Granskning av Deezer streamingtjänst

På den ständigt växande marknaden för online-musikleverantörer kan vi välja vilken vi ska välja utifrån flera överväganden. Ljudkvaliteten är viktig, vilken typ av musik som erbjuds, vi får dessa extra tjänster, och naturligtvis är heller inte priset på tjänsten tillfälligt. De flesta streamingleverantörer erbjuder också en gratis provperiod innan vi fattar ett slutgiltigt beslut.

Deezer Streamingdienst (1)

Förutom Android och iOS är den franska Deezer-tjänsten också tillgänglig för Blackberry OS och Windows Phone. Kan även användas på andra hemapparater.

Mobilnet är inte absolut nödvändigt

Deezer har också ett offline-läge, och du kan ladda ner och lyssna på spellistor offline utan att behöva hoppa till din himmel på grund av användningen av mobilnet. Du kan också ställa in nedladdningen så att den endast är via Wi-Fi.

Liksom andra leverantörer har Deezer en webbspelare så att du kan lyssna på musik från en webbläsare. Gränssnittet är rent men lite kalt, särskilt i skrivbordsversionen. Det har gjorts några ändringar i Deezers tidigare bild. ”Hem” har ersatts med ”Musik”, även om den har samma funktion som tidigare: personliga spellistor och erbjuder möjligheten att bläddra bland musik efter listor, nya utgåvor, popularitet och olika stämningar. Radiostationer visas fortfarande längst ner på sidan, men podcasts har nu sin egen flik. ”Favoriter” har ersatts med ”Min musik”, men dess funktion har inte ändrats.

Deezer liknar Spotify extremt, både vad gäller utseende och funktioner. Ibland upplevde vi lite långsam laddning av bilder och andra fel på Deezer. Många klagar på liknande, men tjänsteleverantören arbetar ständigt med att rätta till felen. Deezer har navigering i toppfältet och har till och med ett inbyggt DJ-skrivbord med två mixar som Spotify inte har. Spotify finns i färre länder än Deezer, som i sin tur erbjuder sin tjänst i mer än 150 länder, så du kan förvänta dig mer musik när du använder Deezer. Spotify och Deezer är så lika att det också är möjligt att överföra spellistor från de två leverantörerna till den andra.

Ljud

När det gäller Deezer kan vi förvänta oss tydlig och korrekt ljudkvalitet, när vi lyssnar på musik i nästan CD-kvalitet, i 16-bitars / 44,1 kHz FLAC-format. Naturligtvis, om du längtar efter perfekt musikaliskt ljud, är det värt att tänka på ett mer seriöst ljudsystem och få högtalare av god kvalitet. Innan du ställer in ditt ljudsystem är det en bra idé att tänka på vad du ska använda dina högtalare till, så låt oss gå noga igenom vilken typ av högtalare vi ska välja. det är värt att utföra akustisk behandling i rummen. Ljudabsorberande paneler och diffusorer är perfekta för detta ändamål, med vilket vi kan uppnå ett balanserat ljud och eliminera akustiska fel.

Om vi ​​jämför Deiders ljud med Tidal, måste vi upptäcka att Tidal gav ett mer detaljerat, exakt och tydligare ljud för vissa låtar.

Deezer är inte bara en musikspelare utan också en musikplattform. Vi hittar mycket information om musiker och artister, och det finns många användbara funktioner som hjälper dig att hitta dig runt informationsuppsättningen. Det erbjuder också mer komplexa applikationer, som att sammanställa statistik från våra lyssningsvanor. Du kan också registrera dig för Deezer-tjänsten via Facebook. Gemenskapskänslan förstärks ytterligare av att tjänsteleverantören tillåter oss att lyssna på andras lyssningslistor också. När vi använder Deezer kan vi inte bara filtrera efter genre utan också efter region och land. Vi hittar också topplistor och radiolistor i tjänsteutbudet.

Andra funktioner i Deezer

360-graders verklighetsljudprogram

Deezer var den första streamingtjänsten för musik som erbjuder 360 Reality Audio, som kräver nedladdning av 360 av Deezer-appen. Den dåliga nyheten är att Deezer 360 endast är tillgänglig på iOS- och Android-enheter. Det finns åtta spellistor, inklusive ”New on 360 by Deezer”, som är tillgänglig via en dator eller hi-fi.

Naturligtvis är Deezers största fördel 360 Reality Audio, som inte erbjuds av någon annan streamingtjänst. 360 Reality Audio erbjuder 3D-ljudutrymme genom att skapa flera virtuella högtalare och kan lyssnas på via hörlurar. 3D-ljudet är verkligen unikt för Deezer, men överträffar inte stereoeffekten.

Deezer erbjuder tre prispaket så att alla kan hitta det som fungerar bäst för dem.

Förutom smartphones och datorer finns Deezer-appen också på ett antal andra enheter: Samsung, Sony och LG TV: n; trådlösa högtalare: Sonos, Amazon, Bluesound och Bose … etc.

Chromecast och AirPlay låter dig skicka låtar till ännu fler enheter. Oavsett vilken enhet som används kommer abonnenterna att ha tillgång till en katalog med mer än 56 miljoner låtar, varav företaget hävdar att de har mer än 52 miljoner CD-kvalitet FLAC-format.

Slutsats

nota deezer

Den franska musikstreamingtjänsten utvecklas och förnyas ständigt för att få ännu mer nöjda abonnenter att välja denna leverantör. Med ett stort urval av musik, information, extra funktioner och fantastisk ljudkvalitet är Deezer ett mycket bra val. För närvarande är 3D-ljud endast tillgängligt från denna leverantör, och medan det fortfarande är i sin linda och inte felfritt är det säkert att den här funktionen snart kommer att kunna flyga Deezer till den ledande positionen för streamingföretag.

Skriven av Róbert Polgár