Recension av Bose Soundbar 700 ljudprojektor

Bose Soundbar 700 ljudprojektor är en smart högtalare, tack vare Amazon Alexa och Google Assistant. Men bristen på HDMI-ingångar och Atmos / DTS: X-stöd och glaset som reflekterar TV-skärmen är inte så tilltalande till det här priset.

Fördelar:
-Omfattande scenbild
-Amazon Alexa, Google Assistant-applikationer
-ADAPTiQ ljudkalibrering

Nackdelar:
-Ingen Atmos / DTS: X
-Ingen HDMI-ingång
-Reflekterande yta

Bose Soundbar 700-högtalaren, precis som andra modeller, använder QuietPort- och PhaseGuide-teknologier. Med företagets ADAPTiQ automatiska ljudkalibreringssystem är högtalarhuset detsamma som den tidigare 300-modellen. 700 har även HDMI-anslutning, eARC, Apple AirPlay 2-stöd, en omdesignad universell fjärrkontroll och Bose Music-appen. Amazon Alexa och Google Assistant är också inbyggda, vilket gör den här högtalaren helt smart.
Tyvärr har den här enheten ingen HDMI-ingång och stöder inte Dolby Atmos och DTS: X. Dessa är ganska allvarliga negativa effekter för en högtalare som faller inom denna ganska höga prisklass och som inte ens har en separat subwoofer.

Bose Soundbar 700 soundbar funktioner:Bose 700 soundbar recension

Bose Soundbar 700 ser ut som en high-end högtalare med ett elegant högtalarhus och utmärkt konstruktionskvalitet. Den har ett perforerat, runtomgående aluminiumgaller och härdat glas, samt ett urval av ljust svart eller vitt. Tyvärr lämnar designen en del övrigt att önska. Vid minsta beröring dyker fingeravtryck upp på glaset och så fort vi slår på tv:n reflekterar det saker på skärmen – vilket är väldigt förvirrande. Soundbar 700 är bara 57 mm hög. Så det är inga problem att placera den på TV:n heller. Den är tillräckligt bred för TV-apparater med större skärm, och ett valfritt fäste är också tillgängligt för dem som vill montera det på en vägg.

Designen är minimalistisk, elegant, med bara två beröringskänsliga kontroller. En till makten och den andra för att tysta de inbyggda intelligenta assistenterna. Det finns praktiskt taget ingen display, bara en ljusstapel, men för att känna igen ljusstapelsignalerna skulle man behöva vara superspion eller kodavkodare… Det hade varit mer tur att utrusta ljudprojektorn med en läsbar display.

Anslutningar och fjärrkontroll

Alla anslutningar till Bose Soundbar 700 finns i de två försänkta områdena på undersidan. Men tyvärr, på grund av ett annat designfel, finns det begränsat utrymme för att ansluta de olika kablarna. Tillverkaren kommer med åtminstone en optisk kabel och en HDMI-kabel för högtalaren. Det ena urtaget har en HDMI-port, en optisk digital ingång, en Ethernet-port och en mikro-USB-port, den andra urtaget har ett nätsladdsuttag och fyra 3,5 mm jack-kontakter för subwoofern, den infraröda förlängningen och ADAPTiQ-headsetet.

När det gäller pris är det ganska förvånande att det inte finns någon HDMI-ingång, bara en bit av utgång. Den goda nyheten är dock att den stöder eARC, så den skickar förlustfritt ljud från TV:n till soundbaren. Detta kräver förstås också att TV:n även stödjer eARC. Trådlösa anslutningar inkluderar Wi-Fi (2,4 GHz- och 5 GHz-band), Apple AirPlay 2 och Bluetooth. Det senare är begränsat till SBC-codec. Så för dem som kräver den bästa ljudkvaliteten är de två första alternativen ett bättre val.

Bose-företaget har utrustat soundbaren med en väldesignad universalfjärrkontroll i metall som även har rörelseaktiverad bakgrundsbelysning. Vi kan koppla ihop det med många verktyg. Till exempel en TV, Blu-ray-spelare, spelkonsol, videostreamer eller set-top box, med en enda fjärrkontroll. Tyvärr har även fjärrkontrollen fel. För stora, de mjuka gummiknapparna drar till sig damm och ludd. Du kan inte heller se när bakgrundsbelysningen är avstängd, och inte ens när den alltid är bakgrundsbelyst är vettigt.

Bose-Soundbar-van här

Bose Music App är åtminstone enkel att använda med ett intuitivt gränssnitt som möjliggör enkel navigering av inställningar. Det tillåter finjustering som center-, bas-, diskantinställningar och fjärrkontroll till Spotify, Amazon Music, Deezer, TuneIn, AirPlay och Bluetooth också.
Bose Soundbar 700 har ett antal funktioner. Många av dem fokuserar på funktionerna hos den smarta högtalaren: Efter installationen får du en fullt fungerande smart högtalare för att lyssna på nyheterna eller så kan du spela väder, musik, radio och röststyrning. Det finns fyra musiktjänster att välja mellan – Spotify, Amazon Music, Deezer och TuneIn Radio.

