JAMO S 807 golvstående recension

1966, i en fiskeby i Glyngøre, Danmark, började Preben Jacobsen bygga snickarhögtalare i sitt hönshus. Två år senare fick han sällskap av sin svåger, Julius Mortensen. Jacobsen och Mortensen är grundarna av JAMO. År 1978 hade företaget redan producerat en miljon JAMO -högtalare.

JAMO S 807 funktioner

kritisk högtalare jamo-s-807

Frekvensövergång. 42Hz – 26kHz (+/- 3dB), känslighet: 90dB, effekt: 100W / 200W, impedans: 8 Ohm, högtalarhölje av MDF, basreflexhögtalare, Dolby Atmos -ljud, 2 subwoofers av aluminiumpolymerfiber, mått: 915 x 191 x 252 mm, vikt 11,8 kg. På grund av sin kompakta storlek är det inte ett problem att placera.

Takhögtalare S-807

JAMO har kombinerat snyggt utseende och kvalitetsljud under produktionen, även om den yttre designen inte hör till kategorin lyx eller premium. Högtalarhuset är tillverkat av MDF -skivor och är belagt med matt folie, vilket är fördelaktigt eftersom fingeravtryck inte syns på den. Finns i svart, vitt eller valnöt. Högtalarlådan har lämpliga förstyvningar, komponenterna som används vid tillverkningen är av hög kvalitet och resonansdämpningen säkerställdes också inuti högtalaren. Tack vare sin höjd på endast 92 cm kan den enkelt placeras i alla storlekar. Förvänta dig inte dubbel anslutning, men detta är inte förvånande i denna prisklass. Korrekt, prålig i yttre design, men det är inte den vackraste högtalaren vi har sett.

hund s-807

Plattstålssulor ingår för att säkerställa idealisk koppling, även om de ger ett ganska industriellt utseende. Den passar mycket bra som stereohögtalare, men om du ansluter en Dolby Atmos -modul (S 8 ATM) till högtalaren kan den också fungera som hemmabiosystem. Det finns 2 polyfiber subwoofers och 1 silke dome diskant i högtalaren. På högtalarens framsida finns en stor, ovalformad reflexöppning, så basstrålningen påverkas inte av hur långt du placerar högtalarna från väggen. Högtalarna var utrustade med magnetiskt monterbara tyggaller som såg ganska grova och enkla ut. De utför naturligtvis den uppgift som de var förberedda för. Högtalaren riktar inte ljudet mot lyssnarens position, utan uppåt, så var försiktig när du placerar det också. Om vi ​​inte tar hand om den akustiska behandlingen av väggar och tak kan reflektioner från det stora, släta och hårda taket försämra ljudet. Se därför till att skaffa akustiska paneler som eliminerar ljudfel som eko. Spridarens frontpaneler är utmärkta för detta ändamål och dessutom extremt prålig heminredning.

Ljud

En ca. Vi testade högtalarparet Jamo S 807 i en 18 kvadratmeter stor biograf och parade ihop det med en Denon AVR-S750 AV-mottagare. Rummets akustik var inte helt perfekt, även om det kommer att vara nödvändigt att placera ljuddämpande mattor på det hårda, klinkergolvet för att låta ordentligt. Vi lyssnade också på en mängd olika musikstilar och tittade på filmer för att testa S 807 på alla områden.

I 5.0 -konfigurationen kommer dessa högtalare att fungera bra främst i rum som inte är större än cirka 25 kvadratmeter, för i ett större rum kommer basens djup och djup att vara kraftigt begränsat, oavsett kraften hos den parade AV -mottagaren. S807 -högtalarparet fungerade också bra för att skapa stereoljud och surround -effekter.

Högtalaren producerade störningsfri prestanda även vid höga volymer tack vare stabila och robusta hängslen. Vi upplevde ett dynamiskt och realistiskt ljud, höga och mellanregister lät bäst, baserna var lite svaga, även om deras dynamik var bra. Diskanten var ibland felaktig, surroundljudet kunde ha varit mer detaljerat. Under vårt musikaliska test var instrumenten lite suddiga, sångpartierna lät subtila (kanske för subtila). De svaga djupen märktes mest när vi tittade på en film, när vi tittade på en explosiv, kollisionsscen. Om du gillar väggkrossande, riktigt kraftfull bas är det en bra idé att skaffa en subwoofer utöver Jamo S 807-högtalarparet.

Slutsats

Denna tvåvägs golvhögtalare av basreflex är tillgänglig till ett överkomligt pris, men tyvärr innebär det låga priset också sämre ljudkvalitet i det här fallet. Högtalarnas design är estetiskt tilltalande, med tillräckliga förstyvningar, men ligger fortfarande långt efter de dyrare högklassiga högtalarna i stil. Dess storlek gör att vi kan rymma den i ett mindre rum, och det rekommenderas till och med att välja denna modell för rum som inte är större än 25 kvadratmeter. Dynamiken och surroundljudet tack vare Dolby Atmos -modulen var bra, men topparna visade sig ibland felaktiga.

De djupa är extremt svaga och vi var inte heller nöjda med detaljerna. Sammantaget har Jamo S 807 -högtalaren inte blivit vår favorit, och även om priset är överkomligt, är vi ovilliga att rekommendera den här typen för dem som letar efter perfekt ljud och äkta, djup bas.

Skrivet av Róbert Polgár

Similar Posts