Harman Kardon Citation 100 högtalarrecension

Harman Kardon Citation 100 är en smart högtalare med optimal ljudkvalitet och kompakt storlek. (Mått: 27,5 x 17,2 x 16,3 cm, vikt 2,7 kg). Extremt lätt att använda, lätt att använda, detaljerat, känsligt ljud. Du kan komma åt mer än 300 musiktjänster och HD-strömmar via din Chromecast. Röstkontroll är också aktiverad med Google Now.

Harman Kardon har tidigare producerat några högprofilerade och innovativa utseende högtalare, inklusive transparenta SoundSticks, men med en tid med smarta högtalare anpassar tillverkaren sig till nya behov.

Harman Kardon Citation 100

Harman Kardon Quote 100 Speaker Review

Utseendet på företagets senaste modell, Harman Kardon Citation 100, kännetecknas av en minimalistisk, snygg design. Förutom att strömma vår favoritmusik enkelt och utan svårigheter, även vid hög volym, var basen ovanligt kraftfull och enastående, även om den ibland verkade lite obalanserad.

Utseende

Citation 100 skiljer sig inte mycket från standarddesignen. Dess ullblandade tyggaller är något mörkare än andra märkes produkter, men det finns gott om stilmässiga likheter mellan detta och Google Home Max, inklusive lysdioder under det främre tyget som indikerar att den inbyggda Google Assistant väntar på våra instruktioner.

Citationen är mindre i storlek än ett Home Max och dess form ligger närmare Sonos One. Storleken är ändå mindre viktig här, eftersom Harman Kardon Citation 100 inte är en bärbar högtalare. Hela högtalaren har ett tygöverdrag av hög kvalitet som inte bara är estetiskt utan också är fantastiskt att ta på. Harman Kardon -logotypen är snyggt placerad på mitten av högtalaren, vilket är en elegant och subtil lösning.

Citat-100-nedan

Nätsladden sitter på högtalarens undersida och har en kortplats som gör att kabeln inte kan störa högtalaren på en plan yta. Det finns fyra lysdioder på högtalarens främre mitt som indikerar volym och aktivering av Google Assistant.

Peksknapparna sitter högst upp på högtalaren. Pekskärmskontroller kan vara lite känsligare. Att öka och minska volymen kan vara en utmaning eftersom kontrollerna ibland inte känner av beröringen ordentligt. Detta är dock inte ett så stort problem eftersom vi också kan styra högtalaren med röst med hjälp av Google Assistant. Så det finns inget behov av pekskärmskontroller.

Funktioner

Citation har inte heller en aux -ingång eller en USB -port. Detta är en av verktygets svagheter. Detta är dock inte bara en digital assistenthögtalare. Den har också Bluetooth -funktion, som är lämplig för streaming med applikationer som inte stöder Google Cast.

Förresten fungerar högtalaren helt med det trådlösa Google Home -systemet. Inställningen görs också med Google Home-appen, som också hanterar tjänster med flera rum. Den kan också anslutas till andra Google Home -högtalare.

Lyssna på din röst med Google Assistant, ett mikrofonsystem. Det är dock inte klart hur många mikrofoner det finns – vanligtvis är 6 mikrofoner vanliga för smarta högtalare, men bara två visas här. Harman Kardons beskrivning avslöjar inte om det finns några fler mikrofoner gömda bakom nätet.

Citation 100 upptäcker ljud med normal volym och mikrofonerna är tillräckligt känsliga för att kunna fjärransluta till enheten.

Ljud

Vi testade högtalaren i ett mindre rum. Eftersom vi tidigare hade utfört en online akustisk mätning på kundens begäran, skedde även den akustiska behandlingen i rummet. Rummets akustik var således tillräcklig, ljudabsorberande paneler trycktes på väggarna och en Soft Melody-matta lades på golvet, så att ägarna framgångsrikt eliminerade ekoproblemet. Förutom ljudabsorbering är det mycket viktigt att placera diffusorer på väggarna för att inte falla i fel av överdämpad. I det relativt lilla rummet gav vissa Art wood -diffusorer den perfekta ljudfördelningen.

Erbjudande-100 tum

Harman Kardon Citation 100 har en 20 mm diskanthögtalare och en 10 cm subwoofer. Dess främsta drivkraft är en stor passiv radiator på baksidan av högtalarhuset.

Bas är en avgörande egenskap hos Citation 100. De låga frekvenserna är extremt kraftfulla och de lägsta subwooferna är helt perfekta för en högtalare i kompakt storlek. Denna högtalare kan detaljerat, fullt ljud, även om vi fann att basarna ibland var lite obalanserade. Det fanns delar av musiken där basen var överbetonad, vilket var ganska förvirrande för oss. Mellanåldern var rik och de höga tonerna var klara, och den muskulösa basen överväldigade dem bara ibland.

Citation 100 är säker på hög volym, mycket mer än Sonos One. Spännande, intensiv bas gör Harman Kardon till den perfekta festhögtalaren. Det skulle dock vara trevligt att kunna justera Citationens accentuerade bas om det behövs och därmed erbjuda ett mer balanserat alternativ där basen inte ständigt skulle framhävas.

Lätt att använda

En av skönheterna i Google Assistant -verktygen är den enkla installationen och Harman Kardon Citation 100 är inget undantag inom detta område. Allt du behöver göra är att ansluta högtalaren, ladda ner Google Home -appen och konfigurera den nya enheten i appen.

Med Google Home-appen kan du enkelt konfigurera högtalaren via en Wi-Fi-anslutning. När den är ansluten till Wi-Fi visas högtalaren i verktygsfältet för Google Home-appen och vi kan utföra alla Google-operationer på den. Naturligtvis inkluderar detta väder, musik, nyheter och i stort sett allt Google har att erbjuda.

Sammanfattningsvis

Högtalarens djup är för kraftfullt för att anses vara balanserat, men annars är det en smakfullt, intelligent högtalare som har tillräckligt med ljudskala för att fylla utrymmet i de flesta rum. Den yttre designen är modern och elegant, en riktigt prålig bit som gjordes med komponenter av hög kvalitet. På grund av sin kompakta storlek är det inte ett problem att placera. Den har dock inte heller aux- och USB -ingångar. Priset på Citation 100 är ganska högt, så alla är inte säkra på att välja den här modellen.

Skrivet av Róbert Polgár

Similar Posts