Epson EH-LS100 hemmabioprojektorgranskning

Epson laserprojektor har full HD, 1080p (native WXGA eller 1920 x 1200 pixlar) upplösning, super närbildsoptik (UST), och tack vare detta kan den projicera bilder upp till 330 cm i storlek från ett minsta avstånd, upp till 6 cm! Den kan placeras på taket, sidoväggen, horisontellt eller vertikalt.

Epson-EH-LS100-projektor

Den fungerar med 3 LCD-tekniker och dess ljusstyrka (4000 lumen) kan vara upp till tre gånger den för DLP-projektorer med en chip. Bildens jämnhet och skärpa säkerställs av detaljförbättringstekniken.

Projektorns utseende är enligt vår uppfattning inte särskilt spännande, men utseendet är kanske inte ett viktigt övervägande för en projektor, särskilt inte när det används i en mörkare biograf.

Denna enhet använder en laser istället för en traditionell lampa för projektion: lasern kan fungera i upp till tio gånger så länge som en vanlig glödlampa, färgintensiteten förblir konstant under hela laserprojektorns livslängd och ger mycket skarpa bilder. Det kräver lite underhåll under en 20 000 timmars livslängd (i ECO-läge) – och ingen lampbyte krävs.

Projicerar mindre och större bilder beroende på placering. Det mest idealiska avståndet från väggen är ca. Det skulle vara 50 cm. EH-LS100 har full HD-upplösning men ingen 4K-upplösning. Det finns tre HDMI-ingångar (en av dem MHL-kompatibla), en USB-port, VGA på / av och kompositvideoanslutningar. Du kan också ansluta en spelkonsol, mediaspelare och andra källor till den.

Kontrollera

bakplatta epson-eh-LS100

Projektorn kan enkelt styras med iProjection-applikationen via hemnätverket med en RJ45-kontakt eller med en ELPAP10-adapter via en Wi-Fi-anslutning. 2 500 000: 1 dynamiskt kontrastförhållande, som kan projicera JPEG-bilder via USB. Projektorn erbjuder också AMX, Control4, Extron och Creston kontrollalternativ.

Det är också en ganska tjock, funktionell fjärrkontroll som fungerar ganska bra.

Installation är relativt lätt. Storleken på EH-LS100 är ganska stor – 188 x 494 x 437 mm och 11 kg – så den ska placeras på en stabil yta. En annan fördel med en laserprojektor är den snabba uppvärmningstiden när den är påslagen. Du kan skärpa bilden ytterligare genom att använda fokusreglaget som är gömt under locket på enhetens sida.

Hög färgljusstyrka är viktig eftersom färger är en viktig del av bildkvaliteten, så tänk på att tänka på den här funktionen när du köper en projektor.

DLP vs LCD-projektorer

DLP-teknik (”digital ljusbearbetning”) använder tusentals speglar som är i storlek 1 pixel per del och är gjorda av aluminiumlegering. På grund av spegelytans egenskaper har materialet hög reflektionsförmåga.

DLP-projektorn använder digital teknik, den grå färgen är inte känslig för olika miljöfaktorer och ljusstyrkans gradering projicerar färgtonerna stabilt och jämnt över hela ytan.

3LCD digitala projektorer använder Texas Instruments-teknik. Huvuddragen i 3LCD-projektorer är att de projicerar tre färger av spektrumet på skärmen, skapar ett ljust färgutrymme, har ingen “regnbågseffekt” och gråtonerna är nästan helt realistiska.

Projektorer med DLP-teknik kan också användas för widescreen-skärmar i biografer eller under sändningar. DLP-projektorer är också bättre för hemmabruk, med vackra färger och höga kontrastförhållanden och mycket bra bildstabilitet. Digitala, bärbara DLP-projektorer är pålitliga och av hög kvalitet. Om du föredrar exakta färger och mer ekonomisk användning, välj LCD-projektorer.

Epson EH-LS100-test

eh-ls100-examen

Fantasyfilmen The Seventh Boy visades under testning i cirka I ett filmrum på 12 kvadratmeter där ljudet tillhandahölls av ett Magnat Transpuls högtalarsystem. Rummet designades på vinden i ett gammalt hus, den akustiska behandlingen har ännu inte ägt rum. För perfekt ljud behöver du ljudabsorberande väggpaneler, baslås i hörnen, komplett med diffusorpaneler. Vi rekommenderade diffusorns frontpaneler för taket. Förutom ljudabsorption finns det ett akut behov av diffusorer som på grund av sin oregelbundna yta sprider ljud över rymden över hela bandbredden.

Laserprojektorns ljusstyrka är också anmärkningsvärd. Jämfört med en traditionell projektor, med en Epson laserprojektor, kan du bekvämt titta på en film även i ganska starkt omgivande ljus. Naturligtvis ger den bästa prestanda i mörkare miljöer. Det ger en vacker, skarp bild med livfulla färger och fina detaljer. Hårens vibrationer och rörelse kunde också ses i detalj. Färgpaletten är också fantastisk, livlig och naturlig.

Som det är typiskt för laserprojektorer är bilden extremt ljus, vilket ibland saknar subtilitet, mjukhet i de ljusaste scenerna. Till exempel, när det var mer intensivt ljus i en scen, verkade det inte naturligt på grund av projektorns alltför stora ljusstyrka.

Den svarta nivån är acceptabel, men saknar återigen finess hos de bästa traditionella projektorerna (och verkligen en 4K HDR-enhet). Rörelsebehandling är inte det bästa, men det påverkar inte njutningen av en film eller sportevenemang.

EH-LS100 har en inbyggd 16W högtalare, så du kan titta på en show eller film utan en extra högtalare med hjälp av projektorn, även om du naturligtvis inte kan förvänta dig samma ljudkvalitet som ett mer seriöst ljudsystem.

Det är värt att nämna att denna projektor kan vara ganska högljudd under drift. Dess ljudnivå är 39 decibel i normalt läge och 30 decibel i ECO-läge. För de ljusaste bilderna är fläktbruset direkt påträngande. Vi kan minska detta genom att välja en bildinställning med lägre effekt, men om vi har en anständig separat ljudkälla, ljudsystem, kan vi lösa problemet ändå.

Dom
Projektor EH-LS100

Det är en superstor projektor med supernära optik som erbjuder flexibla placeringsmetoder. Den har en mycket hög ljusstyrka och minimalt underhåll. Det finns ingen anledning att hitta en permanent, fast plats för honom, eftersom hans storlek gör att vi enkelt kan flytta någon annanstans.

Tack vare närbildsoptiken projicerar den en skarp bild även på nära håll, även om det definitivt är värt att placera den på ett visst avstånd för optimal bildkvalitet.

Tyvärr kan EH-LS100 inte ha 4K-upplösning, och flera tillverkare erbjuder 4K-kompatibla projektorer i detta prisklass.

Skriven av Róbert Polgár

Similar Posts