Själva högtalaren, Bose, använder sin egen PhaseGuide och QuietPort-teknik. Den förra kan sända ljud till högtalarens sidor för att ge en bredare scenbild, medan den senare sänder djupare, klarare och distorsionsfri bas.

Denna ljudprojektor kan avkoda 5.1 Dolby Digital och DTS, men stöder inte förlustfria codecs som Dolby TrueHD eller DTS-HD Master Audio, än mindre Dolby Atmos eller DTS: X.
Med tanke på priset verkar detta vara en stor brist.

Enligt vår mening är 700 bättre för TV och musik än filmer. Om du vill förbättra din bas eller lägga till surroundkanaler måste du spendera mer. Detta innebär att att skapa ett helt 5.1-system kommer att kosta mycket mer.

Ljud

Bose Soundbar 700 använder fyra mellanregisterdrivrutiner – två på vardera sidan av mittdiskanten. Längst till vänster och till höger finns PhaseGuide-tekniken, som syftar till att bredda det främre ljudfältet.
Lyckligtvis är högtalaren lätt att installera — placera den bara framför TV:n och den fungerar redan. Installationen är lika enkel: starta helt enkelt Bose Music och följ instruktionerna som guidar dig genom ADAPTiQ-autokalibreringsprocessen. Detta inkluderar användning av en mikrofon.

ADAPTiQ analyserar frekvensområdet och justerar för avstånd, nivåer och negativa akustiska effekter som orsakas av rummet. Det finns totalt fem mätningar.
ADAPTiQ kommer utan tvekan att förbättra den övergripande ljudvärlden för 700, med en behaglig balanskänsla och ett levande ljud som har stor bredd och jämnt djup. Den har också en bra stereoeffekt, vilket resulterar i vacker bild. Det bör noteras att det är perfekt akustisk behandling av rummet är avgörande för ljud. Så vi behöver lite basdämpande paneler och absorptionspaneler med diffusor krävs på väggar, tak och hörn.

Vi testade den i ett stort rum med ganska många fönster och glasdörrar. Ekot orsakade ganska många problem. Vi rekommenderade akustiska gardiner till ägaren för att hjälpa till med att korrigera hörselproblem. 700 är förvisso den bästa inom musik, idealiska mellanregister, fina höga intervall karakteriserade. Rösterna är väl definierade och dialogerna är tydliga och fokuserade.

Högtalaren kämpar med spel och filmer. Här verkade tonen mer begränsad, vi upplevde fängslande effekter, surroundeffekter, utan begränsad bas. PhaseGuide-tekniken vidgar ljudutrymmet, men gör det på bekostnad av bildbehandlingen, så effekterna är ofta mindre exakta. Detta betyder i huvudsak att enklare filmer låter ganska bra, med detaljerad musik och dialog, klart ljud. Men ett mer seriöst soundtrack tappar mycket av sin noggrannhet.
Detsamma gäller för spel.

Avsaknaden av en separat subwoofer är också ett problem. Och trots QuietPort-teknik klarar den här högtalaren inte av intensiva, slagkraftiga basljud. På grund av bristen på låga frekvenser råder inte vissa ljudeffekter, vilket försämrar upplevelsen.

Enligt vår mening är Sonos Playbar ett bättre alternativ eftersom den låter bra, är otroligt enkel att sätta upp och fungerar bra som både TV-högtalare och fristående Sonos-högtalare. Den drar nytta av alla funktioner som är associerade med Sonos-systemet, inklusive en intuitiv kontrollapp, röststyrning via en Alexa-kompatibel eller Google Assistant-kompatibel enhet, och flerrums- och ytterligare TV-funktioner.

Om du är ett filmfan eller en spelare, då är Samsung HW-Q70R ett mycket bättre val. Denna fantastiska kombination av soundbar och subwoofer ger uppslukande Atmos och DTS: X-prestanda och har en HDMI-ingång. Den har ingen inbyggd smart assistent, men högtalaren fungerar med Alexa, och det är avgörande att den ger ett distinkt djupt ljud.

Dom

Uppenbarligen är den här ljudprojektorn designad för att konkurrera med Sonos, så tonvikten ligger på musik och smarta funktioner. Men flerrumssystemet som är en av Sonos huvudattraktioner finns inte på Bose Soundbar 700. Det saknar stöd för flera kanaler och kraftfull bas, så filmfans och spelare kommer att bli besvikna.
Att involvera Amazon- och Google-assistenter verkar mer av en bländning, och om vi verkligen behöver en smart högtalare finns det många billigare alternativ.

Sammantaget är denna högtalare en väldesignad högtalare, och den låter vanligtvis ganska bra, surroundljudet är också bra, men det är en kompromiss om vi älskar riktigt djup bas, precision.

Skrivet av Róbert Polgár

Similar Posts