Vi har testat Mackie CR3 studiomonitor!

Det amerikanska ljud- och hifi-företaget Mackie grundades 1988 i Seattle. CR3 -modellen är en av de överkomliga studiomonitorerna.

Snabb översikt över Mackie C3:

Mackie-CR3-Studio bildskärmstest

Denna studiohögtalare är ett utmärkt val för inspelning av ljud, den gör ett utmärkt jobb i mindre studior. Kan också användas för ljudredigerings- och videoredigeringsjobb. Den kan också anslutas till ett multimediasystem och är också lämplig för DJ -arbete. Denna typ är en av de mest prisvärda studiomonitorerna som för närvarande finns på marknaden. Ingångarna är placerade på framsidan av högtalaren för enklare åtkomst, men trots sin kompakta storlek är den kapabel till seriös volym.

Tyvärr har den dock också nackdelar, varav den mest framträdande kanske är tillverkningskvaliteten, som ligger något efter andra, dyrare studiomonitorer. Ljudkvaliteten är inte dålig, men den är inte den bästa jämfört med andra märken av högtalare. Basar räcker inte.

Annan information:

C3 -högtalaren ger en professionell upplevelse när den används i en liten studio. Högtalarna erbjuder en extremt bred frekvens. Frekvensen ligger mellan 80 Hz och 20 kHz. Detta är den perfekta frekvensen för att säkerställa en optimal ljudupplevelse. Högtalaren sitter på framsidan av högtalarsystemet och har två ingångar på högtalarens framsida. Detta gör det enkelt att ansluta högtalarna till en hörlur eller annan enhet. Volymkontrollen på högtalarens framsida fungerar också som en strömknapp. Den upplysta strömringen används för att indikera högtalarens aktuella strömstatus.

CR3 fungerar också som ett högtalarsystem som kan anslutas till både ett multimediasystem och en smartphone. Dessa högtalare är också bra för att titta på filmer och spela spel.

Överväganden för att välja studiomonitorer

Studiomonitorer spelar en viktig roll för inspelning och bearbetning av ljud. Därför måste vi noga överväga vilken typ av studiomonitor vi köper. Vissa studiomonitorer består av två högtalare, medan andra bara har en högtalare. Om du vill använda den i en studio är de två högtalarna mycket mer fördelaktiga. Du bör också överväga de typer och mängder ingångar som högtalarna erbjuder. Det finns studiomonitorer som erbjuder en mer universell lösning. Detta utökar möjligheterna att överföra ljudfiler via högtalare. Det är inte heller en försumbar övervägande var högtalarportarna är placerade? Om alla portar finns på bildskärmens baksida kan det orsaka obehag under användning. Ingångarna på frontpanelen är bra för anslutning av smartphones och hörlurar.

Vi tittar också på frekvensresponsområdet som studiomonitorer erbjuder för noggrannhet och dynamik. Naturligtvis spelar kvaliteten på produktionen också roll. Bättre kvalitet innebär att bildskärmar håller längre.

Testa

Mackie CR3, enligt tillverkaren, erbjuder neutralt ljud av hög kvalitet till ett överkomligt pris. Den kompakta 3-tums subwoofern är ett bra val för en liten studio eller för dem som inte behöver exploderande volym och väggskakande bas. Denna studiomonitor är idealisk för både nybörjare och proffs.

Under vår testning testade vi Mackie C3 -högtalarparet i en mycket liten studio. Den akustiska hanteringen av studion gick ganska bra, akustiken blev praktiskt taget perfekt. Ju mindre ett rum, desto mer akustiska problem kan vi stöta på om vi inte förbättrar akustiken med ljudabsorberande och diffusorpaneler. Allt var tänkt i den här studion, så ekot eliminerades, basområdet rådde inte och ljudproblem på grund av överdämpning tack vare QRD-diffusorer eliminerades också.

Ljudkvalitet

Skåp C3

Mellan- och topparna var fasta och livliga, men basen saknades tyvärr. Med tanke på bildskärmens storlek är detta inte förvånande. Om någon insisterar på låga frekvenser är det lämpligt att investera i en subwoofer också.

Att säkerställa bra, jämnt, neutralt ljud är avgörande för studiomonitorer. C3 -högtalarna kan överraska volymen jämfört med deras storlek. Tydligheten var bra på alla volymnivåer, även om den kanske inte är tillfredsställande för dem med snidade öron.

Design

Den yttre designen på Mackie CR3 är acceptabel, men inte jämförbar med några av de dyrare bildskärmarna. De är robusta och erbjuder anständig prestanda, men deras utförande lämnar något att önska, men till detta pris kan vi inte förvänta oss mer än så. Vi vill påpeka att det är osannolikt att dessa bildskärmar kommer att tjäna oss i många decennier …

CR3 -boxen är täckt med en matt vinylbeläggning, den gröna färgen runt diskanten och subwoofern ger en trevlig, levande färg. Volymknappen lyser konstant, tack och lov inte för ljus, så stör inte även i mörkret.

Specifikationer

Den 3-tums subwoofern är perfekt för att lyssna i mindre studior eller närliggande terräng. 80 Hz och 20 kHz (-3 dB) frekvenssvar ger dem ett bra frekvensområde för tydligt ljud. Vid 97 dB är de ganska högljudda, särskilt med tanke på deras storlek. Alla nödvändiga kablar ingår i högtalarna. Högtalarhuset är tillverkat i MDF och väger drygt 3,5 kg.

Stämningsalternativ

Det finns inget inställningsalternativ på Mackie CR3-X-högtalarna. Eventuella ändringar av ljudprofilen måste hanteras via ljudprogramvaran.

Anslutningsalternativ

Cirkulär studie C3.

Framsidan har också en hörlursingång och en AUX -ingång. Anslut snabbt din smartphone till högtalarens framsida, en bekväm lösning.

Bakstycket erbjuder både balanserade och obalanserade anslutningsmöjligheter. Vänster och höger väljare finns också här. (Tyvärr, beroende på användarupplevelse, går dessa två väljare ofta fel.) Dessa gör det ätbart att ställa in om huvudhögtalaren är till vänster eller höger. Detta ger maximal flexibilitet i placeringen.

Dom

Det går inte att förneka att dessa högtalare låter ganska anständiga och också har några smarta funktioner. Det är svårt att hitta en annan studiomonitor till detta pris som erbjuder så mycket som Mackie CR3 -skärmar erbjuder.

Dess kompakta storlek gör att den enkelt kan placeras i små rum. Ett litet rum behöver inte en stor högtalare för att fylla utrymmet. Men om det är en stor studio är det bättre att skaffa större studiomonitorer. Ljud med små bildskärmar kan omedelbart gå förlorat i ett stort utrymme. Om du vill fylla rummet med en anständig volym, välj en större bildskärm. Små bildskärmar misslyckas snabbt om du lyssnar på maximal volym under längre perioder. När du installerar ditt ljudsystem bör du också se till att de flesta studiomonitorer är utformade för att lyssna i närliggande terräng. (Vanligtvis inom en meter.) Det betyder inte att studiomonitorn inte kan producera seriös volym för att fylla ett rum. Om du fortfarande vill ha en bättre högtalare är ett av de bästa alternativen KRK Rokit 5 G4 studiomonitor.

Tyvärr utmärker sig inte C3 -studiomonitorn i de djupare områdena, så om du vill ha slagverk bas kanske du också vill skaffa en subwoofer.

Skrivet av Róbert Polgár

Similar Posts