Vi har testat Yamaha R-S700 stereomottagare!

Yamaha grundades i början av 1900 -talet av Torakusu Yamaha. Sedan dess har deras produktsortiment ständigt expanderat och varumärket har stor popularitet bland ljud- och hifi-fans.

Yamaha R-S700 stereomottagare Specifikationer:

-Dubbel kanalmottagare

-Effekt: 100 watt RMS x 2, 20 Hz – 20 kHz

-Ljudanslutningar: 5 analoga RCA -ingångar, 2 analoga RCA -utgångar, 2 analoga RCA -utgångar

-Videoanslutningar: 1 kompositingång, 1 kompositutgång

-Andra kontakter: 12V trigger, IR (2 in, 1 out), hörlursuttag (6,3 mm), iPod -docka, SIRIUS -uttag

– Mått: 435 x 151 x 387 mm (B x H x D)

-Vikt: 11,2 kg

Design och funktioner

Yamaha R-S700 mottagartest

Yamaha R-S700 stereomottagare har ett estetiskt utseende och fodralets framsida är gjord av aluminium. Tack vare Pure Direct -funktionen går signalen på det kortaste sättet från ingången till högtalarna. Den har också en steglös Loudness -funktion för optimalt ljud.

Mottagarens hölje är utformat för att vara helt isolerat från omgivande buller, och dess robusta design minskar också vibrationer. Den är också utrustad med en AM / FM -tuner och du kan ställa in på 40 favoritstationer. Skivspelaringången låter dig också lyssna på klassiska skivor. Tillsammans med de två par högtalarkontakter är alla kontakter guldpläterade.

Externt ser det ut som en vanlig svart stereomottagare. Vid närmare eftertanke påminner dock dess enkelhet om gamla stereointegrerade förstärkare.

Det var en ganska överraskning för oss under testet att den digitala ljudingången för CD -anslutningen saknades. Det enda sättet att ansluta en CD -spelare är att använda analoga stereo RCA -kablar.

Det finns två funktioner som är värda att lyfta fram, en är CD Direct Amp och den andra är Pure Direct. Pure Direct -läget leder signaler direkt till förstärkaren och kringgår bearbetningsprocessen. CD Direct Amplifier -läget genererar en balanserad signal från ingångskällan och skickar den direkt till mottagaren.

Ytterligare funktioner hos mottagaren inkluderar en ovanligt hög dämpningsfaktor, 240 och främre / huvuduttagen. Uttagen gör det möjligt för användaren att ansluta en extern processor och använda R-S700 som en mottagare, eller för att ansluta en extern mottagare och använda R-S700 som en förstärkare / processor.

Skrz YR-S700 Volt

När det gäller förstärkardelens dämpningsfaktor föreskriver bruksanvisningen 240 dämpningsfaktorer vid 1 kHz och 8 ohm. Enligt tillverkaren är detta faktiskt den “linjära dämpningsfaktorn”. Varför linjär? Dämpningsfaktorn är förhållandet mellan högtalarens ingångsimpedans och mottagarens interna impedans. För en given högtalarimpedans (säg 8 Ohm), ju lägre förstärkarens impedans, desto högre dämpningsfaktor. Ingångsimpedansen för högtalaren varierar dock inom det hörbara spektrumet, så högtalarna ges ett “nominellt” impedansvärde. Således kan dämpningsfaktorn också variera inom det hörbara spektrumet. En ”linjär” dämpningsfaktor innebär att dämpningsfaktorn antingen är konstant i intervallet 20 till 20 000 Hz eller aldrig faller under ett visst värde. Faktum är att R-S700 har en dämpningsfaktor på “240 eller mer”.

Telecomando YR-S700

R-S700 levereras med två fjärrkontroller, en för varje zon. Zone 2 -fjärrkontrollen är mycket mindre och infraröd. En extra fjärrkontroll är inte nödvändig, eftersom fjärrkontrollen kan styra vilken zon som helst. Själva huvudfjärrkontrollen är tillräcklig men inte enastående. Knapparna är små, designen är inte ergonomisk alls och ingen av knapparna har bakgrundsbelysning eller nattljus. Knapparna och texten är så små att de är svåra att läsa utan direkt ljus. Fjärrkontrollens räckvidd är acceptabelt och knapparna fungerar, även om de är små

R-S700 är en kraftfull mottagare, med tanke på att det bara är en stereoanordning. Komponenterna i R-S700 är symmetriskt placerade. Yamaha hävdar att denna symmetriska design möjliggör ”exakt ljudfältåtergivning”. “ToP -ART” – “ART” -delen hänvisar till utformningen av Yamaha -chassit, vilket de hävdar eliminerar effekterna av yttre vibrationer.

Installera Yamaha R-S700 stereomottagare

Inställningen är klar på några sekunder. Jag anslöt Klipsch Forte III-högtalarna, Sony BDP-S6700 blu-ray-spelare (som nu fungerade som CD-spelare) via analoga anslutningar.

För R-S700 används separata förstärkare för diskant- / mellanregister- och subwooferdelarna i tvåvägshögtalarna. R-S700 har också en subwooferutgång. Det finns ingen bashantering, så om du väljer att använda en subwoofer behöver du ett inbyggt, justerbart lågpassfilter. Ett högpassfilter skulle också vara bra för huvudhögtalarna, men det är mindre nödvändigt.

R-S700 har också en energibesparande funktion som kan ställas in eller stängas av. Det är i grunden en sömntimer med tre alternativ: 4, 8 och 12 timmar. När energisparfunktionen är på stängs mottagaren av om den är inaktiv under den inställda tiden.

Testet

Vi testade stereomottagaren i ett helt stort musik- och filmrum. Rummet var fyrkantigt, med bredbandsakustiska paneler och kubiska träspridare placerade på väggarna för ett balanserat och tydligt ljud. För att minska yttre buller och förbättra rumsakustik placerades ljudisolerade akustiska gardiner framför fönstret och dörren. Även om mottagarnas inställningar kan användas för att förbättra ljudet är akustisk kontroll av rummen avgörande för att skapa den perfekta ljudkvaliteten.

FM -radion lät ganska bra. Detta följdes av CD -lyssning. Vi testade flera musikstilar. Musiken var oförfalskad och passande neutral. Efter att ha aktiverat läget CD Direct Amp fick vi bättre ljud. R-S700 levererade ljud med mycket kraft och dynamik. Det var ingen märkbar förvrängning eller brus, även när vi lyssnade på musiken med hög volym.

Sammanfattning

Denna stereomottagare har exakt, dynamiskt, klart och behagligt neutralt ljud. Dess pris är också gynnsamt jämfört med andra tvåkanaliga mottagare, men samtidigt kan den skapa rättvis och kraftfull produktion. Vi hörde inte distorsion vid ännu högre volymer. Om du vill ha en bra, ljudande, stark mottagare och inte vill stå i skuld för att designa ett musik- eller filmrum, kan Yamaha R-S700 vara rätt val för dig.

Skrivet av Róbert Polgár

Similar Posts