modern och snygg. Att ställa in menyn var enkelt och problemfritt, men OSD-funktionen saknades allvarligt.

På grund av dess ovanligt låga vikt är placeringen inte ett problem. Närvaron av en videostödd iPhone, iPod-docka är en stor fördel för förstärkaren, liksom det automatiska rumskalibreringssystemet. Det har också stöd för full HD-ljud via HDMI, men det finns ingen ingångsnivåkontroll, ingen FM-radio, ingen skärmmeny och ingen fjärrkontrollsbelysning, vilket är en nackdel för en biograf.

För att lyssna på musik, välj en annan, dyrare kategorienhet eller en stereoförstärkare speciellt gjord för ljudsystem. Tyvärr ligger det musikaliska ljudet bakom prestanda för hemmabioförstärkarna vi testade tidigare.

Vi var inte nöjda med stereoljudet eller kvaliteten på höga intervall, ljudet hade en stark digital effekt, vi upplevde inte realistiska eller naturliga ljud. HW C700-hemmabioförstärkaren visade sig dock vara perfekt för att titta på film. Bilderna var fantastiskt skarpa, vackra, färgerna och nyanserna var korrekta, rumsligheten var utmärkt.

För dem som letar efter perfektion är det värt att investera i en dyrare hemmabioförstärkare, men för dem som inte vill spendera för mycket eller förstärkaren först och främst för att titta på filmer kanske du vill köpa Samsung HW C700.

Skriven av:

Róbert Polgár

Similar Posts