Vi testade golvhögtalaren Fyne Audio F302!

Fyne Audio har ett design- och ingenjörsteam baserat i Skottland. Fyne Audio i Skottland erbjuder flera högtalarmodeller, men en av de mest populära är Fyne F302. F302 levererar det minsta frekvenssvaret mellan 36 Hz och 28 kHz vid 90 dB (8 Ohm), den minsta av de två fristående högtalarmodellerna i 300-högtalarserien på instegsnivå. F302 har inte alla moderna funktioner i Fyne Audio, till exempel IsoFlare -drivrutinen eller BassTrax -diffusorn, men den har FyneFluting -funktionen, vilket eliminerar oönskade ekon och förbättrar musiknoggrannheten.

Fyne Audio F302 högtalarspecifikationer:

Högtalartyp: tvåvägs, bak

Rekommenderad förstärkareffekt (Watt RMS): 30-120

Känslighet (2,83 V @ 1 m): 90dB

Nominell impedans: 8 ohm

Frekvensöverföring: 36Hz-28kHz

Korsningsfrekvens: 3,2 kHz

Mått: 932 x 190 x 271 mm

Vikt: 13,3 kg

Design och konstruktion

Fyne Audio F302 högtalarrecensioner

Den tvåvägs, bakåtvända F302-högtalaren har en 25 mm polyesterkupolhögtalare och en 15 cm flertrådig mellanregister / subwoofer, gjord med ett särskilt starkt högtalarfodral.

F302 mäter 932 x 233 x 308 mm (höjd x bredd x djup) och väger cirka 13,3 kg och finns i tre utföranden; valnötter, svart ask och ljus ek. Mellanregistret och basen drivs av ett ferritmagnetiskt system. Polyesterkupolen är belägen på en svart plastdel, är täckt av ett högtalargaller och under den finns en djupt centrerad radiator med ett hackat (Fyne Flute), gummitäckt, fiberförstärkt membran. Basreflexporten sitter på baksidan av högtalaren, så det är nödvändigt att placera högtalaren minst 25-30 cm från väggen. Högtalarens övergripande utseende är modern och kan enkelt integreras i nästan alla interiörer.

Bakvägg F302

Det ger exceptionell styvhet genom en kombination av förstyvade MDF -paneler. Ytterligare styvhet uppnåddes genom att ansluta lågfrekventa drivmagneten till skåpstaget med hjälp av en resonansabsorberare. För golvstående modeller ger den spikade sockeln stabilitet för tät bas och exakt stereobilder. Högkvalitativa precisionskomponenter användes vid tillverkningen, inklusive LF -laminerad kärninduktans med låg förlust och HF -polypropylenkondensator. Guldpläterade högtalarklämmor ger en tydlig signalväg.

Med den flergängade papperskonan har F300-drivrutinen för enheter med djup och mellanklass vidareutvecklats med FyneFlute-teknik. Genom ledarens gummispole ger den en icke-homogen yta som är mycket effektiv för att eliminera konresonanser.

Diskanten är en kombination av ett starkt neodymiummagnetiskt system och en 25 mm polyesterkupol som skapar skarpa och kontrollerade högfrekventa detaljer. Skyddsgallrets hölje inkluderar en fasförlustkompensator som fördröjer utsignalen från vissa delar av kupolen för att ge ett smidigt och längre svar.

F300-serien är det perfekta valet för dem som letar efter en högpresterande golvhögtalare till ett överkomligt pris.

Ljudprestanda

Högtalarparet testades i ett medelstort rum, där ägaren utvecklade nära ljudakustik tack vare ljudabsorberande, tryckta paneler och diffusorakustiska paneler placerade på väggarna. Eftersom en av väggarna i rummet är nästan en glasyta hela vägen, kommer det fortfarande att behövas akustiska gardiner för att uppnå det perfekta ljudet. Fönstret och andra glasytor reflekterar ljuden och skapar därmed ett obehagligt eko, vilket försämrar ljudet avsevärt, så det är definitivt värt att eliminera ekot genom att använda tjocka, tätt vävda gardiner.

Fynes erbjöd ett subtilt surroundljud, och stereoeffekten var också optimal. Vi hörde dynamiska ljud, snäva, kraftfulla djupa ljud. De sticker ut från sin kategori på grund av sin enkla design och prestanda.

Diskanten var ibland lite för svag, så det rekommenderas definitivt att koppla ihop den med en förstärkare av god kvalitet för att eliminera detta fel. I testet testade vi F302 med en Marantz NR-1200 stereomottagare. Basen var tät och riktad, dynamiken var också bra, men för dem som gillar riktig väggskakande bas rekommenderades det att skaffa en subwoofer. Det stabila huset förhindrar resonanser. De centrala provinserna talade eftertryckligt.

Dom

Denna skotska högtalare är tillgänglig till ett riktigt överkomligt pris, men tillverkaren har uppmärksammat komponenter av hög kvalitet, robust design och stark prestanda. Den moderna, snygga designen kommer att tilltala många och kan integreras i nästan alla rumsstilar. Ljudet är klart och dynamiskt, basen är intensiv, exakt och riktad. Mellanområdet var tillräckligt accentuerat, och stereoljudet och rymdligheten var också perfekt. Högtonerna lät dock inte perfekt, de var svaga. Vi saknade också detaljer, det var inte alltid möjligt att skilja instrument i orkesterlåtar. Vi rekommenderar absolut Fyne Audio F302 i denna prisklass.

Skrivet av Róbert Polgár

Similar Posts