Vi har testat Denon HEOS multiroom-app!

Varumärket Denon är mest känt för sina prisbelönta AV-mottagare och förstärkare, men det är inte allt.

Företaget erbjuder ett brett utbud av produkter – från högtalare till subwoofers, förstärkare till trådlösa högtalare – som alla kan anslutas till HEOS multirumssystem.

HEOS-app

Denon Heosa Bird

HEOS (Home Entertainment Operating System) är ett trådlöst Denon-ljudsystem med flera rum som finns på Denon och Marantz trådlösa högtalare, mottagare / förstärkare och andra ljudprodukter. HEOS kräver ett hem-WiFi hemnätverk för att fungera. Det är gratis att ladda ner och kompatibelt med smarta iOS- och Android-enheter.

Den kan användas för att strömma musik från följande tjänster: Amazon Music, Deezer, iHeart Radio, Pandora, Mood Mix, Napster, Sirius / XM, SoundCloud, Spotify, TIDAL.

Bluetooth och Wi-Fi är också tillgängliga, men med hjälp av Wi-Fi kan du också överföra okomprimerade musikfiler, vilket är av bättre kvalitet än musik som streamas via Bluetooth. Stödda digitala musikfilformat: MP3, AAC, Apple, DSD, Flac, wav, WMA.

Inte bara kan HEOS kunna spela online-musiktjänster och digitala musikfiler, om du har en HEOS-kompatibel hemmabioförstärkare kommer den också att spela och strömma musik från anslutna källor (CD-spelare, skivspelare, etc.) till alla trådlösa HEOS högtalare.

HEOS stereo

HEOS fungerar också mycket bra med ett par stereohögtalare. För bästa ljudkvalitet, se till att ha båda högtalarna av samma märke och prestanda.

HEOS och surroundljud

HEOS är också lämplig för trådlös surroundljudöverföring om du har en kompatibel högtalare eller hemmabiomottagare. Alla två HEOS-kompatibla trådlösa högtalare kan integreras i systemet, så att digitala DTS- och Dolby-surroundsignaler kan skickas till dessa högtalare.

När du har installerat HEOS-applikationen på din smartphone hittar du applikationen och ansluter till alla HEOS-kompatibla enheter genom att klicka på knappen Installera nu.

Musikstreaming med HEOS Multiroom-system

När du har installerat kan du strömma musik direkt till kompatibla HEOS-enheter via Wi-Fi eller Bluetooth, oavsett var du är i huset. HEOS-applikationen kan också strömma musik direkt till mottagaren så att du kan lyssna på musik via ditt hemmabiosystem.

En HEOS-länk

Ett annat sätt att använda HEOS är med HEOS Link. HEOS Link är en förförstärkare som är särskilt kompatibel med HEOS-systemet som kan anslutas till alla befintliga stereo / hemmabiomottagare eller högtalare med analoga eller digitala ljudingångar, även om de inte har en inbyggd HEOS-applikation.

HEOS och Alexa

HEOS-enheter kan styras med hjälp av Alexa röstassistent omedelbart efter anslutning av Alexa-applikationen på smarttelefonen till kompatibla HEOS-enheter. När anslutningen har upprättats kan HEOS-kompatibla trådlösa högtalare eller en Alexa-kompatibel hemmabiomottagare eller högtalare styras med röststyrning via vår smartphone eller dedikerade Amazon Echo-enhet.

HEOS uppträdde första gången 2014 som HS1. Men 2016 introducerade Denon andra generationen HEOS (HS2), som kompletterades med ytterligare funktioner. Utrustad med en separat knapp för trådlösa HEOS-högtalare och Bluetooth-streaming. Med Hi-Res-ljudstöd och 5 GHz trådlöst överföringsstöd har HS2 utökats ytterligare.

Testning

För att ansluta högtalarna till ett Wi-Fi-nätverk behöver du bara ladda HEOS-appen eller använda en Ethernet-kabel eller en 3,5 mm-kontakt för att överföra data från din smartphone eller surfplatta till din enhet. De blinkande lysdioderna på varje produkt anger dess status.

Alexa låter dig styra uppspelning med röststyrning, den har också en Bluetooth-anslutning, även om den saknar aptX som krävs för “CD-liknande” 16bit / 44,1kHz-streaming.

Ovládejte HEOS

Om du vill använda HEOS på flera enheter kanske du vill skapa ett Denon-konto. Detta gör att vi kan spara olika lösenord och snabbt logga in på våra konton när vi byter till en annan surfplatta eller smartphone.

Medan Spotify fungerar genom Spotify Connect visas de andra applikationerna i själva HEOS-applikationen. Om du vill skicka musik till flera högtalare kan du enkelt ställa in önskad konfiguration. Området kan spela 24bit / 192kHz musikströmmar via trådlöst nätverk eller USB och stöder också DSD upp till 5,6MHz.

Den enda lilla nackdelen är att panelen Inställningar finns i avsnittet Musik, så om du till exempel är i Tidal och vill ändra enhetens inställningar måste du sluta hela vägen. Det vore bättre om det var lite mer tillgängligt. En HEOS 1-högtalare användes under testet.

Ljud

Vi testade HEOS-applikationen i en mindre studio, där akustiken var perfekt, de tryckta ljudabsorberande panelerna på väggarna säkerställer rätt basförhållande och diffusorn, komplett med frontpaneler, skapade ett perfekt ljud. När det gäller en studio är optimal akustik mycket viktigare, eftersom kvaliteten på ljudinspelningar beror på detta.

HEOS-systemet levererade en imponerande prestanda som är en upplevelse att lyssna på. När den används i mindre rum rekommenderar Denon att stoppa basen i EQ-inställningarna. Han hanterade diskanten med säkerhet, men HEOS-systemet saknade precision eller fin dynamik.

Slutsats

HEOS multiroom-system tillsammans med DENON-högtalarna klarar inte nödvändigtvis ljudet av bästa kvalitet, det kan vara mer exakt, dynamiskt och trevligt. Inställningarna är väldigt enkla, du kan hitta och ansluta till enheter mycket snabbt, och överflödet av funktioner är verkligen imponerande.

Skriven av Róbert Polgár

Similar Posts