Bästa hörlurar för löpning: JBL Reflect Fit vs Bose Soundsport Free

Vi gillar att lyssna på musik på vår mobiltelefon eller annan musikspelare när vi spelar sport eller tränar utomhus eller i gymmet. Musik har visat sig öka prestanda och motivation under rörelse. Under ett träningspass i ett gym eller ett gym rekommenderas att behandla väggarna och taket i rummet med ljudabsorberande akustiska paneler för att göra musiken riktigt motiverande och trevlig när du tränar. Bullrande, ekande ljud har en negativ effekt på kroppen, så akustisk behandling av rum med ogynnsam akustik är avgörande.

Men om du tränar utomhus eller bara vill lyssna på din egen musik medan du rör dig, behöver du hörlurar. Många företag tillverkar hörlurar speciellt för sporter som löpning, i olika typer och priser. För hörlurar som används under träning är våra viktigaste förväntningar att passa bekvämt och stabilt i öronen och låta ordentligt. Den här gången testade vi två sporthörlurar av mycket hög kvalitet, Bose Soundsport Free och JBL Reflect Fit Bluetooth-hörlurar. Båda enheterna faller inom ett ganska högt prisintervall, men i gengäld kan vi få riktigt premiumkvalitet.

Bose Soundsport

Bose trådlösa hörlurar har utvecklats speciellt för sport och löpning. Efter uppackning kan du få en svart, liten plastfodral (mindre än 10 cm) i handen. Det lilla fodralet för säker förvaring av hörlurar antyder elegans och kvalitet. Den trevligaste överraskningen var när vi upptäckte att lådan inte bara har en lagringsfunktion utan också ger trådlös laddning för hörlurarna! Detta är mycket användbart när du reser, eftersom du kan ladda hörlurarna utan en kabel, vilket är ungefär De har 5 timmars kontinuerlig drift, detta antal kan multipliceras med laddaren.

Gratis Bose Sound Sports

När man tittade närmare på hörlurarna var det mest slående högtalarkamrarnas stora storlek. Silikon “kepsar” ingår i tre storlekar. De är också utrustade med ett krokliknande stöd, vilket gör att hörlurarna kan fästas stabilt i örat, så att de garanteras kommer att stanna på plats även under intensiv rörelse. Detta visade sig vara fallet i praktiken, vi kände oss bekväma i öronen, de rörde sig inte alls.

Vi svettas på resande fot och är utsatta för vädret under utomhussporter. Soundsport hörlurar är IPX4-certifierade, vilket innebär att de är vatten- och svettbeständiga. Den kan anslutas till telefonen via Bluetooth, anslutningen tog bara några sekunder. Tyvärr kan Bluetooth-anslutningen ibland vara osäker, till exempel när telefonen skapades, anslutningen förlorades och du fick vänta några sekunder igen för att den skulle fungera igen. Om du är utanför Bluetooth-räckvidden går anslutningen förlorad eller förlorad. Av denna anledning är det tillrådligt att ta med dig telefonen eller annan uppspelningsenhet.

Den högra hörlurarna har volymknappar och musik på och av-knappar för att hantera röstuppringning. Volymknapparna kan vara känsligare, de måste tryckas in med tillräcklig kraft.

Bose-hörlurar kommer ihåg parade enheter, så när du slår på telefonen du använde tidigare känner Soundsport igen den och ansluter automatiskt till den. En lysdiod i förvaringsboxen som också fungerar som en dockningsstation indikerar batteriets laddningsstatus.

De fick ut det mesta av den här hörlurarna, de har till och med en inbyggd mikrofon så att du enkelt kan ringa telefonsamtal med den. Under telefonsamtalet var det lite förvirrande att vår egen röst ekade.

Bose har utvecklat en app för att hantera sina egna enheter som identifierar vilken Bose-enhet vi har parat ihop vår telefon med. Således kan vi också styra musikuppspelningen med hjälp av applikationen. Medan hörlurarna verkligen sitter väldigt säkert i öronen kan du ändå förlora dem. Bose Connect-appen kan mäta hörlurarnas position, vilket gör det enkelt att hitta den förlorade enheten.

