Vi har provat Denon CEOL-N10 mini hifi-system!

Denon CEOL-N10 är den fjärde generationen i CEOL-produktfamiljen. Denna enhet stöder ett flerrumssystem. Det erbjuder också toppmodern Wi-Fi-teknik, Alexa-stöd och AirPlay.

Denon CEOL-N10 granskning

Denon Mini HiFi Testrapport N10 VD (1)

CEOL är ett mini HiFi -system som enkelt kan integreras i alla rum, tillsammans med högtalare. Du kan köpa systemet utan högtalare och använda det med dina egna högtalare. Men om det är möjligt kanske du vill välja hela paketet. Dedikerade högtalare har optimerad, passiv delningskontroll och en mjuk dome -diskant utformad speciellt för N10.

Konstruktionen av Denon CEOL-N10 liknar vissa tidigare CEOL-system, även om den är något mer sofistikerad. Den har en reptålig akrylplåt och en hårdbelagd yta. Den övre luckan på enheten har också bakgrundsbelysta LED-beröringskänsliga kontroller. På framsidan av produkten hittar du en OLED -skärm. OLED -skärmen ger användbar information om vad vi lyssnar på. Dessutom gör den stora fjärrkontrollen det lätt att styra. Du kan till och med ansluta HiFi -systemet till TV: n med de tillgängliga kontakterna eller lägga till en skivspelare. USB -porten på enhetens framsida är kompatibel med nästan alla USB -enheter, så att du kan spela ditt eget innehåll.

Funktioner

En enorm bonus med Denon CEOL är den fantastiska förstärkarmodulen. Klass D -effektsteget kan leverera enorma mängder energi utan att störa ljudspektrumet.

Låt oss se vilka funktioner detta verktyg erbjuder:

Wi-Fi, Airplay och Bluetooth-anslutning, tillgång till musiktjänster (Spotify, Pandora, etc.), enkla inställningar, Alexa röststyrningskompatibilitet, AM / FM-tuner, CD-spelare, USB-anslutning, två optiska ingångar, stöd för olika ljudformat , HEOS multiroom-system, fjärrkontroll, tvålagers, reptålig design.

MUSIC-N10 biljetter

Nuvarande format som FLAC (24 bit / 192 kHz), WAV (24 bit / 192 kHz), AIFF (24 bit / 192 kHz) och ALAC (24 bit / 96 kHz) kan spelas. Stöd för WMM-protokollet garanterar högkvalitativ trådlös ljudöverföring över nätverket. Den inbyggda digitala förstärkaren är 65 watt per kanal (4 ohm).

Den senaste AirPlay 2-funktionen är tillgänglig för trådlös ljudströmning från iOS-enheter och skapande av flera rum. Den inbyggda Bluetooth-modulen har NFC-funktion (Near Field Communication) för snabb kommunikation med Bluetooth-enheter.

Det finns en ström / standby -knapp på frontpanelen med en driftlägesdisplay. De andra kontrollerna (källväljare, volymkontroll, joystick för menynavigering och uppspelningskontroll) finns på den övre akrylpanelen. Frontpanelen har en inbyggd USB-port som stöder laddning av iPod / iPhone i vänteläge, samt en mini-jack-kontakt för hörlurar. Ingångar på baksidan: Linjär RCA, två optiska och LAN. Subwoofern har en RCA -utgång.

Denon CEOL N10 använder ett nytt Texas Instruments TAS5142 -förstärkarkrets vars signal matas digitalt utan mellanliggande DA / AD -omvandling, vilket gör sitt eget brus och distorsion oundvikligt.

För enkel kontroll har CEOL Amazon Alexa -kompatibilitet. Allt du behöver göra är att ladda ner HEOS -appen för att komma igång. Med HEOS-appen kan du ansluta olika musiksystem med Wi-Fi. Detta innebär att upp till 32 HEOS-kompatibla enheter kan anslutas samtidigt. När systemet är konfigurerat kan du enkelt strömma musik och styra allt med HEOS -appen. Programmet ger dig också åtkomst till internetradiotjänster och streamingtjänster.

Med både AirPlay och inbyggd Bluetooth är anslutning av enheter väldigt enkelt. Denon CEOL-N10 har också Wi-Fi och internetradio. Du kan få ännu mer musik via den inbyggda CD-spelaren och AM / FM-tunern.

Prestanda

Musik n10 färger

När det gäller prestanda är en av de saker vi vann över om Denon CEOL-N10 dess användarvänlighet. Även om den är full av funktioner är den inte alls komplicerad att hantera och levererar fortfarande en fantastisk kvalitetsupplevelse.

CEOL-N10 är otroligt enkel att använda tack vare de lättanvända knapparna eller den medföljande fjärrkontrollen.

Vi testade enheten i ett större vardagsrum. Rumsakustiken var ännu inte idealisk på grund av de nakna väggarna och parkettgolvytan, reflektionerna resulterade i akustiska defekter. Baserat på våra akustiska mätningar på plats bestämde vi var, vilken typ och antal akustiska paneler som ska placeras för optimal akustik. Vi rekommenderade bredbandiga ljudpaneler och diffusorfrontpaneler för väggar och tak, och hörnbasfällor i hörnen.

Vi föreslog en akustisk matta för golvet, som är tjockare och tätare vävd jämfört med genomsnittliga mattor. Genom att använda dem kan en betydande förbättring av ljud uppnås.

Vi testade också CEOL-N10 i en mängd olika musikstilar. Denon ska inte heller skämmas för ljudprestanda. Den perkussiva 60 watt förstärkaren innebär att den levererar otrolig volym och fantastisk ljudkvalitet på alla nivåer. De mellersta delarna var exceptionellt rena, men ibland verkade de lite kvävda, medan de höga lät vackra, skarpa. Det fanns inga extra bashöjdpunkter, vi hörde inte alltid ljudet perfekt perfekt på grund av resonansen som genereras av basen.

Dom

Det kompakta mini-hifi-systemet kan placeras i alla storlekar. Det ger ett mycket trevligt ljud, även om det inte kan sägas vara perfekt. Denna enhet erbjuder ett antal moderna funktioner, en av de största fördelarna med HEOS multiroom-systemet och den andra med den högpresterande förstärkaren. Inställningarna är förvånansvärt enkla och enkla att göra. Den kan användas med egna högtalare, men kan också kopplas ihop med andra högtalare. Nackdelen med Denon CEOL-N10 är dess ganska höga pris.

Skrivet av Róbert Polgár