Sonos Playbar ljudprojektorgranskning

Sonos-PLAYBAR-soundbar

Sonos är baserat i Kalifornien och är marknadsledande inom ljud- och hi-fi-produkter. Den här veckan avslutar vi testningen av varumärkets produkter med Sonos Playbar-ljudprojektor.

Funktioner

Ansluten till moderna platt-TV-apparater har Sonos Playbar utmärkt ljud. Det är väldigt enkelt att installera med optiska kablar. Kan både Dolby Digital-ljud och stereoläge, Playbar. 6 center, 3 diskanter och 9 digitala förstärkare (klass D) garanterar kvalitetsljud. Mitthögtalarna låter som ett högtalararray, så ljudet från högtalaren och bilderna på skärmen är i harmoni med varandra. Det är möjligt att ladda ner en applikation till din Android- eller iOS-mobiltelefon med vilken du enkelt kan ansluta till högtalaren. Den här enheten erbjuder också streamingfunktioner, vi kan också använda iTunes, Tidal, Deezer eller Spotify-applikationer. Naturligtvis är den kompatibel med andra Sonos-produkter, så vi kan skapa ett mycket seriöst ljudsystem genom att kombinera varumärkets produkter. Trådlös anslutning är möjlig tack vare Sonos BRIDGE. Du kan justera ljudinställningarna, justera bas, diskant och volym. Den har en automatisk uppspelningsfunktion som låter dig välja om TV-ljudet startar automatiskt eller inte.

Den fungerar med de flesta infraröda fjärrkontroller och kan också styras med Sonos Controller-appen – tillgänglig från Android, iPhone, iPod touch eller iPad. Spelar upp alla källor som är anslutna till HDTV. (satellitboxar, Blu-ray-spelare och spelkonsoler). Strömförsörjningen: AC 100-240V, 50-60Hz. Mått: 900 mm x 85 mm x 140 mm, vikt 5400 g.

Ingressi Playbar

Tyvärr finns det bara ett sätt att ansluta till en TV, och det är via en digital optisk kabel. Det finns också en fördel med denna enkelhet, eftersom endast en kabel ansluter TV: n till Playbar – men detta är en nackdel när du ansluter enheter med flera HDMI-ingångar och HDMI-utgångar.

Sonos Playbar-ljud

Detta är en riktigt snyggt utformad och minimalistisk enhet. Kan också monteras på väggen med ett valfritt fäste eller läggas framför TV: n, de inbyggda accelerometrarna upptäcker automatiskt riktningen och justerar ljudet därefter.

Sonos-Playbar-on-the-wall

Akustiska förhållanden på testplatsen var i ordning, med tillstånd av ljudabsorberande paneler av lädermembran och akustiska trädiffusorer. Basfällor i hörnen gav korrekt hantering av djupa ljud. Rummets akustik kommer att vara perfekt om vi också behandlar väggar, hörn och tak med produkter gjorda speciellt för akustiska ändamål. Det rekommenderas att placera akustiska gardiner framför fönstren och altandörren. Hur högtalarna är placerade och avståndet från väggen eller studentens position är också nyckeln till ljudkvaliteten!

Vi försökte också Sonos Playbar för att titta på filmer och lyssna på musik. Enligt vår erfarenhet låter Playbar bäst när den riktas utåt med den bredare kanten.

Tillsammans med de andra anslutningarna har enheten också ett par Ethernet-uttag som gör att du kan ansluta andra enheter till Internet via Sonos-nätverket, till exempel en smart-TV. Tack vare den infraröda sensorn kan du ställa in Playbar så att den svarar på volymkontrollerna på TV: ns fjärrkontroll, och till och med en repeater har inbyggts för att få alla andra fjärrkontrollkommandon till TV: n, även om Playbar är framför av det. Det finns inget alternativ för röststyrning. Du behöver Sonos Beam för att använda Google Assistant, Alexa eller Siri.

Bredden på tonen är extremt imponerande, ljudet är dynamiskt, detaljerat och rumsligt. Ibland låter det som att ljudet pekar uppåt snarare än lyssningspositionen, speciellt när det placeras platt.

Playbar har ganska anständiga djup i sin kategori, även om den har kämpat med den lägsta basen. Om du vill ha perfekt bas kanske du vill lägga till en Sonos Sub-subwoofer. Att lägga till Sonos Sub i systemet via appen är en enkel process och ljudet förbättras helt klart.

Altoparlanti Playbar

Sonos-systemet kan avkoda Dolby Digital-ljud eller producera pseudo-surroundljud från en stereosignal. Det är dock synd att det inte kan hantera DTS eller ljudkvaliteter av högre kvalitet som Dolby TrueHD – det senare kan bero på den optiska anslutningens begränsningar av bandbredd. Det är också värt att notera att många TV-apparater bara sänder stereoljud optiskt. , så för korrekt Dolby Digital 5.1-ljud måste digitalboxen eller DVD / Blu-ray-spelaren avkoda och ansluta direkt till Playbar.

Sammanfattning

Playbar-soundbar-con-tv

Att installera ljudprojektorn var inte alltid lätt, det tog lite tid, men efter det var det lätt att kontrollera. Dess utseende är rent, estetiskt, det kan monteras på väggen, men det kan också läggas. Det låter ganska rättvist, även om det också rekommenderas att ansluta en Sonos Sub-subwoofer för perfekt bas. Det förbättrar TV: ns ljud avsevärt och erbjuder även alternativ för musikströmning. Det kan inte generera en surround-sensation på egen hand, men det avkodar Dolby Digital-signaler som kommer till sina digitala ingångar. När det gäller ljud (varken när det gäller utrymme eller volym) närmar sig det inte den gamla gamla trådbundna stereovärlden i sig, även om det på grund av sin storlek låter “bra” i kategorin playbar. Det kanske inte passar under en TV och det spelar ingen roll hur vi placerar det när det gäller ljud.

Sonos Beam är en mer kompakt, högljudande smart TV-högtalare, komplett med röststyrning, enligt vår mening ett bättre val än Playbar.

Skriven av Róbert Polgár

Similar Posts