BenQ MH530 projektorgranskning

BenQ är ett taiwanesiskt multinationellt företag som tillverkar elektronik, dator- och kommunikationsutrustning. Varumärket grundades 1984 och finns i mer än 100 länder. BenQ MH530 är en kompakt DLP-projektor med en chip som kan projicera färg, skarpa, detaljerade Full HD-bilder. Naturlig kontrast och svarta nivåer är genomsnittliga. Den har tillräcklig ljusstyrka för att kunna användas bra i dagsljus eller lampa.

Design

BenQ-Mh530-1-projektor.

Denna lilla DLP-projektor med en chip och fungerar bäst på grafer och cirkeldiagram och är också en perfekt följeslagare för Blu-ray-spelare och spelkonsoler. Om man reser ofta kan man enkelt ta den var som helst med en, som mäter 283 x 95 x 222 mm och väger 5 kg. Elegant vit design, elegant, vackert utseende. Tyvärr har den bara en HDMI-ingång, även om det krävs minst 2 HDMI-ingångar.

Bakpanel MH530

Bakpanelen har ljudingångar och -utgångar, samt en mini-USB-port för programuppgraderingar och en RS232-port.

Tack vare en enda HDMI-ingång, Full HD-upplösning och BrilliantColor-bearbetning kan den utmärkta HD-bilder från en Blu-ray-spelare eller spelkonsol. Den har också en inbyggd högtalare, men högtalarens prestanda är ganska dålig, lämplig för tillfällig användning, till exempel en presentation. MH530 klarar också 3D, även om inga 3D-glasögon ingår.

inställningar

MH530 inställningsmeny

MH530 har keystone-korrigering, men tyvärr orsakar det bildförvrängning. Att använda MH530 är dock mycket enkelt – allt du behöver göra är att trycka på knapparna på fjärrkontrollen så att bilden börjar röra sig uppåt eller nedåt. Detsamma gäller med vänster och höger volymknapp på den inbyggda högtalaren.

Förinställningar för bio eller sRGB är lämpliga för att titta på vilken video som helst. Det finns vissa energisparlägen, inklusive SmartEco, och BenQs BrilliantColor-funktion ökar färgmättnaden och kontrasten utan färgförvrängning.

Energisparlägen

BenQs SmartEco-teknik erbjuder låga driftskostnader, oöverträffad ljusstyrka, utmärkt bildkvalitet och optimerad livslängd för lampan. Med den här specialfunktionen kan du uppnå upp till 70% energibesparingar och lägre driftskostnader samtidigt som du njuter av ultraviolett bildkvalitet.

SmartEco-läge

I SmartEco-läge använder projektorn exakt så mycket lampkraft som behövs för att uppnå bästa kontrastförhållande.

Lampsparläge

Tack vare lampsparläget ändras lampans effekt beroende på vilket innehåll som ska visas, så att den modifierade ljusstyrkan kan öka lampans livslängd med upp till 50% och därmed förlänga lampans livslängd.

Eco Blank Mode

Eco Blank-läget gör att du kan göra skärmen mörkare när projektorn inte används. När den är påslagen minskar den här specialfunktionen den totala energiförbrukningen med 70% och minskar lampans ljusstyrka.

Projektorn växlar automatiskt till Eco Blank-läge om ingen ingångskälla detekteras ens tre minuter efter att den slås på. Denna omvandling undviker energispill och förlänger lampans livslängd. Strömförbrukningen i standby är mindre än 0,5 W.

Blu-ray Full HD 3D-stöd

Full HD obraz MH530

BenQ MH530s senaste DLP®-teknik stöder 3D-visning och 3D-scener kan ses med 3D-glasögon.

DLP-teknik (Digital Light Processing) används också av de flesta digitala biosystem och IMAX-biografer. DLP är också en vanlig teknik i projektorer.

Med en otroligt lång livslängd i mikrostorlek på DMD-chipet och ett helt isolerat hölje på DLP-motorn, kan BenQ DLP-projektorer prestanda utan att försämra bildkvaliteten. BenQ-projektorer är också motståndskraftiga mot smuts och höga temperaturer.

Ljudnivån är 33/28 dB, bildförhållandet är 16: 9, lampans effekt är 270 W och lampans livslängd är 4000 timmar.

BenQ MH530-prestanda

MH530 kan användas bra under dagen, 3200 ANSI-ljusstyrkan är ett stort plus och det är inga problem att använda projektorn inomhus på en ljus, solig dag, naturligtvis måste du använda den högsta lampinställningen. Nackdelen med detta är att när ljuset är lågt finns det bara genomsnittlig kontrast. Att byta till SmartEco förbättrar detta, men BrilliantColor-funktionen hjälper också. Mörka områden i bilder kan verka lite korniga – ett vanligt problem med DLP-projektorer med en chip – men bilderna är ganska detaljerade. Rörelsesupplösningen var imponerande. Trots sin utmärkta bildprestanda finns det en allvarlig brist i MH530-projektorn, “regnbågseffekten”.

MH530 är en mångsidig projektor: det ursprungliga bildförhållandet är 16: 9, vilket gör det perfekt även för filmer och TV-program. Med 3200 ANSI-ljusstyrka och kontrastförhållande på 10 000: 1, fungerar MH530 också bra när du tittar på filmer, även om färgerna och kontrasten inte uppfyller förväntningarna.

MH530 har 3D-färghanteringsinställningar (nyans, mättnad och förstärkning), samt några intressanta lamplägen som verkligen hjälper – särskilt SmartEco-läge, vilket minskar energiförbrukningen med 70%.

Bristen på linsförskjutning är en allvarlig nackdel, liksom den konstiga utformningen av fokushjulet över linsen. av någon anledning avger blått ljus från det, vilket skapar en oönskad visuell effekt.

Vi mätte ett konstant 58 decibel fläktljud när vi använde MH530, men i praktiken märkte vi det knappt när vi tittade på filmen (även om detta till stor del beror på det anständiga, separata ljudsystemet). När du utformar ett hemmabiosystem är det viktigt att bygga rätt ljudsystem och välja rätt hemmabioförstärkare. Det är en bra idé att ha minst ett 5.1-ljudsystem om du vill ha en riktig filmupplevelse. Men att få de perfekta högtalarna garanterar ännu inte optimal akustik. Det rekommenderas definitivt att placera ljudabsorberande och diffusorpaneler på både väggarna och taket för att hjälpa till att kontrollera basljud och reflektioner.

Dom
professionell projektor mh530

Denna projektor är liten, kompakt och kan ta roliga bilder i alla typer av omgivande ljus, även om kontrasten och svartnivån är långt ifrån perfekta. På grund av den konstanta “regnbågseffekten” är denna projektor inte vår favorit. Men på grund av dess bärbarhet, överkomliga priser och mångsidiga användningsområden är det ett perfekt val för dem som vill använda det inte bara för att titta på filmer utan också för presentationer.

Skriven av Róbert Polgár

Similar Posts