TIDAL streamingtjänstgranskning

Tidal är en norsk musikstreamingtjänst. Förutom högkvalitativa videoklipp erbjuder det också mycket exklusivt innehåll. Det lanserades 2014 av Aspiro i Norge och ägs för närvarande av Project Panther Bidco Ltd.

Tidal har inget gratis, annonsstödt alternativ, så du måste betala varje månad, men i gengäld får vi högkvalitativt ljud.

Tidal erbjuder också ett premiumfamiljspaket och ett HiFi-familjepaket som kan användas av upp till fem personer. Betydande rabatter åtnjuter också studenter (50 procent rabatt), militära operatörer (40 procent rabatt) och första gången (40 procent rabatt). Dessutom har Tidal en testperiod på 30 dagar så att vi kan testa tjänsten.

Premiuminnehåll

Vi får premiuminnehåll för Tidals premiumkostnader. Tidal har fantastiska, original, omfattande artiklar så att vi kan lära oss mer om artisterna när vi lyssnar på deras låtar.

Vi hittar också exklusivt videoinnehåll som inte är tillgängligt på liknande tjänster. Tidals exklusiva videoinnehåll består av musikvideor, inspelningar bakom kulisserna och andra intressanta och underhållande videor. Detta videoinnehåll är tillgängligt för både Tidal Premium och Tidal HiFi-prenumeranter.

Tidal är inte det billigaste av streamingtjänsterna, men det erbjuder helt klart den bästa ljudkvaliteten. Att lyssna på musik blir en riktig upplevelse om akustiken i rummet är tillräcklig. Detta kräver behandling av väggar och tak med akustiska ljudabsorberande och diffusorpaneler. Ljudabsorberande Ljudabsorberare är ansvariga för att dämpa alltför stora basljud och eliminera eko. Diffusorerna sprider ljudet jämnt i utrymmet så att du kan uppnå ett balanserat, klart ljud med deras hjälp. Om du inte lyssnar på musik med hörlurar kanske du vill få högkvalitativa högtalare om du vill ha bästa ljudkvalitet.

Ljud Marée Mqa

Tidal Masters-samlingen är tillgänglig för prenumeranter som använder Tidal mobil- eller stationära applikationer. Masters låtar erbjuder högkvalitativt musikinnehåll i studiokvalitet till musikfans med tillstånd av Master Quality Authenticated (MQA) ljudkodek. Dessa FLAC-baserade strömmar är 24-bitars, 96 kHz-kvalitet och låter verkligen fantastiskt.

Tidvatten huvudfunktion

Dussintals album i oräkneliga genrer finns tillgängliga i Tidal Masters-katalogen, och fans av klassisk beat, jazz eller till och med poprock, rap-stil kan hitta sina favoritalbum.

Tidals gränssnitt skiljer sig inte väsentligt från andra streamingtjänster för musik. Tidal har dussintals temaspellistor kategoriserade efter humör, tid på dagen och händelser.

Tidals Android- och iOS-appar låter dig cache-musik för offlineuppspelning. Tidal har ingått avtal med Sony, Universal och Warner samt ett antal förläggare. Du kan också skapa en lista med dina favoritlåtar och skapa en radiostation baserad på en viss artists låtar. Till skillnad från Spotify saknar Tidal texter, vilket kan vara en besvikelse om du vill läsa texterna.

Tyvärr har användare inte möjlighet att dela sina spellistor offentligt med andra användare. I privat läge kan vi dock dela innehåll med våra vänner via en länk.

Du kan skapa spellistor för My Video Mix med klipp som passar din egen smak.

Appen finns också bland Samsung eller Android Smart TV-appar.

På Apple-enheter kan du strömma tidvattensinnehåll till kompatibla enheter med AirPlay. I alla andra fall har du naturligtvis möjlighet att ansluta din enhet till andra enheter via Bluetooth.

Stor hi-fi-funktion

Tidal HiFi Hi-Res-funktionen är en del av streamingtjänsten för Jay Z, Beyoncé, Kanye West och Co. och har funnits sedan lanseringen av Tidal 2015.

Tjänstens omfattande artiklar, välskötta spellistor, exklusiva album, videoinnehåll, högkvalitativt ljud (särskilt genom Masters) och tidig tillgång till konsertbiljetter är av unikt värde. Det erbjuder mer än 70 miljoner låtar och 250 000 videoklipp.

Tidal har lite intressant ytterligare information om låtskrivare, producenter, bandmedlemmar och mycket mer för många album. Du kan också hitta korta biografier, konsertdatum och länkar till biljettförsäljare och kanaler.

Roon-användare kan integrera Tidal med smarta musikenheter. Integration fungerar snabbt och enkelt.

Tidal låter dig lyssna på den valda musiken i Dolby Atmos-format. Detta kräver ett lämpligt surroundsystem och en kompatibel streamer. Dessa är för närvarande Apple TV 4K, Fire TV Stick (med och utan 4K). Du kan också njuta av det speciella 3D-ljudet via Nvidia Shield TV. Var också uppmärksam på placeringen av högtalarna och rumsakustiken för det perfekta ljudet.

Tidal Connect

Tidal Connect-funktionen fungerar på samma princip som Spotify Connect. Det skiljer sig från konkurrenterna främst genom att Tidal också kan användas för att strömma högupplöst innehåll, vilket ännu inte är möjligt med Spotify. Det betyder att tack vare Tidal Connect kan du strömma musik i antingen MQA-format eller Dolby Atmos Music till kompatibla aktiva högtalare eller strömförstärkare från olika tillverkare.

Sammanfattningsvis

Streamingtjänsten sticker ut från streamingtjänsterna på grund av dess extra funktioner och unika ljudkvalitet. Vi saknade möjligheten att dela spellistor offentligt och kunde utöka vårt utbud av låtar av studiokvalitet. Tidal erbjuder exklusivt musikinnehåll, varav mycket inte ens har släppts på skivan, Spotify vet inte det. Tidal låter mer realistiskt, djupare än Spotify, ljudet är fantastiskt tack vare MQA-funktionen.

Skriven av Róbert Polgár