Ljud

Det filtrerar praktiskt taget inte ut ljud från utsidan alls, vilket kan vara irriterande för många, men låt oss inte glömma att dessa hörlurar uppfanns för sport och det är kanske inte säkert för hörlurarna att helt utesluta omvärlden. När du kör, cyklar skadar det inte att höra och märka fordon i rörelse, surrande och andra ljud i tid. Naturligtvis kan ljudkvaliteten hos trådlösa Bluetooth-hörlurar inte jämföras med ljudet från en studiomonitor som lyssnas på i en studio eller i ett akustiskt välskött rum.

Tillverkaren fokuserade mer på intensiva, kraftfulla basljud. Vi fick tydliga, jämna, distorsionsfria ljud, och vi upplevde inga fel vid högre volymer. Vi hade rymliga, dynamiska rytmer, men medellånga intervaller drevs i bakgrunden, och de höga kunde ha varit trevligare, skarpare. När man spelar idrott svär de flesta vid slagbass, vilket ökar motivationen och ger också rytmen i rörelsen.

JBL Reflect Fit nackbandssporthörlurar

Reflekterande fåll JBL

JBL-hörlurarna är också trådlösa med Bluetooth. Vi får en påse som vi kan förvara i. Halsbandet är extremt litet och lätt, det kan tyckas vara för tätt i nacken, men det ger stabilitet och efter några minuter glömde vi att bära det. Gummilocket irriterar inte huden, det är mjukt och bekvämt. Enheten är också konstruerad för vatten- och svettbeständighet, har en IPX5-standard och är motståndskraftig mot lågtrycksvatten och regn.

Öronpropparna kan fästas i örat med silikonkrokar, silikonringarna läggs i 3 storlekar. Detta sätt att fästa är mycket stabilt, men efter långvarigt slitage upplevde vi en lite obekväm, stram känsla. Du kan välja mellan svart, grönt, blått och rött. På höger sida av halsremmen är på- och av-knappen, som, precis som Bose-produkten, inte är känslig nog för att bli pressad så hårt. En blå lysdiod indikerar när hörlurarna är på och lyser rött när batteriet är lågt. Håll den intryckt hårt och längre när du stänger av den. Kommunikationen är också utmärkt för telefoni, ren, lätt att förstå, inga skramlar.

De bästa hörlurarna för löpning

Pulsmätaren är också placerad på höger sida av nacken, men applikation krävs för att den ska fungera. (dessa betalas vanligtvis). Till vänster om halsremmen finns volymknappen, tryck kort när du justerar volymen, för att hålla ned den längre kommer att växla låtar. Batteriet räcker i ca. Tillåter 10 timmars drift. Nackremmen fosforeras i mörkret, vilket är mycket användbart när du springer eller cyklar på kvällen.

Om ljudet

Det filtrerar ljud mycket bra, vi hörde dynamiskt djupt, jämnt ljud. Diskanten visade sig vara svag och basen var ibland alltför kraftfull.

Vilken hörlur är vinnaren?

Båda enheterna har liknande funktioner, deras kvalitet är också riktigt utmärkt. Bose-hörlurarna är lite dyrare, men den egna dockningsstationen och den trådlösa designen är värda priset. Det är mycket stabilt i örat, du behöver inte oroa dig för örons integritet under svettiga träningspass eller träning i regnet, tack vare dess vattentäta funktion. Nackdelarna inkluderar stora högtalare, ibland instabil Bluetooth-anslutning och något bullrigt ljud. När det gäller JBL är våra kommentarer likartade, vi betygsätter dess ljud som något bättre. På grund av kvaliteten, dockningsstationen och den bekväma och stabila monteringen kan vi få fram Bose Soundsport-öronen som en vinnare, men JBL Reflect Fit är inte heller långt efter.

Similar Posts