Vi jämförde Denon DJ-MCX8000 och Pioneer DJ DDJ-1000 Dj-kontroller!

Denon DJ-MCX8000 och Pioneer DJ DDJ-1000 dj-kontroller jämfördes. De två blandarna finns till liknande priser, båda med 4 kanaler och LCD-skärmar.

Lite grundläggande information om blandningsregulatorer

När det gäller mixers för DJs är crossfade-funktionen avgörande, vilket säkerställer att de två stereokanalerna överlappar varandra. Du kan välja mellan analoga och digitala ljudblandningsregulatorer. Digitala räknare har många fördelar, du kan spara inställningarna i minnet och de integrerade effekterna gör det lättare för DJs att arbeta. DJ-mixers är baserade på en stereokanal som spelare kan anslutas till. Varje kanal har en 3-bandsutjämnare med mikrofoningång och RCA-ingångar.

Denon DJ-MCX8000

Kontrollerar Denon-Dj-McX-8000

Den 4-kanals digitala mixern, Dj-styrenheten och USB / mediaspelaren har Engine 1.5-programvara.

Den 4-kanals digitala mixern, Dj-styrenheten och USB / mediaspelaren har Engine 1.5-programvara.

USB-minnen har 2 USB-ingångar, 2 mikrofoner, 4 RCA och 1 balanserad XLR / TRS-kombiingång. Mixern är också utrustad med 2 balanserad XLR (Master Out), 2 balanserad XLR (Booth Out), 1 RCA, 2 USB-utgångar.

MCX8000 bilder

Denon Dj -MCX8000 har också ett integrerat ljudkort och 2 högupplösta LCD-färgskärmar. Skärmarna blir användbara när Engine och Serato DJ körs, och de 3 inbyggda snabbeffekterna blir användbara när du använder motor- och linjeingången. Serato DJ-programvaran med fyra däck är också lämplig för DVS-tillbehör. Ljus och video kan styras via nätverksanslutningen Stage LinQ. Den 8,3 kg styrenheten av metallhölje har beröringskänsliga prestandakuddar och stora 13,3 cm jogghjul i aluminium (med LED-ringar). Filtereffekter per kanal förbättrar också enhetens funktioner. I fristående läge kan du spela musik från 2 USB-ingångar utan en bärbar dator, med tillstånd av Denon DJ Engine.

Pioneer DJ DDJ-1000
Pioneer DDJ-1000 Controlador

Mixern med 4 kanaler väger också 6 kg och kräver en bärbar dator för att fungera. Justerbar känslighet 20,2 cm joghjul har inbyggda LCD-färgskärmar. Mixern har också 2 USB, 2 Line (RCA), 2 Phono / Line och 2 mikrofoningångar, Master (XLR, RCA) och Booth utgångar. LCD-skärmar är ganska minimalistiska, men de innehåller tillräckligt med information. Rekordbox DJ-programvara väljer matchande låtar så att du kan spela matchande musik. Styrenhetens struktur liknar de stora dj-skrivborden som används i större klubbar.

1000 omgångar yoga

Magvel är fader-noggrann och lätt och klarar upp till 10 miljoner drag. 4 Beat FX kan användas: Enigma Jet, Mobius Saw, Mobius Triangle, Low Cut Echo. 16 bakgrundsbelysta prestandakuddar förbättrar också Pioneers DJ-mixningsfunktioner. Frekvensöverföringen är 20-20 000 Hz och förhållandet mellan signal och brus är 112 dB.

Vilken DJ-mixer är bäst?

Denon DJ-MCX8000 DJ-styrenhet kan manövreras oberoende utan användning av en bärbar dator tack vare fristående läge, men de flesta funktioner fungerar inte i det här läget, vi kan bara förvänta oss 3 effekter. Det är bättre att använda den som en DJ-controller. Denons LCD-skärm innehåller mycket mer information, och vi skulle göra honom till en vinnare inom detta område. Pioneer DJ DDJ-1000 kräver en skivbox och bärbar dator för att fungera, men de stora jogghjulen, flera takter och tonkontroller är en fördel. De stora jogghjulen och fantastiska inbyggda LCD-skärmar ger ett professionellt utseende, och det är känslan när du använder dem.

DDJ-1000-vs-MCX-8000

Pioneer är helt klart bättre i detta avseende. Naturligtvis spelar de akustiska egenskaperna i rummet där vi använder blandningsregulatorerna mycket. Negativ akustik påverkar ljudet negativt. Slutresultatet av DJ: s arbete kan bara låta perfekt om nattklubben där musiken tillhandahålls utsätts för akustisk behandling. Tak och väggar kan inte absorbera ljud med djupare räckvidd, så det rekommenderas att placera ljudabsorberande och diffusor akustiska paneler på dessa ytor. Den här lösningen gör inte bara ljudet från musiken idealiskt utan stänger också av de filtrerade ljuden så att lugnet i husen nära nattklubbarna inte störs av ljudet från dem som festar musiken.

Slutsats

Enligt vår åsikt fick Pioneer DJ DDJ-1000 mixern guldmedaljen från oss. Jogghjulen, inbyggda LCD-skärmar och dubbla USB-ingångar gjorde oss till en vinnare, även om Denon-mixerens bärbara, fristående kapacitet kan vara mycket bekvämt för DJs på grund av rörlighet.

Similar Posts